Retete culinare desert rapid – Ananas la gratar cu rom si scortisoara
Ananasul la gratar intra in categoria deserturilor rapide deosebit de aromate si nu foarte calorice. Dupa mesele de sarbatori cred ca toti simtim nevoia sa mancam mai lejer si sa petrecem mai putin timp in bucatarie. Tocmai din aceasta cauza m-am gandit sa va propun aceasta reteta rapida cu unul dintre fructele mele preferate, ananasul. Puteti servi ananasul la gratar cu putina frisca sau, si mai bine, cu inghetata de vanilie. Pentru aceasta reteta am folosit o delicioasa conserva de ananas rondele de la SunFood.
Ingrediente – Ananas la gratar cu rom si scortisoara
- 1 conserva ananas rondele
- 2 -3 linguri de suc ananas din conserva
- 4 linguri zahar brun
- 1 lingura scortisoara pudra
- 3 linguri rom/ 1 lingura esenta rom
- 1/2 lingurita cuisoare pudra
- 1/2 lingurita ghimbir pudra
- 2-3 pastai cardamom
- 1/2 lingurita nucsoara pudra
Mod de preparare – Ananas la gratar cu rom si scortisoara
- Scurgem rondelele de ananas, le tamponam usor cu hartie absorbanta de bucatarie si le punem pe o farfurie.
- Separat, amestecam zaharul cu scortisoara, sucul de ananas, romul sau esenta de rom, cuisoarele, ghimbirul, nucsoara si semintele pastailor de cardamom. Distribuim uniform sosul obtinut peste feliile de ananas.
- Acoperim farfuria cu folie de plastic alimentara si o punem in frigider pentru minim 3 ore. Pentru o aroma intensa va sfatuiesc sa lasati ananasul la marinat peste noapte.
- A doua zi punem gratarul pe foc mic spre mediu si cand este incins, adaugam feliile de ananas. Le prajim pe ambele parti pentru cca 5-6 minute pe fiecare parte. In momentul in care le intoarcem de pe o parte pe cealalta, le ungem cu putin sos.
- Cand pulpa se patrunde usor cu o furculita si sunt rumenite uniform, stingem focul, le scoatem pe o farfurie si le lasam cateva minute sa se raceasca.
- Le servim cu frisca sau cu inghetata de vanilie. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Ananas la gratar cu rom si scortisoara
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
19 Review(s) Based on
Arata senzational, draga mea!
O sa incerc si eu.
Te pup,
Adina de la fromMegwithLove.blogspot.ro
Adina, draga mea, ma bucur mult ca iti place reteta!
Te pup!
Eu vin fie si numai pentru poze 🙂 . Imi plac mult.
Imi place si preparatul.
vreau daor sa-ti multumesc pt retetele tale minunate! tinand cond ca in cotidian timpul reprezinta notiunea principala sau mai bine zis lipsa lui….. cea ce am gasit pe site-ul tau este ideal pt mine , am realizat cateva retete si sunt minunate! multumesc mult Laura.
azi sau maine am sa incerc cozonacul cu dovleac))
Oksana, draga mea, astept sa imi spui cum a iesit!
Pup si spor!
Arata delicios! imi fac utin curaj si cred ca incerc sa prepar si eu, multumesc pentru reteta!
Dana, draga mea, se face atat de simplu si rapid. Nu e nevoie de curaj pentru ca iti iese sigur sigur.
Te pup!
Excelenta idee,pt masa de maine,eram in ceata,aveam nevoie de ceva usor ,pt felurile cu carne ,cam grele,multumesc.Admir si fac retetele tale,duminica trecuta am facut tortul cu crema de lapte,e divin ,a avut succes total;as incerca sa-ti vand cartile si in magazinul meu ,editura All nu raspunde in nici un fel ,cum sa procedez?
Multumesc mult pentru aprecieri!
In legatura cu cartile, voi lua legatura cu editura si le voi transmite mesajul tau si, eventual, adresa de mail.
Minunate ,toate retetele.De cand te-am descoperit esti o sursa de inspiratie si „o salvare” in momente „critice”(cele de genul:am oaspeti-cu ce sa ii rasfat si sa ii surprind)! Multumesc frumos.
Elena, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
Te pup si te mai astept pe la mine.
Foarte buuuun!Azi am pregatit minunata retea( fara rom, cardamom si ghimbir,nu am avut ) si dupa ce am gustat a trebuit sa ma laud.Ce a urmat?Nepotelul meu a comandat deja urmatoarea „poltie sa fie mai male”.Ma voi conforma neconditionat.Multumiri si respect!ION P.
Ion, ma bucur foarte foarte mult ca v-a placut!
O zi excelenta sa ai!
Foarte gustos si aromat ananasul asa preparat!
Haplea, ma bucur mult ca iti place!
arata extraordinar!