Panna cotta cu ananas si caramel


Retete culinare –  Panna cotta cu ananas si caramel

Panna cotta

Panna cotta este unul dintre deserturile italiene cele mai simple si delicioase. Gustul si consistenta ei, deosebit de delicate,  o transforma intr-un deliciu bun de savurat oricand. In ultimii ani nu mi-a lipsit de pe masa de Sarbatori, asa ca va recomand sa o incercati si voi in aceasta varianta. Este foarte parfumata si in combinatie cu sosul caramel, este imposibil de refuzat. Pentru acest desert minunat, am folosit o conserva Sunfood de ananas in bucati.

Ingrediente – Panna cotta cu ananas

  • 400 ml smantana naturala lichida pentru frisca
  • 75 ml lapte
  • 70 g zahar fin
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 g gelatina foi/9 g gelatina deshidratata
  • 100 g piure de ananas

Ingrediente – Sos caramel

  • 75 g zahar
  • 2 linguri apa calda
  • 45 ml apa clocotita
Mod de preparare – Panna cotta
  • Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute.
  • Cu ajutorul unui blender, pasam bucatile de ananas pana cand obtinem un piure foarte fin.
  • Intr-o craticioara, punem frisca, laptele, zaharul si zaharul vanilat. Amestecam, pe foc mic, pana cand amestecul se apropie de punctul de fierbere. Atentie! Nu trebuie sa fiarba absolut deloc, ci doar sa fie foarte fierbinte.
  • Stingem focul, stoarcem bine foile de gelatina si le adaugam in amestecul de frisca si lapte. Amestecam pana cand gelatina este complet dizolvata.
  • Adaugam piureul de ananas si amestecam pana la omogenizare.
  • Umplem 4 forme conice cu panna cotta, apoi le lasam pe masa din bucatarie sa se raceasca. In momentul in care s-au racit, le introducem in frigider pentru 3-4 ore sau pana cand panna cotta se solidifica.
Mod de preparare – Sos caramel
  • Punem zaharul intr-o craticioara cu fund gros, pe foc mic. Facem o gropita in centru lui si adaugam cele doua linguri de apa calda. Inclinam craticioara astfel incat apa sa se amestece cu zaharul.
  • Topim zaharul pe foc mic si cand capata o culoare chihlimbarie, adaugam apa clocotita (atentie cand adaugati apa in caramel pentru ca se formeaza mici bulbuci care va pot arde daca intra in contact cu mainile).
  • Amestecam bine, inca cca 1 minut pe foc foarte mic, apoi stingem focul si lasam sosul sa se raceasca.

Panna cotta cu ananas si caramel

Pofta buna!

Sfat

  • Ca sa scoatem usor panna cotta din forme, le introducem intr-un vas cu apa clocotita (mare atentie ca apa sa nu intre in contact cu panna cotta), pentru 4-5 secunde, apoi le rasturnam pe farfurii individuale.
  • Adaugam cate 1 lingura de caramel peste panna cotta si servim.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Panna cotta cu ananas si caramel
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 107 Review(s)

13 comentarii la “Panna cotta cu ananas si caramel

  1. Didi spune:

    Am si eu o conserva din asta dar ii dadusem alta destinatie. Acum ma mai gandesc …

    Ca voi toti, suntem sufocati de cat de multa treaba avem de facut zilele astea, mai si plecam, de aceea urez aici tie si cititorilor tai un Craciun binecuvantat si spor in toate! Sa fiti sanatosi, nu in ultimul rand.

  2. GusturisiCulori spune:

    La multi ani, Laura! Sa ai un an frumos si plin de bucurii!
    Prima data cand auzisem de panna cotta mi s-a parut caloric acest desert. Dar odata gustata m-a cucerit. Imi place mult cum ai prezentat desertul. Data viitoare incerc si aceasta metoda de prezentare. Uneori pentru a diminua cantitatea de calorii inlocuesc o parte din smantana cu iaurt :).

    • Laura spune:

      Georgeta, draga mea, avea o usoara tenta galbuie, dar nu este vizibila in poze. Daca folosesti ananas proaspat, o sa fie mai galbena.
      Te pup!

  3. Ana Maria spune:

    multumesc pentru reteta…cred ca voi face maine..am facut cu vanilie si sos de zmeura si a fost delicioasa!!! am convingerea ca si aceasta este la fel de fina!! te pup

  4. Alexandrina spune:

    Am pregatit si eu panna cotta cu ananas, chiar cand m-am apucat sa pregatesc ceva pentru concursul Masterchef cu Sun Food; am pregatit si desertul, chiar am oscilat ce retete sa va trimit…
    Multumesc mult pentru inspiratie, draga Laura, am pregatit multe dintre retetele tale si de fiecare data am apreciat rezultatul. Felicitari pentru blog si pentru munca depusa!

  5. Cyrex spune:

    Buna seara. Acum am facut reteta dumneavoastra,numa ce am turnat compozitia in forme si debea asteptam sa papam :), suntem vreo 10pers. printre care si bebele nostru mai un pic si vine pe lume :x.
    O sa revin cu parerile despre acest desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor