Rulada aperitiv Dukan cu tofu si ton


Retete culinare Dukan – Rulada aperitiv Dukan cu tofu si ton

Rulada de tofu Dukan

Nu puteam sa nu va propun o reteta dukan pentru Craciun, nu-i asa? Chiar daca am terminat dieta de cateva luni, inca prepar cu cel mai mare drag si pofta multe dintre retetele dukan pe care le faceam si savuram in dieta. De data aceasta va propun o reteta de rulada aperitiv dukan cu tofu si ton in suc natural. Este o reteta simpla si rapida, ca toate celelalte pe care vi le-am propus pana acum si perfect potrivita pentru aperitivele de Craciun.

Este o reteta fara gluten de grau, dar cu tarate de ovaz biologice achizitionate din magazinul online Wine&Company.

Ingrediente – Rulada aperitiv Dukan cu tofu si ton

  • 180 g tofu afumat
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • 30 g tarate de ovaz organice
  • 20 g amidon de porumb
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • codite de ceapa verde tocate marunt

Ingrediente – Crema de branza cu ton

  • 250 g branza de vaci degresata
  • 1 conserva ton in suc propriu
  • 1/3 lingurita boia dulce
  • patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Clatim tofu sub un jet de apa rece, il scurgem si il stergem foarte bine, apoi il taiem in bucatele micute. Le punem in robot, adaugam ouale, taratele, amidonul, praful de copt, sare, piper, patrunjel si codite de ceapa verde tocate marunt, dupa gust.
  • Actionam robotul la o viteza medie si adaugam treptat laptele. Compozitia trebuie sa fie destul de lichida, asemanatoare aluatului de clatite.
  • Intindem aluatul intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt (trecuta printr-un jet de apa si stoarsa apoi foarte bine) de cca 24 x18cm, intr-un strat uniform.
  • Coacem rulada in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 de minute. In momentul in care se rumeneste si se desprinde usor depe margini, rulada este gata.

Preparare rulada dukan

  •  Scoatem rulada cu tot cu hartie din tava si o rasturnam pe un servet curat si umed. Desprindem cu grija  hartia de copt si apoi rulam rulada in servetul umed. O lasam sa se raceasca complet.
  • Pentru crema de branza si ton, punem intr-un vas branza de vaci si tonul bine scurse, boiaua de ardei, patrunjel si codite de ceapa tocate, sare si piper. Le amestecam pana cand obtinem o crema omogena.
  • Dupa ce rulada s-a racit complet, intindem pe toata suprafata ei, crema de branza, in strat unifom. O rulam si o invelim in folie de aluminiu sau de plastic.
  • Punem rulada in frigider pentru cateva ore (mai bine pana a doua zi), apoi o feliem si o servim. Pofta buna!

Rulada dukan cu tofu si ton

Sfaturi

  • Folositi o hartie de copt de cea mai buna calitate pentru ca aluatul tinde sa se lipeasca de hartie si dupa coacere se va desprinde dificil.
  • Puteti folosi orice tip de umplutura si orice tip de tofu (natural, afumat, cu ardei, chimen, etc).
  • Daca doriti o crema de branza mai fina, inainte de a amesteca branza cu tonul, puteti sa o pasati printr-o sita cu gauri fine.
  • Va recomand sa o lasati la frigider peste noapte (eu am lasat-o doar o ora) si sa o taiati cu un cutit foarte bine ascutit si usor umed. Se va taia foarte frumos daca respectati aceste doua lucruri.

 

In cazul in care nu sunteti la dieta si va hotarati sa o incercati, va recomand sa o serviti alaturi de un pahar cu vin alb Aldegheri – Zerbara Bianco si Custoza „Le Riserve”, excelent alături de preparate din peşte şi fructe de mare.

 

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Rulada aperitiv Dukan cu tofu si ton
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 22 Review(s)

4 comentarii la “Rulada aperitiv Dukan cu tofu si ton

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor