Cinnamon Rolls Dukan


Retete Culinare Dietetice Dukan – Cinnamon Rolls Dukan

Cinamon Rolls Dukan

Cinnamon Rolls a fost una dintre retetele dulci dukan care mi-a tinut „de cald” in tristele zile din faza de atac. Chiar nu stiu cum de nu am postat-o pana acum. Cert este ca o fac foarte des si acum, chiar daca am terminat dieta cu ceva timp in urma. Inca iubesc si fac reteta originala de cinnamon rolls, cu aluat dospit, unt si scortisoara, dar recunosc ca dupa ce am teminat dieta, am inceput sa fiu mult mai atenta la ingredientele pe care le folosesc si mai ales la produsele pe care le cumpar. Recomand cu drag aceasta reteta, chiar si celor care nu urmeaza dieta dukan sau o alta cura de slabit dar isi doresc un desert lejer, simplu de facut si extrem de parfumat. Pentru ca eu am asociat intotdeauna scortisoara cu toamna, sigur o s-o fac foarte des in aceasta perioada.

Ingrediente – Cinnamon Rolls Dukan 

  • 5 albusuri (150g)
  • 2 galbenusuri
  • 200 g quark degresat/branza de vaci degresata
  • 2 linguri lapte degresat
  • 3 linguri indulcitor praf natural
  • 1 lingurita cu varf praf de copt

Ingrediente sirop

  • 70 ml apa
  • 2-3 lingurite scortisoara
  • 1 lingura indulcitor lichid/solid

Mod de preparare

  • Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile, amestecate cu un varf de cutit de sare, pana cand se intaresc. Intr-un vas separat, amestecam galbenusurile cu branza quark, laptele, praful de copt si indulcitorul si le mixam pana obtinem o crema omogena.
  • Adaugam crema de galbenus peste albusurile mixate si amestecam cu grija, de jos in sus.

Aluat cinnamon rolls

  • Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem aluatul intr-o foaie uniforma. O coacem in cuptorul preincalizt la 180°C, pentru 10-12 minute sau pana cand se rumeneste uniform. O scoatem din cuptor si cat timp este calda inca, o desprindem cu grija de hartie.

Foaie aluat cinnamon rolls

  • Pudram o hartie de copt curata cu scortisoara si indulcitor solid. Punem aluatul pe foaia pudrata si il presam putin, astfel incat sa absoarba scortisoara. O intorcem pe cealalta parte si o presam lejer pana cand toata scortisoara se lipeste de foaie. O lasam sa se raceasca, apoi o rulam si o invelim intr-o folie e alumniu. O bagam la frigider pentru 30 de minute.

Preparare cinnamon rolls

  • Intre timp, facem siropul: amestecam apa cu scortisoara si indulcitorul si o fierbem, pe foc mic, pana da intr-un clocot. Stingem focul si lasam siropul sa se raceasca.
  • Dupa cele 30 de minute, eliminam folia de aluminiu si taiem ruloul in bucati de cca 2 cm grosime. Le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le ungem cu siropul rece.

Bucati cinnamon rolls

  • Le coacem in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 20-25 de minute sau pana cand observam ca se formeaza o crusta crocanta la suprafata.

Cinnamon rolls detaliu

  • Le servim ca atare sau le ornam cu putin quark amestecat cu indulcitor.

Cinnamon Rolls Dukan

  • Sunt excelente alaturi de o cana de ceai sau o cafea fierbinte.

Cinnamon Rolls detaliu sectiune

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cinnamon Rolls Dukan
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 80 Review(s)

45 comentarii la “Cinnamon Rolls Dukan

  1. alina spune:

    Draga Laura,
    de mult nu m-am mai bucurat ca pana acum, cand am vazut aceasta reteta…. imi amintesc cand faceam cinnamon rolls nedukan, tot dupa reteta ta si ma bucuram tare cand vedeam cat de frumoase si aromate sunt… esti grozava! multumim!!!

  2. Liliana spune:

    Excelent desert, Laura!
    La tine am auzit prima oara despre branza quark.Un sortiment excelent de branza.
    Ai dreptate,aceste retete ar trebui incercate si daca nu suntem la dieta.O alternativa sanatoasa.
    Multumesc

  3. Valentina Mihaescu spune:

    Un desert foarte imbietor. Imi place mult aroma scortisoarei. Prezentarea este deosebita, ca tot ceea ce faci!

