Retete culinare, Aperitive – Scones cu mazare
Astazi va invit sa incercati niste deliciosi scones cu mazare si un pic de parmezan. Eu ii fac foarte des cand sunt in criza de timp si pentru ca astazi, indiferent cat de mult mi-as dori sa gatesc, nu am deloc timp pentru ceva mai complex, am fugit un bucatarie si in 10 minute i-am si pus la copt. Dupa alte 15 minute, am scos din cuptor niste scones durdulii si apetisanti. Reteta, asa cum sigur v-ati dat deja seama, este simpla si foarte rapida. Ii putem gusta simpli sau umpluti cu cascaval, mezeluri diverse, etc. Sunt perfecti la micul dejun, dar si ca aperitiv.
Am folosit, si de aceasta data, gustoasa mazare Sunfood, fara conservanti artificiali.
Ingrediente – Scones cu mazare (9 bucati)
- 300 g faina
- 6 g praf copt
- 1 varf cutit bicarbonat
- 1 ou mediu
- 40 g parmezan ras
- 150 ml lapte
- 40 ml ulei de masline
- 100 g mazare Sun Food
- sare
- piper (optional)
Mod de preparare
- Punem intr-un vas faina, praful de copt, bicarbonatul si parmezanul ras si le amestecam bine.
- Adaugam oul, uleiul, laptele, eventual putina sare si piper.
- Framantam pana cand aluatul capata consistenta, apoi adaugam mazarea scursa foarte foarte bine.
- Framantam cu grija aluatul, pana cand boabele de mazare sunt complet inglobate in aluat.
- Pudram planul de lucru cu faina si intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1,5 cm.
- Cu ajutorul unei forme/pahar de 4 cm Ø, decupam 9 scones pe care ii asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Ii ungem cu ulei de masline.
- Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 15 minute, apoi ii scoatem si ii asezam pe un gratar unde ii vom lasa sa se raceasca.
- Eu i-am umplut cu asiago si putin prosciutto cotto degresat.
- Simpli, rapizi si pufosi acesti scones cu mazare. Va astept sa imi spuneti cum vi s-au parut. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Scones cu mazare
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
48 Review(s) Based on
Am facut si eu azi ,dar in loc de mazare am pus masline au iesit super.Multumesc pentru reteta !
Arata foarte bine. Trbuie sa incerc reteta.
arata demential, o foarte buna idee si a Mariei sa faca cu masline !!!
prezentarea e la superlativ!
multumim si felicitari pt minunatele retete 🙂
Arata grozav! Merge inlocuita faina alba cu faina integrala?
Deliciosi!!! I-am facut astazi dimineata, tot cu mazare SunFood cumparata din Auchan, si au iesit deliciosi. Au mai ramas doi si ma tot invart pe langa ei.:))
Laura, iti multumesc pentru toate retetele tale impecabile. Nu stiu ce m-as face fara tine.
Superb arata!! Si deliciosi!
Sunt tare frumoase aceste scones, si delicioase pe deasupra! Prezentarea e de vis! Pupici
Foarte foarte buni! Si pe deasupra mai sunt si usor de facut! Multumim pentru reteta!
Le-am si eu facut astazi. E intr-adevar o reteta simpla si rapida, insa mazarea la conserva nu mi se pare ca da un gust prea stralucit. Pe viitor as inlocui mazarea cu masline / ceapa / rosii uscate.
Buna. Spune-mi te rog d mazarea e fiarta ssu cruda in compozitia aluatului. Merci
Draga Gianina, mazarea este fiarta. Am folosit mazare de la conserva.
Nu e fericire mai mare ca o sesiune nocturna de copt. Vai, dar bune au mai fost. Am făcut o jumatate cu măsline (câteva verzi găsite pe fundul borcanului), și o jumătate cu niște cuburi de ardei copt. De li cios, o sa mai fac sigur! Mulțumesc
Sa iti fie de bine, draga mea!
Buna ziua. Se pot face si cu faina integrala?