Retete Culinare Dietetice Dukan – Cinnamon Rolls Dukan
Cinnamon Rolls a fost una dintre retetele dulci dukan care mi-a tinut „de cald” in tristele zile din faza de atac. Chiar nu stiu cum de nu am postat-o pana acum. Cert este ca o fac foarte des si acum, chiar daca am terminat dieta cu ceva timp in urma. Inca iubesc si fac reteta originala de cinnamon rolls, cu aluat dospit, unt si scortisoara, dar recunosc ca dupa ce am teminat dieta, am inceput sa fiu mult mai atenta la ingredientele pe care le folosesc si mai ales la produsele pe care le cumpar. Recomand cu drag aceasta reteta, chiar si celor care nu urmeaza dieta dukan sau o alta cura de slabit dar isi doresc un desert lejer, simplu de facut si extrem de parfumat. Pentru ca eu am asociat intotdeauna scortisoara cu toamna, sigur o s-o fac foarte des in aceasta perioada.
Ingrediente – Cinnamon Rolls Dukan
- 5 albusuri (150g)
- 2 galbenusuri
- 200 g quark degresat/branza de vaci degresata
- 2 linguri lapte degresat
- 3 linguri indulcitor praf natural
- 1 lingurita cu varf praf de copt
Ingrediente sirop
- 70 ml apa
- 2-3 lingurite scortisoara
- 1 lingura indulcitor lichid/solid
Mod de preparare
- Separam galbenusurile de albusuri. Mixam albusurile, amestecate cu un varf de cutit de sare, pana cand se intaresc. Intr-un vas separat, amestecam galbenusurile cu branza quark, laptele, praful de copt si indulcitorul si le mixam pana obtinem o crema omogena.
- Adaugam crema de galbenus peste albusurile mixate si amestecam cu grija, de jos in sus.
- Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si intindem aluatul intr-o foaie uniforma. O coacem in cuptorul preincalizt la 180°C, pentru 10-12 minute sau pana cand se rumeneste uniform. O scoatem din cuptor si cat timp este calda inca, o desprindem cu grija de hartie.
- Pudram o hartie de copt curata cu scortisoara si indulcitor solid. Punem aluatul pe foaia pudrata si il presam putin, astfel incat sa absoarba scortisoara. O intorcem pe cealalta parte si o presam lejer pana cand toata scortisoara se lipeste de foaie. O lasam sa se raceasca, apoi o rulam si o invelim intr-o folie e alumniu. O bagam la frigider pentru 30 de minute.
- Intre timp, facem siropul: amestecam apa cu scortisoara si indulcitorul si o fierbem, pe foc mic, pana da intr-un clocot. Stingem focul si lasam siropul sa se raceasca.
- Dupa cele 30 de minute, eliminam folia de aluminiu si taiem ruloul in bucati de cca 2 cm grosime. Le asezam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, si le ungem cu siropul rece.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 20-25 de minute sau pana cand observam ca se formeaza o crusta crocanta la suprafata.
- Le servim ca atare sau le ornam cu putin quark amestecat cu indulcitor.
- Sunt excelente alaturi de o cana de ceai sau o cafea fierbinte.
Sunt frumoase si aromate. Te admir ca ai dus pana la capat dieta.
Didi, draga mea, e o dieta atat de simpla si cu rezultate atat de frumoase, incat e pacat sa ne impiedicam pe drum.
Pup dulce!
Sărut mâna. Aluatul din ce și cum se face?
Paul, gasesti ingredientele aluatului in reteta: Ingrediente – Cinnamon Rolls Dukan
Delicioase si aromate!
Pup, Rocsy! Exact asa au fost. Si foarte foarte lejere!
Draga Laura,
de mult nu m-am mai bucurat ca pana acum, cand am vazut aceasta reteta…. imi amintesc cand faceam cinnamon rolls nedukan, tot dupa reteta ta si ma bucuram tare cand vedeam cat de frumoase si aromate sunt… esti grozava! multumim!!!
Cu mult drag, Alina, draga mea! Pup!
Excelenta reteta, merci ca ai postat-o…
Noi in curand trebuie sa trecem iar la dieta 🙂 asa ca o salvez.
Sabrina, draga mea, multa bafta cu dieta!
Pup cu drag!
Excelent desert, Laura!
La tine am auzit prima oara despre branza quark.Un sortiment excelent de branza.
Ai dreptate,aceste retete ar trebui incercate si daca nu suntem la dieta.O alternativa sanatoasa.
Multumesc
Cu mult drag, Liliana!! Pupicei si sa-mi spui cum au iesit, daca le incerci.
Un desert foarte imbietor. Imi place mult aroma scortisoarei. Prezentarea este deosebita, ca tot ceea ce faci!
Multumesc mult, Valentina! Tare ma bucur ca iti plac!
buna,
arata mmmmmmmmmmmm!!!, de abia astept sa le fac, atunci revin cu impresii…
Florentina, astept cu drag sa imi spui cum au fost! Pup!
Ca de obicei retete gustoase si foarte elegante 🙂
Multumesc mult, draga mea! Pup cu drag!
Abia astept sa le pregatesc! Te rog sa-mi precizezi dimensiunea tavii. Multumesc anticipat!
