Reteta de salata de fasole boabe cu ton si ceapa rosie
Salata de fasole boabe cu peste si ceapa era una dintre cele mai populare retete din bucataria mamei. Absolut toata familia noastra adora fasolea boabe, asa ca va dati seama ce bucurosi eram cand o vedeam pe masa.
Pentru ca in ultima perioada am fost foarte prinsa si nu am avut prea mult timp de stat in bucatarie, am apelat la retete simple si rapide care sa ne asigure un pranz delicios si satios. Daca inca nu ati incercat aceasta salata de fasole boabe cu ton si ceapa rosie, v-o recomand din toata inima.
Este foarte simpla si rapida aceasta reteta de salata, eu am foloit fasole boabe din conserva, dar, daca doriti si aveti timp, puteti fierbe singuri fasolea.
Cum se fierbe fasolea pentru salata?
- Punem fasolea la inmuiat in apa rece, cu 12 ore inainte de prepararea retetei. Fasolea trebuie sa fie acoperita cu cca 6-7 cm de apa, aceasta se va umfla dupa inmuiere.
- Scurgem fasolea, o clatim sub jet de apa rece si o punem intr-o oala incapatoare. O acoperim cu apa rece si o dam intr-un clocot.
- Scurgem fasolea, o clatim cu apa fierbinte si o punem din nou in oala. De data aceasta adaugam in oala apa fierbinte cat sa o acopere cca 10 cm.
- Adaugam in oala 1 morcov curatat, 1 radacina de pastarnac, 1 radacina de patrunjel, 1 felie de radacina de telina si o ceapa intreaga, dar curatata. Fierbem fasolea la foc mic pana cand este perfect patrunsa.
- Scoatem fasolea din apa in care a fiert, o scurgem bine si o lasam sa se raceasca complet. Dupa ce s-a racit, o putem folosi pentru reteta de salata.
Mai multe retete cu fasole boabe gasiti aici:
- Ciorba de fasole
- Mancare de burta cu fasole boabe
- Supa crema de fasole
- Iahnie de fasole cu slaninuta afumata
Ingrediente – Salata de fasole boabe cu ton
- 400 g fasole alba fiarta
- 200 g ton in suc propriu
- 1 ceapa rosie medie
- 5-6 masline negre
- 3 linguri ulei de masline
- patrunjel
- sare
- piper
Cum se face reteta de fasole uscata boabe cu ton si ceapa?
- Putem sa folosim, asa cum spuneam mai sus, fasole boabe de la conserva sau fasole uscata pusa la inmuiat si fiarta in casa.
- Daca folosim fasole conservata, clatim boabele de fasole si le lasam sa se scurga foarte bine.
- Punem fasolea rece intr-un bol, adaugam tonul scurs si sfaramat partial cu o furculita, ceapa rosie taiata in rondele subtiri, maslinele negre tocate nu foarte marunt, patrunjel tocat, sare si piper.
- Adaugam uleiul de masline si amestecam bine.
- Acoperim bolul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 1 ora.
- Servim salata de fasole boabe alaturi de paine proaspata sau paine prajita.
- Pofta buna!
Si mie imi place salata asta.
Este delicioasa.
Kyra, ma bucur tare mult ca-ti place!
Si fasolea si tonul si pozele tale superbe, fac sa imi ploua in gura dis de dimineata:))
Pupici!
Pupici, Vasi! tare ma bucur ca-ti place reteta.
Asta e reteta salvatoare pt oamenii care se intorc hamesiti la ora 10 seara de la serviciu (minus lasatul timp de o ora la frigider). Am facut-o constant pe timp de iarna, dintre toate variatiunile ne-am oprit la combinatia cu fasole rosie,hering afumat, ceapa si marar. O dregem cu otet de mere si miere si nu-i mai punem sare ca are destula herigul.
PS: Te-am prins intr-o seara la TV, esti tare draguta 🙂
Nicole, intr-adevar este delicioasa si foarte practica.
Cand m-ai vazut la TV si unde?
Multumesc anticipat pentru raspuns. Pup cu drag!
Din pacate nu stiu pe ce post, ca telecomanda era la sot 🙂 si n-am putut urmari, a fost ceva fugitiv (zic eu ca nu te-am confundat, ca era in contextul bucatarelii…mai erau niste doamne gospodine 🙂 ).
Nicole, inseamna ca a fost ceva legat de Blog Chef. Pup cu mare drag si multumesc pt raspuns!
Este foarte buna mai ales pt. cei grabiti. Pentru cei comozi recomand cu caldura fasolea rosie Kidney in conserva de 450 de grame de la Campo Largo(Italia),cat si pentru vegani !
Draga Laura, ai o rabdare nemaipomenita si faci niste poze foarte reusite, am inteles ca ai mostenit de la Tatal tau priceperea pentru fotografie. Reteta este foarte gustoasa. Te pup
Lucia
Lucia, draga mea, multumesc pentru aprecieri!
Tatal meu era un fotograf foarte talentat si un om minunat…am invatat foarte multe de la el.
Pup cu drag!
Am vazut ieri pe FB poza cu aceasta salata si bineinteles ca am si pregatit-o cand am ajuns acasa 😛 Am omis doar ceapa pentru a-mi putea pune la pachet 🙂
Mersi ptr idee, pupici!
Angela, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!
Pup cu mare drag!
Si mie imi place foarte mult salata asta dar nu am facut cu fasole alba. Deobicei o fac cu fasole rosie din conserva. Satioasa si foarte sanatoasa.
Foarte interesanta reteta si combinatia. O s-o incerc si eu.
Andreea, draga mea, sper sa iti placa.
Te pup!
Excelenta reteta, tocmai am incercat-o! Trebuie sa recunosc ca dupa ce am facut tot amestecul, nu arata foarte grozav, dar ca gust a fost excelenta. Am mancat-o pe feliute de wasa. Ah, si bineinteles ca n-am avut rabdare sa o las la frigider. Iar ulei n-am mai adaugat, fiindca avea tonul.
Elena, draga mea, ai dreptate, nu este o salata foarte frumusica, dar este foarte gustoasa.
Pup cu drag si sa-ti fie de bine!
chiar daca este vara, eu sunt in pana de idei si nu stiu ce sa mai gatesc, deoarece sunt foarte ocupata in timpul saptamanii, iar copilul meu (17 ani), si sotul meu sunt foarte pretentiosi.
am nevoie de ajutor!!