Prepelite umplute la cuptor – Retete culinare mancare
Prima experienta pe care am avut-o cu carnea de prepelita a fost pur si simplu delicioasa! Acum cativa ani, unul dintre prietenii nostri ne-a invitat la un gratar special. Cand am intrat in curte, deja se rumeneau pe gratar niste prepelite dolofane. Am asteptat cu nerabdare sa le gust, eram foarte curioasa de consistenta deosebita a carnii de prepelita, atat de laudata de prietenul nostru. Rezultatul a fost mai mult decat perfect. Cate am mancat, nu mai stiu, dar sigur gratarul a fost unul cu adevarat special. De data aceasta, pentru ca inca nu ne permitem sa facem gratar, va propun o reteta de prepelite umplute la cuptor.
Ingrediente – Prepelite umplute la cuptor
- 7 prepelite
- 7 felii subtiri de piept de porc
- 200 g carne tocata de porc
- 2 catei usturoi
- 1 lingurita rozmarin proaspat tocat
- 3-4 frunze menta proaspata
- 1 pahar vin alb demisec
- cca 50 ml supa vegetala/apa
- sare
- 5-6 boabe ienibahar
- piper proaspat macinat
- 6-7 boabe piper negru
- 2 catei usturoi intregi
Mod de preparare – Prepelite umplute la cuptor
- Tocam carnea de porc (eu am folosit piept de porc, insa nu foarte gras) si o amestecam cu doi catei de usturoi dati prin razatoarea cu gauri mici, rozmarinul si menta tocate marunt, sarea si piperul. Framanatam pana cand obtinem un amestec omogen.
- Curatam foarte bine prepelitele, le spalam si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie. Le pudram cu sare si piper in interior si exterior si le umplem cu amestecul de carne tocata.
- Invelim pieptul fiecarei prepelite cu o felie subtire de piept de porc (daca feliile de piept de porc sunt prea groase, le aplatizam cu un batator cu suprafata neteda) si o fixam cu o scobitoare (trecem scobitoarea dintr-o parte in cealalta a pieptului de prepelita).
- Cu o alta scobitoare intepam pulpele prepelitelor astfel incat sa nu se distanteze in timpul coacerii.
- Punem prepelitele intr-o tava in care am adaugat 1 lingura de ulei de masline, 1 pahar de vin alb demisec, apa sau supa vegetala, boabele de ienibahar si boabele de piper si cei doi catei de usturoi necuratati, dar usor zdrobiti.
- Introducem cate o crenguta mica de rozmarin intre pieptul prepelitei si felia de piept de porc si acoperim tava cu folie de aluminiu.
- Coacem prepelitele in cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute, apoi eliminam folia de aluminiu si le mai tinem in cuptor pentru inca 30 minute sau pana cand prepelitele sunt fragede si rumenite uniform. Dupa ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu folie de aluminiu si le lasam astfel acoperite pentru 10-15 minute.
- Le-am servit alaturi de trei piureuri de legume: cartofi, broccoli si morcov. Am fiert separat legumele la aburi, le-am amestecat cu unt si le-am pasat pana am obtinut un piure fin.
Vinul ales pentru aceste delicioase prepelite la cuptor este Menestrel Ceptura, un Merlot sec, nefiltrat, baricat 12 luni in baricuri de stejar romanesc. Este un vin corpolent, foarte lung, cu accente de gem de prune, vanilie, cocos, ciocolata, cafea, piper si lemn exotic, perfect potrivit alaturi de carnea de vanat. Ca sa ne bucuram de buchetul acestui vin, va recomand sa il serviti la o temperatura de 16°C si sa desfaceti sticla cu 15 inainte de a-l bea. In acest fel vinul respira si isi deschide buchetul floral.
Pofta buna!
laura eu stau in italia unde pot gasi prepelite?cum se zice la prepelite?si vreau sa te mai intreb ceva acu intro zi umblam pe site-ul tau si nu stiu pe ce buton am apasat sau ceam facut ca acu cand il deschid imi arata un scris imens si nu imi mai arata pagina de pornire ca inainte.multumim de retete cate va zile in urma am facut placintele cu branza sarata sunt suuuuuper nam avut timp sa vad cand sau mancat.am probat foarte multe retete de pe site-ul tau chiar daca nu am scris comentarii.toate miau iesit suuuuper bune.multumesc pt retete.
Draga mea, le gasesti cu siguranta la Conad, Emi, Eurospin. Prepelitele se numesc quaglie in limba italiana.
Referitor la buton, sigur ai umblat in setari. Daca imi spui ce browser folosesti, sigur iti pot da o mana de ajutor.
Pup cu drag!
Quaglia se spume in italiana la prepelita,Dana.a
Multumesc pentru raspuns, draga mea!
Un preparat minunat si de mare clasa!
Gabriela, ma bucur tare mult ca iti place reteta.
Te pup!
multumesc michela
draga laura gata am reusit iam dat de capat.multumesc.si spor la cat mai multe retete ca sunt extraordinare.mie imi place mult sa framant si am probat multe retete de cornuri,covrigi ,placinte,krapfen si altele si sun extraordinare fac foarte des retete de la tine cu aluaturi dulci si sartatept ca le plac copiilor mei cornurile ,covrigii si toate celelalte.am facut si wafele si sunt buuuune,si pancakesul american nici nu mai zic cat e de bun.am dat la mai multi reteta.pupici.si sa stii ca eu imprastii retetele tale la toti 😉 .cum dau de o reteta buna imi sun imediat prietenele si la zic ca mai am o reteta buna de la laura.pupici si multumesc pt retete.
Buna Laura. Imi plac retetele tale, as vrea sa stiu unde as gasi prepelite in Brasov. Multumesc
Buna Laura. Cu ce pot inlocui folia de aluminiu? Sau cum sa le gatesc fara? Veau sa le dau si celor mici din carne…
Alice, poti acoperi tava cu hartie pentru copt, dar in acest caz trebuie sa ai grija ca hartia sa nu se afle prea aproape de sursa de caldura din partea superioara a cuptorului.