Retete culinare – Muffins cu nuca de cocos
Zilele trecute m-am ciocnit de o punga de fulgi de nuca de cocos deshidratati in dulap si cum trebuiau consumati, am facut repede acesti deliciosi si foarte pufosi muffins cu nuca de cocos. Nu stiu ce dulciuri rapide faceti voi in zilele de vara, chiar mi-ar placea sa-mi spuneti, dar eu fac foarte des muffins. Doua dintre retetele de muffins pe care le ador sunt muffins cu portocale si ciocolata si muffins cu mure. Acum am trecut pe lista si aceasta delicioasa reteta de muffins cu nuca de cocos.
Ingrediente – Muffins cu nuca de cocos (9 bucati)
- 200 g faina
- 100 g fulgi de cocos deshidratati
- 125 g zahar
- 240 ml lapte
- 120 ml ulei
- 2 oua medii
- 1 plic de praf de copt
- 100-125 g ciocolata neagra/lapte
- 60-70 g fulgi de cocos (pt tavalit)
Mod de preparare
- Punem intr-un vas, in ordinea urmatoare: ouale, uleiul, laptele, zaharul, fulgii de cocos si faina amestecata cu praful de copt, ulterior cernuta.
- Amestecam pana la completa omogenizare, nu mai mult.
- Tapetam forma de muffins cu hartiute si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
- Coacem muffins in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 20-25 minute, sau pana cand suprafata este uniform aurie.
- Tavalim fiecare muffins, usor caldut, prin ciocolata calduta topita la bain-marie si apoi prin fulgi de nuca de cocos.
- Ii lasam sa se raceasca putin, eu i-am gustat imediat, si ii servim.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Muffins cu nuca de cocos
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
67 Review(s) Based on
Laura, zi-mi, te rog, cate briose ti-au iesit din cantitatea aceasta de aluat? dupa reteta de muffins cu mure mi-au iesit la fix cum ai scris tu. si vreau si aceasta reteta s-o incerc 🙂
scuze, am vazut acum. ms mult!
extraordinare!!! multumim frumos de reteta :*
Cu mult drag!!
Ce bune. Si eu prefer deserturile care se coc repede vara :D…
Rocsy, scumpa, ma bucur mult ca iti plac!
Pup cu drag!
Ador nuca de cocos !! 😉 <3
Si eu!! Chiar sunt indragostita de ea.Si cand te gadesti ca in urma cu cativa ani, nu o suportam.:))
Pup cu drag fata frumoasa!
Sunt minunate si gustoase!!
Andreea, draga mea, ma bucur mult ca-ti plac!
Pup!
Draga Laura,
Fulgi de cocos si ciocolata… „suna” delicios! 🙂
O intrebare am: putem inlocui uleiul cu unt de 82% grasime? Daca da, in ce cantitate?
Multumesc,
Cristina
I-am terminat de facut chiar acum, sunt delicati la gust iar consistenta este una pufoasa.Bravo Laura!
Pup cu drag! Tare ma bucur ca ti-au placut!
le-am facut astazi! au iesit delicioase! aluatul era prea lichid si am crezut ca n-o sa-mi iasa 🙂 sunt moi si foarte pufoase! ms mult pt reteta!
Adriana, draga mea, aluatul este lichid si in niciun caz nu mai trebuie adaugata faina.
Ma bucur tare tare mult ca ti-au placut!
Laura,cand spui amestecam ingredientele te referi la mixat? Adica folosim mixerul sau o simpla spatula de lemn?Multu’!
Draga mea, nu avem nevoie de mixer. Le amesteci cu o lingura pana cand se omogenizeaza toate ingredientele, nu mai mult.
Cu cat amesteci mai mult, cu atat risti sa obtii niste muffins cu o consistenta mai densa.
Pup!
Buna!
Azi as vrea sa le incerc dar din pacate nu am hartiute speciale in casa. Ca sa nu mai stau sa tai din hartie de copt normala as vrea sa le fac fara hartie. Se poate? Trebuie sa ung forma sau e suficient uleiul continut de aluat pentru a nu se lipi? Multumesc si spor in continuare!
Draga mea, este bine sa ungi forma cu putin ulei/unt si faina.
Pup cu drag!
draga Laura,
i-am facut ieri, au iesit foarte buni. deja s-au evaporat 🙂 . am facut foarte rar muffins, pt ca de obicei ieseau oarecum uscati, dar reteta asta este exact asa cum ai descris-o. sunt moi, gustosi si se prepara foarte repede. asadar, reteta merge la colectie 🙂 ! multumim!
