De cateva zile am inceput sa organizez lista preparatelor care se vor afla pe masa de Craciun. Ei bine, vreau sa va marturisesc ca am emotii pentru ca este prima mea masa organizata pentru familie si tocmai de aceea trebuie sa fie absolut impecabila. Daca in ultimii ani acest desert insemna sorbetto de lamaie, anul acesta vom gusta un tort de inghetata artizanal La Strada Haute Couture. Descoperite recent, intr-un supermarket in care intrasem sa cumpar o parte din ingredientele pentru Craciun, m-au atras in primul rand datorita ambalajului. Mi-a placut mult decorul modern si sofisticat al torturilor si faptul ca sunt artizanale. Mie imi place ciocolata, deci Haute Couture in London a fost prima alegere. Sotul meu adora fructele si a ales tortul cu sorbet de caise si inghetata de miere, Haute Couture in Milan. Imediat dupa ce am ajuns acasa le-am desfacut si le-am gustat. “Doar o feliuta mica” s-a transformat intr-o felie mare urmata de o alta la distanta de cateva ore.:) In doua zile le-am terminat si ne-am intors in Cora sa luam si tortul cu sorbet de zmeura, Haute Couture in Paris, la fel de reusit ca celelalte doua.
Toate cele trei torturi sunt decorate cu biscuiti, figurine de ciocolata, martipan, macarons si sunt editie limitata. Desi mi-e destul de greu sa descriu fiecare tort in doar cateva cuvinte, incerc sa fac un mic rezumat astfel incat sa stiti ce sa alegeti in cazul in care doriti sa le incercati si voi.
Tortul Haute Couture in Milan, preferatul lui sotului meu, este o combinatie delicioasa intre sorbetul de caise si inghetata de miere. Glazura de caise care imbraca cele doua straturi ale tortului, are un gust usor acrisor si parfumat. Este decorat cu nuga, martipan, coaja de portocala confiata, macarons si biscuiti de ciocolata alba. Desi nu sunt un mare fan al inghetatei de fructe si nu credeam sa imi placa, m-am indragostit de gustul lui deosebit de delicat.
La Tortul Haute Couture in Paris mi-a placut echilibrul perfect dintre sorbetul de zmeura si coacaze si inghetata de Marc de Champagne si stafide macerate in Marc de Champagne. Este imbracat in glazura de zmeura si decorat cu ciocolata, biscuiti si cereale expandate glazurate. Usor acrisor si nu excesiv de dulce, este perfect potrivit dupa o masa copioasa ca cea de Craciun.
Tortul Haute Couture in London, preferatul meu, este compus dintr-un strat de inghetata de cafea si unul de inghetata de biscuiti speculoos si scortisoara. Este imbracat intr-o glazura de ciocolata si decorat cu biscuiti si figurine de ciocolata. Daca iubiti combinatia dintre cafea, ciocolata si scortisoara, trebuie sa-l incercati pentru ca este delicios. Eu o sa-l servesc de Revelion.
Toate cele trei sortimente sunt deosebite, atat prin aspect cat si prin gust. O sa aleg pentru masa de Craciun, care va fi cu siguranta destul de consistenta, un tort cu un gust proaspat si racoros, oscilez intre Haute Couture in Paris si Milan si pentru noaptea de Revelion, Haute Couture in London.
Daca vreti sa le incercati, se gasesc in Bucuresti, Hypermarketurile Carrefour Baneasa si Carrefour Orhideea, Carrefour Market Caramfil si Pipera, Magazinele Mega Image din Piata Vitan, Vitan, Jollie Ville, Corbeanca, Pod Baneasa, Gemenii, Piata Sudului, Hypermarketurile Cora Lujerului, Sun Plaza, Pantelimon, Statiile OMV Pipera , Aerogarii, Coposu , PetromV Iuliu Maniu, Electroaparataj, Titan, Corbeanca 1, Timisoarei , Chitila. In Brasov le gasiti la Hypermarketul Carrefour Brasov, Statia OMV nr. 4 Darste. Pe Valea Prahovei, le puteti achizitiona de la Statia OMV Predeal.
la ce raion se gasesc, la inghetata cumva?
Adina, da, eu le-am gasit la raionul de inghetata.
Te pup, Laura.
Am si fugit ieri la Cora sa cumpar aceste torturi.
Nu contest calitatea lor ,dar pretul m-a speriat-70 lei
Laura, astept retetele tale cu deserturi care sunt minunate si nu foarte scumpe.
Iti doresc sarbatori fericite si iti multumesc pentru tot ce am invatat de la tine.
m-am tinut sa ma uit de ele de sarbatori, nu le-am gasit in real asa ca am luat alta inghetata…insa in week-end-ul asta eram in Cora si zic,, hai sa caut inghetata la strada,, era mare la oferta, dar sa pic jos cand am vazut pretul :70 si…am dat inapoi 🙁 …poate, poate la vara…dar oare ce diferenta e intre asta si mai este si la pahar?
Draga mea, intr-adevar, pretul este mai ridicat pentru ca sunt niste torturi artizanale si, cel mai important, contin doar ingrediente naturale. Aspectul este deosebit, sunt perfecte pentru o masa de Sarbatori sau un cadou deosebit.
Pup cu drag!