Retete culinare – Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici
Cornuri pufoase cu gem si morcovi, fara drojdie. Cornuri cu praf de copt, moi si pufoase, fara dospire. Reteta pas cu pas de cornuri cu gem pentru mic dejun. Aluat de cornuri pufoase cu morcov crud razuit.
Bine v-am regasit! Dupa o absenta destul de lunga, revin astazi cu o reteta rapida de cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici. Ideale pentru micul dejun, aceste cornuri pufoase nu necesita ingrediente dificil de gasit si nu au nevoie de un timp indelungat de preparare.
Aluatul acestor cornuri pufoase fara drojdie, se face foarte simplu, iar morcovul crud razuit din aluat le da un gust minunat. Eu le-al facut cu gem de piersici, dar sigur ca acesta se poate inlocui cu ce doriti voi. Va recomand sa incercati aceasta reteta, cei mici vor fi incantati de gustul lor.
Ingrediente – Cornuri pufoase cu morcovi si gem de piersici (9 bucati)
- 200-250 g faina
- 125 g branza de vaci/ricotta
- 100 g zahar
- 1 ou mediu
- 40 g morcov ras
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie/portocala
- 1/2 plic de praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- gem de piersici/caise/lamaie/etc
- 1 varf de cutit cu sare
- 1 galbenus + 1 lingura cu lapte (pt uns)
Cornuri pufoase fara drojdie – Mod de preparare
- Intr-un vas de plastic, punem 200 g faina amestecata cu praful de copt, branza de vaci scursa bine, oul, zaharul, morcovul ras pe razatoarea cu gauri mici, coaja de lamaie rasa, zaharul vanilat si un varf de cutit cu sare.
- Framantam pana cand obtinem un aluat omogen. In functie de tipul fainii folosite, s-ar putea sa mai avem nevoie de inca cca 50 g faina. Adaugam treptat faina suplimentara si framantam pana cand obtinem un aluat cu o consistenta omogena.
- Pe planul de lucru pudrat cu faina, intindem aluatul intr-o foaie de cca 0,5-0,6 cm grosime.
- Il taiem in 9 triunghiuri egale. Punem cate o lingurita cu gem de piersici in partea superioara a fiecarui triunghi, crestam cca 2 cm din centrul bazei triunghiurilor, apoi le rulam cu grija. In reteta de cornuri pufoase cu cascaval si mac, puteti vedea modul in care se formeaza cornurile.
- Amestecam galbenusul cu laptele si ungem fiecare corn cu amestecul obtinut.
- Coacem cornurile in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim dupa ce s-au racit putin.
Pofta buna!
Un dulce perfect pentru o dupa-amiaza cu prietenii. Multumesc pentru reteta.
Simona, cu mult drag!
Ahh, ce bunatati ai pregatit din nou! Arata tare bine. Mi-e dor sa musc dintr-o pufosenie dintr-asta mica si delicioasa 🙂 Te pup cu drag!
Poli, scumpa, pup dulce!
Ma bucur mult ca-ti plac!
delicioase,le-am facut,multumesc frumos pentru reteta ♥
Monica, draga mea, ma bucur mult ca ti-au placut!
Pup cu drag!
acum merg la bucatarie sa le fac, dar nu am ricota in casa asa ca o sa le incerc cu quark :). Oricum cand le-am vazut pe net am inceput sa inghit in sec . Felicitari pentru carti si sper ca pana in vara sa le gasim in mai multe exemplare in toata tara sau sa le putem comanda online.
Mirabela, draga mea, cred ca ies perfect si cu quark. Sa imi spui daca ti-au placut!
Pup cu drag si multumesc pentru felicitari!
Mi-e tare jena sa recunosc ca nu pricep cum se ruleaza cornuletele :).
Unde se pune gemul? Cum adica in partea superioara? Ce-i cu taietura aia la baza
triunghiului? Offf, ajuta-ma, Laura :)!
Draga Laura,
bine-nteles ca nu m-am putut abtine sa nu le incerc… au iesit foarte bune, si interesante asa cu morcovi in ele. le-am dus si la colegi la servici, au disparut intr-o secunda de pe farfurie ;).
as vrea sa te intreb numai cum procedezi tu cu marmelada, pentru ca la mine in momentul in care le-am rulat, a iesit mai toata dulceata afara, asa ca a mai ramas numai asa de aroma. oare a fost dulceata mea prea lichida?
multumim pentru idei si asteptam cu nerabdare sa rasfoim revistele tale cu retete 🙂
felicitari!! si o colectie cat mai mare!!!
pupici
Doina, daga mea, tare mult ma bucur ca v-au placut!
Trebuie sa folosesti un gem cu o consistenta mai solida decat dulceata. In acest fel nu vei mai avea deloc probleme la rulare.
Pup cu drag si sa va fie de bine!
Super bune!!!Am facut 2 portii si ar mai fi vrut piticii mei.Sunt perfecte la micul dejun cu o cana cu lapte.Yammy!Te pupam Laura .Multumim.
Sa va fie de bine, draga mea.
Pup si eu pe voi!!
Sunt super delicioase,le-am umplut cu gem de piersici facut de mine,am pus mai putina branza pt ca atat am avut dar sunt minunate…..deci gospodinelor faceti compozitie dubla(eu asa am facut ca banuiam ca vor fi bune:))…multumim pt reteta Laura Adamache
As vrea sa stiu:se poate pune dulceata de maciese sau nu prea merge la reteta asta ?
Roxana, draga mea, daca gemul tau are o consistenta mai solida, merge sa il folosesti la aceste cornuri.
Pup cu drag!
Draga Laura multumim mult pentru reteta. Le am facut si su iesit foarte bune, dar PE deasupra se FAC si foarte repede. Ideal pentru o mamica foarte ocupata . pupici☺
Te pup, draga mea! Tare mult ma bucur ca v-au placut!
As vrea sa adaptez reteta pt un be e de 10 luni. Adica fara zahar. Crezi ca ies si fara zahar?
Multumesc!
Scuze. Bebe*
Sigur ca da. Lipsa zaharului nu influenteaza negativ rezultatul final.
Cu drag!
Cite grame de praf de copt. Jumătate de plic cum spune rețeta poate avea gramaj diferit in Europa fata de America, de exemplu! Merci!