Sa-ti fie de bine, draga mea! Ma bucur mult ca ti-au placut!
Pup cu drag!
multumesc pentru reteta! nu stiu cum reusesti, dar orice gatesti arata foarte bine!
Cu mult drag! Sa iti fie de bine!
Eu care nu iubesc foarte tare nuca de cocos am savurat cu mare pofta acesti muffins…iam facut cu ciocolata alba pt ca asa aveam in casa…azi vreau sa mai fac o portie, de data asta pun ciocolata neagra…mersi pt retete sunt de mare ajutor .
Sunt absolut delicioase!!!! Le-am incercat astazi si au iesit o nebunie, am mancat jumatate din ele, fara sa mai apuc sa le trec prin ciocolata 🙂
Buna, tocmai ce am terminat de gustat briosele, imi place mult reteta, dar data viitoare sigur am sa mai pun niste zahar in plus, pentru ca nu se simte deloc, si o esenta de cocos. Ciocolata de deasupra am pus-o amaruie si mare greseala am facut…merge ori cu lapte, ori alba (avans in vedere ca aluatul de briose nu a fost dulce, si ciocolata amaruie, nu a fost tocmai un deliciu:).) Oricum imi place mult ca ies pufoase, si cresc frumos in cuptor, fiecare le face apoi dupa propriul gust:D Multumesc pt reteta
Draga Monica, ma bucur ca ti-au placut.
Te pup!
Buna laura…sunt minunati acesti muffins..cum as putea sa.i pastrez 5-6 zile…ramanand la fel de pufosi?
Draga mea, ii poti congela dupa ce i-ai copt si s-au racit bine.
Cand vrei sa ii servesti, ii scoti din congelator si ii lasi sa se dezghete la temperatura camerei. Dupa ce s-au dezghetat, ii poti incalzi in cuptorul preincalzit la 100°C, pentru cca 10 minute.
Multumesc frumos!
Am făcut multe din rețetele de brioșe de pe site si astea sunt unele dintre preferatele noastre. Eu am folosit jumătate din cantitatea de zahar din rețetă si pot spune ca fetele mele (mici) nu s-au plâns. Sunt foarte bune cu mai puțin zahar iar rețetă este foarte simpla.
Felicitări laura!
Draga mea, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca v-au placut!
Laura,
Superbi muffins! 🙂 am indraznit sa ii pregatesc pt prina data musafirilor. Fii sigura ca i.am cucerit 🙂
Am facut 2 portii si au iesit 30 de bucati. Iar mie mi.a ajuns 100 gr. de ciocolata 70% cacao. Oare ce s.a intamplat?;-) am avut niste oua destul de mari.
Delicioase! Multumesc de inspiratie. Inca iti pazesc dreptul de autor fata de vecinele mele curioase!;-)
Cristina, draga mea, ma bucur foarte mult ca v-au placut.
Super delicioase, eu nu am mai pus ciocolata deasupra:) (mi-au iesit 12 bucati) te pup si astept cu nerabdare retete noi.
Sa va fie de bine, draga mea!
Cele mai bune si usor de facut! Eu am improviat putin ,din comoditate, si am pus in ele,inainte sa le bag in cuptor, bucatele de ciocolata,fulgi de migdale sau bucati de nuci! Delicioase!
Draga mea, sa va fie de bine. ma bucur mult ca v-au placut!
O mica greseala… „…si faina amestecata cu praful de copt, ulterior cernuta.” Cred ca ati vrut sa scrieti anterior cernuta
Constantin, nu este o greseala. Faina se amesteca cu praful de copt si dupa aceea se cerne.
Pentru ca suntem in perioada postului am adaptat reteta si am facut acesti muffins fara lapte si fara oua. Un mar taiat feliute, inmuiate 15 min pe foc cu un pic de apa si apoi pasate cu furculita au inlocuit cele 2 oua, iar laptele de cocos a luat locul laptelui de vaca. Nu stiu cum ar trebui sa iasa reteta originala, dar eu am obtinut rapid niste muffins rumeniti, pufosi, deliciosi! Inca o reteta pe care o adaug la retetele de post cu care nu dau gres. Multumesc, Laura!
Nu iese cu cocoloase compozitia?
Luciana, nu iese cu cocoloase.
Delicioase, pufoase, nu foarte dulci. Si chiar fara a fi date prin ciocolata si cocos sunt foarte bune; date sunt excelente. Multumim!
Cu mult drag!
Buna, Laura! Reteta e minunata. Oare poate fi folosit aceasta compozitie ca blat de tort? Multumesc!
Catalina, sigur ca se poate. Cu mult drag!