  4. eniko spune:

    Abia astept sa le pregatesc! Te rog sa-mi precizezi dimensiunea tavii. Multumesc anticipat!
    Felicitari, sunt retete interesante, grupate intelept, intr-o prezentare deosebita!

  5. adnia spune:

    Laura, desi eu nu-s fana a acestei diete, cred ca tu ai dus-o la grad de excelenta prin retetele tale dedicate…asa ca, desi-s slaba ca trasa prin inel, le voi prepara si eu, pe motiv de sanatate si deliciu!

  6. florentina spune:

    am revenit:
    au iesit bune dar pe primul loc /pentru mine / la dulciuri dukan ramane rulada cu ciocolata sau nutela si apoi cornuri cu goji,
    astept cu interes si altele
    succes

  7. geanina spune:

    am si eu o intrebare :
    ce fel de indulcitor pot folosi? mentionez ca momentan locuiesc in statele unite
    multumesc frumos

    • Laura spune:

      Geanina, draga mea, poti folosi xylitol sau stevia, ambele sunt indulcitori naturali. Stevia are un gust usor amarui, dar xylitolul este dulce.
      Sigur gasesti la tine. Te pup!

  8. karin spune:

    Draga Laura, sunt eu aiurita, dar nu vad in reteta ce ai facut cu praful de copt. Am eu banuiala pe unde l-ai adaugat, dar mai bine spune-mi tu.

    • Laura spune:

      Draga mea, nu esti tu aiurita, eu sunt.:) Intr-adevar, nu am scris unde se adauga praful de copt. Acum l-am adaugat la preparare.
      Te pup!

  9. Maria spune:

    Felicitari pentru informatiile oferite! Una dintre cele mai bune diete incercate de mine este dieta dukan. am reusit sa slabesc 4 kg in mai putin de o luna. Si partea frumoasa este ca dupa acea luna m-am mentinut pentru urmatoarele luni!

  10. Mihaela spune:

    Multumesc pentru reteta asta! Desi nu tin regimul Dukan, sufar cand ma gandesc la cate calorii au prajiturile alea divine de la Cinnabon!

  11. Radu spune:

    „Pudram o hartie de copt curata cu scortisoara si indulcitor solid”
    cred ca lipseste o parte din reteta , pentru ca este indulcitorul din aluat si cel din sirop … dar lipseste cel de la pudrat .
    Reteta este excelenta .
    Va multumesc !

  12. Carolina spune:

    Draga Laura, nu stiu cu ce am gresit desi banuiesc…. Am facut aceasta reteta desi nu tin o anume dieta si in loc de indulcitoare am folosit zahar normal, iar ca branza…ceva branza degresata de vaca 0.2% grasime cu ceva iaurt (cred ca asta am gresit). Am facut compozitia pt foaie care la cuptor s-a tot umflat, s-a tot umflat cu bule. Cand am scos-o s-a lipit de hartie rau de tot, jumate era necoapta…in fine…m-am chinuit cu ea ca sa rulez ceva acolo….am taiat rulada si au iesit un fel de elipse inegale si urate care la a 2-a tura de cuptor s-au mai umflat….si mi s-au si ars pe fund…nu stiu…o experienta groaznica dar rezultatul a fost niste elipsoace urate si desalate cu un gust MINUNAT, AROMATE si PUFOASE, ca niste norisori. Vreau sa te felicit pentru talentul si dexteritatea cu care ai facut melcisorii perfecti. Esti minunata!

    • Laura spune:

      Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut gustul lor.
      La retetele dietetice, unde nu se unge hartia de copt, se poate intampla ca aluatul sa se lipeasca daca nu avem o hartie de calitate. Eu am patit-o de foarte foarte multe ori.
      Important e ca au iesit bune la gust. Pup cu drag si multumesc pentru aprecieri!

  13. daniel spune:

    am facut si eu aceasta delicioasa prajitura a iesit super buna am mai pus si putin gem d capsuni cu indulcitor facut asa repede in 10 mincat timp asteptam sa se termine prajiturica multumesc fff mult doamnei LAURA ADAMACHE am sa fac si celelalte delicii pa pa.

  14. Izabela spune:

    Laura, arata extraordinar! Imi cumpar quark si le fac si eu dar…spune-mi te rog…crezi ca putem „arunca” si cele 2 linguri de tarate in aluat fara sa periclitam reteta?! 😉

  15. Andra spune:

    De fiecare data cand le-am facut, au iesit mult mai pufoase decat apar la tine in poza, nu ca m-ar deranja, dar nu stiu care e cauza. Oricum delicioase!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor