Chiftele coapte de pui, reteta simpla cu carne
Povestea acestor chiftele de pui este foarte simpla si scurta. Am avut niste invitati care si-au manifestat dorinta de a manca pulpe de pui la cuptor cu legume si, bineinteles, cu asta i-am servit. Problema a fost ca am facut o cantitate destul de mare si a doua zi m-am trezit cu vreo 6 pulpe de pui in frigider. Nici eu si nici Cristi nu mai aveam pofta de pulpe de pui, asa ca le-am transformat in chiftele de pui.
Am ales sa le coc la cuptor, desi slabiciunea mea sunt chiftele de pui prajite (le mancam cu mare spor in copilarie, acum foarte foarte rar). Reteta chiftelutelor de pui este foarte simpla si extrem de utila in cazul in care va ramane pui copt, prajit sau fiert, in frigider.
Ingrediente – Chiftele de pui la cuptor (20-30 bucati)
- 400 g pulpe de pui coapte/fierte/prajite
- 3 oua
- 2 linguri iaurt degresat
- 70 g dovlecei cruzi rasi
- 1 ceapa mica
- 1-2 catei usturoi
- 1 felie de paine inmuiata in lapte/apa
- 60 g ardei copti
- sare
- piper
- marar/patrunjel
- 2-3 linguri ulei de masline
- faina de malai + susan (pentru tavalit)
Chiftele de pui la cuptor – Preparare pas cu pas
- Curatam pielita si apoi desprindem carnea de pe pulpele de pui. O taiem in bucatele si o punem in robot.
- Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa mica, usturoiul, painea fara coaja si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
- Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.
- Cu mainile usor umede, formam chiftelutele si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
- Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute (7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte).
- Le servim calde sau reci. Sunt delicioase!
Pofta buna!
Sfat: In cazul in care compozitia nu se leaga foarte bine, adaugati 1 lingura de pesmet.
Grozav reteta!
Subscriu! Cele din imagine arata demential. Mi s-a facut o poftaaaaaa!
Ce bine arata!! Imi plac tare mult!!
O reteta ideala! Mai ales ca nu necesita foarte mult timp 😛
sunt superbe!banuiesc kt sunt de delicioase!si eu fac chiftelute la cuptor,pt dieta,dar astea m au dat gata!
trb facute la cuptor? nu se pot praji?:)
nu pot sa mananc asa ceva… sunt prea frumoase… 🙂
O idee excelenta de aperitive !
am incarcat si au iesit minunate multumesc
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Le-am gatit ieri . F. bune.
F. bune. Sarut-man-pt-masa! 🙂
Imi ploua-n gura, de, ce sa faci, asa sunt eu, – mai pofticios.
Ma bucur foarte mult ca iti plac!
esti geniala 🙂
Cele mai bune chiftele pe care le-am mancat vreodata
Buna ! Din pacate, ceva nu a mers la mine. Am facut reteta exact cum e trecut, si compozitia a iesit fff lichidă….
puteai sa mai pui paine