Felicitari, sunt retete interesante, grupate intelept, intr-o prezentare deosebita!
Eniko, draag mea, ma bucur mult ca iti plac. Tava este cea clasica de cuptor. A mea cred ca are 30×40 cm.
Te pup!
Laura, desi eu nu-s fana a acestei diete, cred ca tu ai dus-o la grad de excelenta prin retetele tale dedicate…asa ca, desi-s slaba ca trasa prin inel, le voi prepara si eu, pe motiv de sanatate si deliciu!
Adnia, scumpa, tare ma bucur ca iti plac. Daca le incerci sa imi spui cum au fost.
Pup!
am revenit:
au iesit bune dar pe primul loc /pentru mine / la dulciuri dukan ramane rulada cu ciocolata sau nutela si apoi cornuri cu goji,
astept cu interes si altele
succes
Florentina, draga mea, tare mult ma bucur ca ti-au placut.
Voi posta si alte retete dukan in curand.
Pup!
am si eu o intrebare :
ce fel de indulcitor pot folosi? mentionez ca momentan locuiesc in statele unite
multumesc frumos
Geanina, draga mea, poti folosi xylitol sau stevia, ambele sunt indulcitori naturali. Stevia are un gust usor amarui, dar xylitolul este dulce.
Sigur gasesti la tine. Te pup!
Draga Laura, sunt eu aiurita, dar nu vad in reteta ce ai facut cu praful de copt. Am eu banuiala pe unde l-ai adaugat, dar mai bine spune-mi tu.
Draga mea, nu esti tu aiurita, eu sunt.:) Intr-adevar, nu am scris unde se adauga praful de copt. Acum l-am adaugat la preparare.
Te pup!
Felicitari pentru informatiile oferite! Una dintre cele mai bune diete incercate de mine este dieta dukan. am reusit sa slabesc 4 kg in mai putin de o luna. Si partea frumoasa este ca dupa acea luna m-am mentinut pentru urmatoarele luni!
Multumesc pentru reteta asta! Desi nu tin regimul Dukan, sufar cand ma gandesc la cate calorii au prajiturile alea divine de la Cinnabon!
„Pudram o hartie de copt curata cu scortisoara si indulcitor solid”
cred ca lipseste o parte din reteta , pentru ca este indulcitorul din aluat si cel din sirop … dar lipseste cel de la pudrat .
Reteta este excelenta .
Va multumesc !
Draga Laura, nu stiu cu ce am gresit desi banuiesc…. Am facut aceasta reteta desi nu tin o anume dieta si in loc de indulcitoare am folosit zahar normal, iar ca branza…ceva branza degresata de vaca 0.2% grasime cu ceva iaurt (cred ca asta am gresit). Am facut compozitia pt foaie care la cuptor s-a tot umflat, s-a tot umflat cu bule. Cand am scos-o s-a lipit de hartie rau de tot, jumate era necoapta…in fine…m-am chinuit cu ea ca sa rulez ceva acolo….am taiat rulada si au iesit un fel de elipse inegale si urate care la a 2-a tura de cuptor s-au mai umflat….si mi s-au si ars pe fund…nu stiu…o experienta groaznica dar rezultatul a fost niste elipsoace urate si desalate cu un gust MINUNAT, AROMATE si PUFOASE, ca niste norisori. Vreau sa te felicit pentru talentul si dexteritatea cu care ai facut melcisorii perfecti. Esti minunata!
Draga mea, ma bucur mult ca ti-a placut gustul lor.
La retetele dietetice, unde nu se unge hartia de copt, se poate intampla ca aluatul sa se lipeasca daca nu avem o hartie de calitate. Eu am patit-o de foarte foarte multe ori.
Important e ca au iesit bune la gust. Pup cu drag si multumesc pentru aprecieri!
Noi, multimea de rand, iti multumim pentru ideile minunate pe care ni le impartasesti!
am facut si eu aceasta delicioasa prajitura a iesit super buna am mai pus si putin gem d capsuni cu indulcitor facut asa repede in 10 mincat timp asteptam sa se termine prajiturica multumesc fff mult doamnei LAURA ADAMACHE am sa fac si celelalte delicii pa pa.
Laura, arata extraordinar! Imi cumpar quark si le fac si eu dar…spune-mi te rog…crezi ca putem „arunca” si cele 2 linguri de tarate in aluat fara sa periclitam reteta?! 😉
Sigur ca da. Vor iesi la fel de gustoase.
Buna,ma intreb unde se gaseste quark?arata asa bine yummy yummy.
Draga Ramona, eu il cumpar de la Lidl.
De fiecare data cand le-am facut, au iesit mult mai pufoase decat apar la tine in poza, nu ca m-ar deranja, dar nu stiu care e cauza. Oricum delicioase!!!!
Draga Andra, ma bucur mult ca ti-au placut!
Mmm,un deliciu!foarte simple si foarte bune retetele dukan.esti minunata!
Elena, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut.
Buna ziua, este normal ca blatul sa se umfle foarte tare la cuptor? Al meu pare ca explodează!😅
multumesc
Madalina, da, aluatul creste foarte mult, dar dupa ce il scoti din cuptor, se lasa.
Cu drag!