Ciuperci pleurotus la cuptor


Retete culinare mancare – Ciuperci pleurotus la cuptor

Pleurotus gratinate

Ciupercile pleurotus sunt unele dintre  ciupercile mele preferate. As putea spune ca imi plac mai mult decat hribii in anumite retete. Retetele preferate cu ciuperci pleurotus sunt snitelele, pur si simplu divine, si, mai recent, gratinate la cuptor. Acum cativa ani le-am gustat pentru prima data preparate in acest fel si de atunci le pregatesc aproape numai asa.

Din cand in cand mai fac si snitele, dar avand in vedere ca sunt prajite, nu imi permit sa le gatesc asa in mod frecvent. Reteta de ciuperci pleurotus la cuptor este foarte foarte simpla si rapida. Se servesc atat calde, cat si reci. Cu toate aceastea, eu le prefer calde si, pentru ca se fac foarte usor, le prepar exact inainte de a le servi.

Ingrediente – Ciuperci pleurotus la cuptor

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri parmezan ras
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

Mod de preparare – Ciuperci gratinate cu pesmet si parmezan

  • Spalam rapid ciupercile sub un jet de apa rece, apoi le stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Le aseazam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le pudram cu sare si piper.
  • Adaugam pe deasupra fiecarei palarii, pesmetul si parmezanul ras si apoi le stropim cu uleiul de masline.

Preparare ciuperci pleurotus

  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru circa 20-25 de minute sau pana cand se rumnesc uniform.
  • Le servim calde sau reci, simple sau alaturi de o friptura la gratar.

Pleurotus la cuptor

Pofta buna!

ciuperci-pleurotus

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Ciuperci pleurotus la cuptor
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 224 Review(s)

27 comentarii la “Ciuperci pleurotus la cuptor

  1. Raluca B spune:

    Si mie imi plac foarte mult ciupercile pleurotus, o sa incerc reteta. Imi placea mai mult cum era blogul inainte…adica daca dadeam click pe o categorie apareau poze pentru toate retetele din categoria respectiva. In rest felicitari pentru ceea ce faceti, toate retetele sunt delicioase iar pozele superbe.va pup

    • Laura spune:

      Raluca, draga mea, ma bucur ca iti place reteta.
      Acum categoriile se vad ca inainte. Mai sunt mici modificari de facut, dar in timp o sa fie perfect.
      Te pup!

  2. Simina spune:

    Chiar mă întrebam cum aș mai putea prepara ciupercile pleurotus că parcă m-am săturat să le tot fac șnițel 🙂 Mulțumim pentru inspirație!

    • Laura spune:

      Si mie imi plac foarte foarte mult.
      Pe alea otravitoare nu le-am gustat inca si nu cred ca vreau sa le incerc. Ma rezum la ciupericile comestibile. :))

  3. carmen suciu spune:

    am facut azi aceasta reteta si e foarte buna si usor de preparat! Am recomandat-o si prietenilor Citesc cu interes retetele tale, felicitari!

  4. rodica vintilescu spune:

    Nu am incercat decat un singur fel de ciuperci pleurotos,si mi-a placut atat de mult incat o fac saptamanal „Ciorba falsa de burta”,este minunata ,chiar mai buna decat Ciorba de burta adevarata,si mai sanatoasa Incercati cu incredere,nimeni n-o sa-si dea seama ca este doar din ciuperci.

    • Laura spune:

      Rodica, draga mea, ai dreptate, este delicioasa ciorba falsa de burta cu pleurotus. Eu ador aceste ciuperci in toate retetele in care le-am intalnit.

  5. gigi spune:

    Am facut aceste ciuperci. Nu am mancat pana acum ciuperci pleurotus. Colegele mi-au spus ca sunt foarte bune la gratar. Ciupercile facute dupa aceasta reteta au fost bune, insa eu am lasat si cozile ciupercilor, iar acestea au fost cam tari.

    • Laura spune:

      Draga Gigi, piciorul ramane destul de tare daca gatesti ciupercile la gratar sau cuptor.
      Doar prin fierbere isi schimba consistenta.
      Ma bucur ca ti-au placut.

  6. Daniela spune:

    Nu pot sa-ti spun decat : Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si creativitate ca sa ma mai uimesti cu asemenea retete…
    simplu si nemaipomenit !!!
    Ciupercile calde ca si calde… dar reci… de vis… ( a treia casoleta ) intr-o singura seara , trei persoane… de asta au mai ramas cateva de au apucat a se raci…
    M-am gandit sa le mai fac in loc de popcorn atat de bune mi-au parut !… si acum …
    daca as adauga ceva ”spice” , aroma ce ai putea sa-mi recomanzi?
    multumesc, 🙂
    Daniela

    • Laura Adamache spune:

      Draga mea Daniela, ma bucur foarte foarte mult ca ti-au placut. Si la noi se mananca imediat, nu rezista pana a doua zi.
      Eu parca nu as adauga arome, acopera gustul minunat al acestor ciuperci, dar daca vrei sa incerci, iti recomand usturoiul. Dupa ce le coci, le scoti pe o farfurie, le stropesti cu inca putin ulei de masline si adaugi niste usturoi ras pe razatoarea cu gauri mici. Poti adauga si niste chili fulgi daca iti place gustul picant, sau, daca vrei sa le condimentezi inainte de a le coace, le poti pudra cu putina boia afumata, dulce sau picanta.
      Te pup!

  7. Octavian spune:

    Iertare, nu se zice „simple” ci „cu limba in suc prropriu”
    MULTUMESC , NU STIAM CUM SA LE GATESC FRUGAL . IACA AM GASIT.
    Octavian

  8. Elena spune:

    Acum le-am bagat la cuptor:). Eu le mai fac mancare cu smantana si patrunjel, ceapa, usturoi, sau cu dovlecei, usturoi si patrunjel.

  9. Irina spune:

    Buna ,Laura .am facut azi aceasta reteta ,delicioase . Te urmaresc de mult am facut diverse retete din pagina ta .Multumesc succes in continuare.

  10. Horațiu T. spune:

    Am rămas impresionat de blog.
    Felicitări
    Se poate face un newsletter sau să ne trimiteți email cand apar rețete noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor