Crumble cu fructe tropicale


Retete culinare Creme – Crumble cu fructe tropicale

Crumble de fructe tropicale

Pana acum cativa ani nu am incercat nicio reteta de crumble si chiar nu stiu de ce nu am facut-o. Nu mi se parea un desert foarte aspectuos si probabil ca ma gandeam ca nu are cum sa fie nici foarte gustos. De multe ori m-am lasat inselata de aspectul unui desert si tocmai din aceasta cauza, l-am evitat. Crumble este un desert englezesc pe baza de fructe si un strat crocant, asemanator aluatului de biscuiti, compus din zahar, unt si faina. Se pot adauga si fructe uscate in compozitie, de genul nucilor, migdalelor, samburilor de pin sau alunelor. Crambe-ul de astazi este un pic mai altfel, avand in comun cu reteta originala doar fructele si stratul crocant de deasupra. Pentru topping-ul crocant nu am folosit faina alba, ci un mix de faina de orez si faina integrala. Desi acest mix a fost doar o incercare, a iesit atat de bun si crocant, incat voi folosi aceasta noua reteta si de acum incolo. Daca totusi doriti sa incercati si reteta originala de crumble, va recomand Reteta Crumble de Mure, delicioasa si parfumata.

Pentru aceasta reteta, am folosit o conserva parfumata de fructe tropicale de la Sunfood.

Ingrediente – Crumble cu fructe tropicale

Topping

  • 60 g faina de orez
  • 60 g faina integrala
  • 70 g unt
  • 80 g zahar brun

Crema de vanilie

  • 200 ml suc fructe tropicale (conserva)
  • 300 ml lapte
  • 75 g amidon porumb/70 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 80 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare

Fructe caramelizate

  • 250 g fructe tropicale Sunfood
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahar brun

Mod de preparare topping

  • Punem untul de la frigider, taiat in bucatele mici, intr-un vas, adaugam ambele tipuri de faina si zaharul si framantam pana obtinem un aluat sfaramicios.
  • Punem aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si formam mici gramajoare de aluat, aproximativ de aceeasi dimensiune.
  • Coacem crumble-ul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 6-7 minute. In momentul in care capata o culoare aurie uniforma, scoatem tava din cuptor si il lasam sa se raceasca in tava.

Preparare Crumble

Mod de preparare Crema de vanilie

  • Punem la incalzit laptele amestecat cu sucul de fructe tropicale.
  • Intr-un vas se parat, amestecam galbenusurile cu putina sare, zaharul, zaharul vanilat si amidonul de porumb. Peste acest amestec, adaugam treptat laptele cald si amestecam cu grija.
  • Punem crema intr-o craticioara si o fierbem pe foc mic, cca 10 minute sau pana cand capata o consistenta cremoasa.
  • Stingem focul si acoperim crema cu o folie de plastic alimentara. O lasam sa se raceasca complet.

Crema de vanilie

Mod de preparare Fructe caramelizate

  • Intr-o tigaie antiaderenta punem untul si zaharul brun. Cand acestea s-au topit, adaugam fructele bine scurse si le caramelizam, pe foc mediu, pentru circa 3-4 minute, apoi le lasam sa se raceasca complet.

Preparare fructe caramelizate

Asamblare Crumble

  • Punem, in 3-4 pahare, cate 1 lingura plina cu fructe caramelizate, apoi adaugam un strat de crema de vanilie si, peste el, cate 1-2 linguri de topping crocant.
  • Servim cu pofta. Este delicios!

Crumble cu fructe tropicale si crema de vanilie la pahar

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Crumble cu fructe tropicale
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

5 comentarii la “Crumble cu fructe tropicale

  1. Diana spune:

    I like …
    Looks very beautiful and delicious –
    appetizing served, fine and aromatic …
    Great idea and recipe , greetings!

  2. Liliana spune:

    Te pup,Laura.
    Imi place cum arata.Dar imi este teama sa-l incerc.Am luat cateva kg si sunt disperata.
    Se apropie sarbatorile Craciunului.
    Iti astept cu nerabdare retetele.
    Sunt convinsa ca o sa ne surprinzi ca de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor