Retete culinare Mancare, Sunfood – Porc cu ananas
Nu pot sa spun ca iubesc foarte mult mancarurile dulci, dar, surprinzator, mi-a placut foarte mult combinatia dintre carnea de porc si ananas. O singura mancare dulce o mai mananc cu aceeasi placere si aceasta este mancarea de gutui cu carne. In schimb sotul meu adora aceste mancaruri exotice asa ca a trebuit sa fac aceasta reteta de porc cu ananas de doua in aceeasi zi. Prima data mi-a disparut din tigaie imediat si nu am apucat sa fac poza finala. A doua oara am adaugat si niste susan si am reusit si eu sa gust din ea. Ne-a placut foarte mult, deci sigur o voi repeta cat de curand.
Pentru ca aveam nevoie de o conserva de ananas de foarte buna calitate, am folosit ananasul rondele de la Sunfood.
Ingrediente – Porc cu ananas
- 500 g muschi porc
- 1 salota/1 ceapa mica alba
- 6 felii ananas Sunfood
- 6 linguri suc de ananas din conserva
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingura rasa zahar brun
- 2 linguri susan
- 1 lingura otet de mere
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Taiem carnea de porc in cubulete mici (de circa 1,5 cm), le spalam sub un jet de apa rece si le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Punem uleiul de masline intr-o tigaie antiaderenta si cand s-a incins, adaugam cubuletete de carne. Le prajim pe foc mic spre mediu pentru 6-7 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Taiem salota/ceapa in rondele foarte subtiri si le adaugam peste carne. Amestecam pe foc pana cand rondelele de salota devin transparente.
- Adaugam 3 linguri de suc de ananas si amestecam bine. Dupa ce sucul s-a evaporat, adaugam ananasul taiat in bucatele aproximativ de aceeasi dimensiune cu bucatile de carne si amestecam bine.
- In momentul in care ananasul s-a rumenit uniform, adaugam susanul si zaharul brun. Amestecam pe foc mediu inca 2-3 minute, apoi adaugam otetul de mere si celelelate 3 linguri cu suc de ananas.
- Dupa ce sucul si otetul s-au evaporat, condimentam carnea de porc cu sare si piper alb macinat.
- Stingem focul si servim aceasta delicioasa mancare exotica.
Pofta buna!
Foarte apetisanta mancarica ta si usor de facut! O idee excelenta! Si eu prefer conservele SunFood.
Ma bucur tare mult ca iti place.
Te pup!
Deja mi-e foame …
Andra, draga mea, ma bucur ca iti place!
o reteta indrazneata. sunt curios ce gust are ‘prajeala’ cu ananasul
Foarte interesanta combinatia si gustul delicios. Cel putin noua ne-a placut.
Eu am combinat cu pui intr-o salata, mi-a placut dar data viitoare voi pune mai putin. Tot asa, nu ma dau deloc in vant dupa mancarurile dulci.
La tine nu pare a fi mult ananas raportat la carne.
Asa ceva am mancat la restaurantul chinezesc dar cred ca era pui in loc de porc… oricum, divin gustul! Am sa incerc reteta ta cat de curand! Pupici
Am revenit…
Foarte bun a iesit! Multumesc, logodnicul meu a fost impresionat. Sigur am sa o mai repet dar voi folosi carnita de pui ca sa fie mai frageda. 🙂
Sa va fie de bine, draga mea!
Pup!
Oare ce ar fi daca in loc de ananas la conserva am folosi ananas crud?
Sigur ca poti folosi ananas proaspat. Foloseste, in acest caz, 3-4 linguri de apa in loc de suc de ananas.
Buna Laura,
Sunt incredibil de apetisante retetele tale!
Mereu iti urmaresc blog-ul cu mare drag si incredere.
Te rog sa imi spui daca pot inlocui carnea de porc cu cea de pui?
Multumesc, o zi frumoasa!
Alexandra
Alexandra, multumesc pentru aprecieri.
Sigur ca poti inlocui carnea de porc cu cea de pui sau curcan.
Te pup cu drag!
Nu se rumenesc…carnea lasa apa….si apoi durata de gatire e foarte scurta nu se face carnea….ar trebui fiarta mai intai