Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere


Retete culinare Biscuiti – Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere

Biscuiti cu fulgi de ovaz detaliu

Daca va place sa rontaiti un biscuit crocant, sanatos si extrem de gustos, va recomand din toata inima sa incercati aceasta reteta de biscuiti cu fulgi de ovaz si miere. Mierea le da da un gust absolut minunat si o consitenta crocanta. Pentru ca nu avem niciun ingredient de origine animala in reteta, putem gusta acesti minunati biscuiti cu fulgi de ovaz  si in post. Dintr-o tava mare facuta ieri, azi au mai ramas doi biscuiti, asa ca putin mai pe seara mai fac o tura.

Ingrediente – Biscuiti cu fulgi de ovaz (15 bucati)

  • 100 g fulgi de ovaz + 1-2 linguri de fulgi pentru presarat biscuitii
  • 225 g faina integrala de grau
  • 100 g zahar brun
  • 50 g miere
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml lapte de soia/migdale
  • 50 g nuci
  • 50 g bobite de ciocolata neagra (optional)
  • 8 g praf de copt
  • 1 varf cutit sare

Mod de preparare – Biscuiti cu fulgi de ovaz

  • Punem mierea, uleiul, zaharul si laptele de soia intr-un vas. Mixam pana cand se omogenizeaza putin (nu trebuie sa obtinem o consitenta perfect omogena, ci doar sa le amestecam putin)
  • Adaugam faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, fulgii de ovaz, nucile tocate nu foarte marunt, ciocolata si sarea. Framantam pana cand obtinem un aluat compact.
  • Cu mainile usor umede, formam bilute de marimea unei nuci.

Preparare biscuiti ovaz

  • Punem cele 2 linguri de fulgi de ovaz intr-o farfurie si aplatizam fiecare biscuit in farfuria cu fulgi, astfel incat suprafata aplatizata sa fie acoperita cu fulgi de ovaz.
  • Punem biscuitii in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 20 minute sau pana cand suprafata biscuitilor se rumeneste uniform.

Biscuiti de ovaz in tava

  • Ii lasam sa se raceasca pe un gratar si apoi ii servim.
  • O sa observam ca imediat dupa ce ii scoatem din cuptor, sunt moi, dar dupa ce se racesc, se intaresc. Daca ii dorim mai moi, dupa ce s-au racit ii punem pe o farfurie pe care o bagam intr-o punga de plastic, sau, daca aveti la dispozitie, intr-un recipient de plastic inchis ermetic. Daca vrem sa le pastram consistenta crocanta, ii pastram intr-o cutie de metal inchisa ermetic.

Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere

Sunt absolut deliciosi. Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Biscuiti cu Fulgi de Ovaz
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 69 Review(s)

26 comentarii la “Biscuiti cu fulgi de ovaz si miere

  1. Casandra Marele spune:

    In loc de lapte de soia sau migdale putem pune altceva? Eu locuiesc intr-un oras mic fara supermarketuri sofisticate si nu gasesc asa ceva

  2. Ana Mihai spune:

    Buna, Laura!
    Am o intrebare….dat fiind faptul ca sunt o graviduta in 32 de saptamani, si cu o toleranta alterata la glucoza, trebuie sa evit zaharul, mierea, etc….asa ca…revenim la intrebare..pot folosi in loc de zahar un indulcitor si sa elimin mierea? 🙂

    • Laura spune:

      Draga mea, in primul rand, iti doresc o sarcina usoara si un bebe frumos si sanatos.
      Zaharul se poate inlocui cu un indulcitor, dar mierea, nu, daca doresti o consistenta crocanta. Daca iti plac mai moi, poti inlcoui mierea cu indulcitor solid. Te pup!

      • Alina spune:

        Acesta este un mit spulberat de mult de apicultori…mierea incalzita nu este toxica dar isi pierde din proprietati din pacate la peste 40 de grade.

    • Claudia spune:

      Daniela, ai dreptate. Mierea incalzita la peste 40° C devine toxica. Cu atat mai mult daca e folosita in preparate care ajung in cuptor

  3. Camelia spune:

    Draga Laura,
    Intotdeauna te dovedesti a fi inspirata si foarte inspirata, atat in privinta retetelor, cat si in privinta imaginilor postate. Acum, daca as putea, ti-as da un mare premiu pentru asocierea aspectului uscat al biscuitii cu acele bucati de lemn (sindrila?) uscate si scorojite de vreme.
    Primavara minunata si Domnul sa te ajute in toate!

  4. Dana.a spune:

    Draga Laura am probat acum reteta de franzela umplutu .mmmmm ce buna este.sati dea Dumnezeu sanatate ca tare imi esti de ajutor in bucatarie .

  5. Mimmi spune:

    De mult caut o reteta de biscuiti deliciosi si sanatosi, o sa incerc reteta ta ca arata tare bine !
    O zi frumoasa .

  6. Tania spune:

    Laura , azi ti-am gasit site-ul si ma bucur enorm ! Am numai 15 ani si ma pasioneaza acest domeniu , mi-am facut o lista cu majoritatea retetelor tale fiindca arata nemaipomenit !:)) Azi am reusit sa fac acesti biscuiti si m-am indragostit , cu siguranta ii voi face in continuare pentru micul-dejun!

  7. Mihaela Stanescu spune:

    Buna Elena
    si eu am facut ceva foarte asemanator numai ca am folosit faina de migdale si nu am pus zahar ci cateva banane foarte coapte. Este super buna

  8. Adela spune:

    M-am ghidat după rețeta ta și am făcut niște biscuiți sărați cu fulgi de ovăz și semințe. Eu am folosit fără probleme apă în loc de lapte de soia. Mulțumesc mult pentru rețetă, Laura! <3

  9. elena spune:

    Am facut biscuitii si sunt deliciosi insa foarte tari. Mai este vreo sansa sa-si revina daca ii pun
    intr-o punga de plastic?

    • Laura Adamache spune:

      Elena, draga mea, daca au iesit foarte tari inseamna ca i-ai copt prea mult. Pune-i intr-o punga de plastic, sigur pana maine se inmoaie.

  10. vick spune:

    A facut o prietena acesti biscuiti si am gustat si eu. Am ramas surprinsa cat de buni au iesit. Cu siguranta o sa fac si eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor