Orez prajit cu sardine – Retete culinare
La multi ani tuturor! Sper ca ati intampinat noul an plini de energie si ganduri bune. Va doresc un 2014 bogat in impliniri, sanatate si multa multa fericire!
Incepem anul cu o reteta foarte simpla si mai dietetica fata de meniul bogat care caracterizeaza intotdeauna sarbatorile. Orezul prajit cu sardine este desoebit de delicios, bineinteles atata timp cat iubiti aceste doua ingrediente principale, orezul si sardinele. Pentru aceasta reteta, am folosit o conserva de sardine in sos de rosii de la SunFood.
Ingrediente – Orez prajit cu sardine
- 500 g orez cu bob lung fiert
- 2 linguri ulei de floarea soarelui/arahide
- 3 cepe verzi cu tot cu frunze
- 2 catei usturoi
- 150 g mix legume congelate (porumb, orez, fasole verde, ardei rosii, morcovi)
- 1 conserva sardine in sos de rosii
- 2 linguri sos de soia
- sare
- piper
Mod de preparare – Orez prajit cu sardine
- Cu o zi inainte de a pregati aceasta reteta, clatim orezul in 2-3 ape si apoi il punem intr-o craticioara. Il acoperim cu apa (aproximativ o data si jumatate fata de cantitatea orezului) si il fierbem conform instructiunilor de pe cutie.
- Dupa ce este fiert (va recomand sa il fierbeti al dente, astfel incat bobul sa isi pastreze consistenta si forma), il scurgem si il clatim rapid printr-un jet de apa rece, apoi il lasam intr-o sita la scurs si racit. Punem orezul in frigider pana a doua zi.
- Taiem ceapa julienne, tocam marunt usturoiul si le punem intr-o tigaie antiaderenta in care am incalzit uleiul.
- Le calim 2-3 minute, apoi adaugam sardinele scurse partial de sosul din conserva (nu aruncam sosul) si amestecam pe foc moderat inca 1 minut, apoi adaugam legumele congelate.
- Amestecam bine si le calim pana cand legumele se inmoaie (inca 3-4 minute). Legumele trebuie sa ramana crocante, deci nu le lasam sa se inmoaie complet ci doar pana cand se dezgheata.
- Adaugam acum sosul soia, orezul (inainte de a adauga orezul, il amestecam cu furculita, astfel incat boabele sa se desprinda unele de celelalte) si sosul din conserva si amestecam bine pe foc moderat inca 5-6 minute sau pana cand orezul se umfla, se rumeneste putin si este complet uscat. Condimentam cu sare si piper, amestecam bine si il servim imediat.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Orez prajit cu sardine
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
34 Review(s) Based on
La multi ani!!!!
La multi ani!!
La multi ani, Laura! Urmarim cu interes si anul acesta 🙂
La multi ani, draga mea!
La multi ani !
Am sa incerc reteta, insa cu sardine in ulei…
La multi ani, draga mea! Sa imi spui cum a iesit.
Pup!
La multi ani frumosi si sanatosi, Laura!!!
Cu ce as putea inlocui sardinele?:(
Este excelenta reteta asa cum este, dar am doi mofturosi vis a vis de bietele sardine!:))
Multumesc anticipat pentru raspuns….
Un an nou fericit si prosper iti doresc!
Dana, draga mea, ai putea folosi o conserva de ton in suc propriu. Gustul tonului este mult mai delicat decat cel al sardinelor.
Te pup!
Buna Laura,
Spune-mi te rog, de ce trebuie sa pregatim orezul cu o zi inainte? Pot sa folosesc si orez brun?
Vreau sa testez reteta:)).
Multumesc frumos.
Daiana, boabele de orez se usuca daca le lasi peste noapte in frigider si pentru aceasta reteta avem nevoie de acest lucru. Sigur ca poti folosi si orez brun. Pup cu drag!
Buna Laura,
am gätit ieri orezul cu sardine, o bunatate. La noi in Germania am gasit doar sardine in ulei.
O reteta foarte delicioasa si sätioasa.Pup