Retete culinare Peste – Tarta cu peste
Rapida si economica, tarta cu peste este un aperitiv delicios care se poate servi atat cald cat si rece. Este una dintre retetele la care apelez cel mai des cand nu am prea mult timp de stat in bucatarie. Eu am facut-o cu sardine in suc propriu, dar o puteti incerca si cu ton sau orice peste fiert.
Ingrediente – Tarta rapida cu peste (forma 14×14 cm)
- 300 g sardine in suc propriu/ton/peste fiert
- 3 oua
- 75 g amidon de porumb
- 100 ml lapte/lapte degresat
- 1 plic praf de copt
- 1 ceapa mica
- sare
- piper
- 2 lingurite suc de lamaie
Mod de preparare
- Scurgem sardinele si le punem intr-un vas. Adaugam amidonul, ouale, ceapa data prin razatoarea cu gauri mici si laptele. Amestecam pana cand obtinem un amestec omogen.
- Stingem praful de copt cu sucul de lamaie, il adaugam in compozitia tartei si amestecam.
- Condimentam cu sare si piper si o punem intr-o forma tapetata cu hartie de copt.
- Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 de minute.
- O lasam sa se raceasca cateva minute, apoi o taiem in bucatele si o servim.
Pofta buna!
Se poate consuma si in dieta Dukan, incepand cu faza de croaziera.
Sumar
Nume Reteta:
Tarta cu peste
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
96 Review(s) Based on
Wow!!! La fix a picat aceasta reteta .
Am un borcanel de zacusca de peste in frigider si vroiam sa fac ceva din ea. O sa incerc cu ea sa vad ce o sa iasa 🙂
Ma gandeam prima data la niste paste cu masline, dar reteta asta e de 1000 de ori mai buna 🙂
)
Draga mea, ma bucur ca iti place. Sa ne spui cum a iesit cu zacusca, daca o incerci!
Te pup!
Am facut-o aseara.Doar ca eu nu am mai pus ceapa pentru ca era in zacusca…
A iesit foarte buna (nici nu avea cum sa nu-mi iasa pentru ca era reteta de la tine :)) )
De dimineata cand sa ma duc sa mai mananc si eu din ea, mai era doar o bucatica mica :)) …
Da, da, asa am patit si eu la ultima tarta. M-am trezit hotarata sa mananc cateva bucatele si cand colo, ia tarta de unde nu-i.:))
Pup cu drag!
nu prea se impaca ai mei cu pestele, dar cred ca voi micsora cantitatile si imi voi face doar pentru mine!:) te pup!
Adnia, sa imi spui cum a iesit daca o incerci!
Pupicei!
Laura…unde gasesc amidon de porumb? Faina ne se pune deloc? Vreau sa ii fac o surpriza sotului meu, un mare mancator de peste!…si as vrea sa te mai intreb ceva? aveai unde o rulada cu mac si inca ceva facuta in vas rotund …nu o mai gasesc! poti sa imi mai dai acea reteta?
Te pup, multumesc
Florina, draga mea, gasesti in orice supermarket din Romania. In general il gasesti in raftul cu ingrediente pentru dulciuri. Faian nu se pune deloc, doar amidon. Din pacate nu am nicio rulada cu mac. Singura reteta care poate fi numita rulada cu mac, este cea de baigli.
Te pup!
Laura , ador nuantele din pozele astea !! 😉
Pup cu drag, Adina! Ma bucur tare mult ca iti plac!
este una dintre cele mai reuşite reţete dietetice. dacă până şi mofturosul meu prieten s-a îndrăgostit de ea, e cu adevărat specială. am făcut-o de două ori până acum, a doua oară improvizând puţin şi adăugând un morcov ras, măsline verzi şi ardei kapia tăiat cubuleţe. delicioasă! tuturor le recomand blogul tău şi le spun că, dacă nu era Laura Adamache, eu nu ştiam nici până-n ziua de azi să gătesc BINE: )
Draga mea, tare multumesc pentru cuvintele tale!
Pup cu drag! ma bucur mult ca v-a placut tarta.
ce bine poate sa arate!!! pot sa te iau acasa?
:))) Turbo, cred ca mai simplu incerci retetele, decat sa ma iei acasa.
Pare delicioasa. O sa o incerc si eu pentru ca ador preparatele din peste.
Sper tare mult sa iti placa la fel de mult ca mie.
Se poate face si cu peste fiert? Si daca dublez cantitatile trebuie sa dublez si cantitatea de praf de copt .Mi-e teama sa nu aiba gustul ala ciudat de la prea mult praf de copt…Merci.
Draga mea, da, se poate face si cu peste fiert. Daca dublezi cantitatile, trebuie sa dublezi si praful de copt. Nu-ti face probleme, praful de copt este stins cu lamaie, deci tarta nu va avea niciun gust de praf de copt.
Pup cu drag!
Draga Laura, inainte de toate as dori sa te felicit si sa iti multumesc totodata pentru felul minunat in care alegi sa impartasesti cu noi retetele tale. Am incercat deja multe dintre ele si toate au iesit impecabil, mai ales ca am respectat intru totul ingredientele si etapele descrise de tine.
Acum as vrea sa te intreb daca acesta tarta cu peste (pe care am facut-o deja de doua ori) s-ar putea prepara in asa fel incat sa poata fi servita in perioada postului in zilele in care este dezlegare la peste. Atfel spus, este posibil sa renunt la oua si sa inlocuiesc laptele cu lapte de soia?
Iti multumesc mult si iti doresc realizari depline in tot ceea ce iti propui sa faci!
Cu drag, Gabriela
Draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
Din pacate, ouale nu se pot inlocui si nici elimina. Ele dau structura tartei. laptele se poate inlocui, dar ouale, nu.
Pup cu mult drag si o sa vin cu o reteta de tarta de post curand.
Buna Laura,
Se poate inlocui cu ceva amidonul de porumb?
Multumesc
Raluca, da, cu aceeasi cantitate de faina.
A iesit delicioasa facuta cu ton. Din pacate am gresit si l-am luat in ulei. Data viitoare nu mai gresesc!! DAr cred ca s-a lasat oul la fundul tavii, este normal?
Ane Mari, ma bucur ca ti-a placut. In cazul in care o mai incerci, pune compozitia in forma exact inainte de a introduce tarta in cuptor. Cuptorul trebuie sa fie foarte bine incalzit inainte si tonul foarte foarte bine scurs.
Aceeasi problema am avut-o ai eu. Mi s-a lasat oul jos la fundul tavii. Din ce cauza s-a intamplat asa?
Alexandra, iti dau acelasi sfat pe care i l-am dat lui Ane Mari. Amesteca foarte bine compozitia si pune-o in forma exact inainte de a introduce tarta in cuptor.