Retete culinare – Quiche cu mazare
Astazi va propun un delicios si foarte rapid quiche cu mazare si bacon. Desi nu sunt un fan declarat al tartelor salate, de curand am inceput sa le prepar mai des si sa le vad in alta lumina. Quiche-ul de astazi are la baza un aluat de post ideal pentru orice tarta sarata si chiar si dulce. Prepararea aluatului este extrem de rapida, 2-3 minute iar consistenta este usor crocanta. Daca sunteti in post sau nu aveti foarte mult timp la dispozitie, vi-l recomand din toata inima.
Pentru umplutura, am folosit o conserva de mazare SunFood, bacon si ricotta (o puteti inlocui cu urda).
Ingrediente aluat de post pentru tarte (tarta 24 cm)
- 250 g faina
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 100 ml apa calda
- 100 ml ulei
Ingrediente umplutura quiche
- 225 g mazare conservata
- 1 lingurita salota/ceapa tocata
- 70 g bacon
- 2 oua
- 180 g ricotta/urda
- 20 g cascaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare aluat de post
- Intr-un recipient de plastic cu capac, sau intr-un borcan incapator, punem toate ingredientele: faina, praful de copt, sarea, apa si uleiul.
- Inchidem recipientul si incepem sa-l agitam pana cand observam ca ingredientele s-au omogenizat partial (aluatul se va prezenta sub forma de bulgarasi).
- Il asezam pe masa pudrata cu putina faina (cca 1 lingurita) si il framantam cateva secunde, pana obtinem un aluat compact.
Mod de preparare quiche
- Punem 1 lingurita cu ulei de masline intr-o tigaie, pe foc mic. Cand uleiul s-a incins, adaugam bacon-ul taiat in cubulete si il calim 1 minut. Adaugam ceapa, amestecam bine si dupa inca 1 minut, adaugam mazarea scursa de lichidul din conserva si trecuta printr-un jet de apa rece. Le mai lasam pe foc mic pentru inca cca 2 minute, apoi stingem focul si lasam compozitia sa se raceasca.
- Intr-un vas de plastic, adaugam ouale pe care le mixam pana la omogenizare (nu trebuie sa le mixati foarte mult, doar pana cand se omogenizeaza).
- Adaugam ricotta, cascavalul ras si amestecam bine. La sfarsit, adaugam mazarea rece si amestecam.
- Intindem aluatul intr-o foaie de cca 0,4-0,5 cm grosime si o asezam intr-o forma rotunda/tarta, tapetata cu ulei si faina. Aszam foaia in forma astfel incat sa acopere cca 1 cm din marginile acesteia
- Adaugam umplutura si o nivelam cu o lingura. Coacem quiche-ul in cuptorul preincalzit la 175°C, treapta a doua de jos in sus, functie traditionala (caldura si de jos si de sus), pentru 30-35 de minute.
- Scoatem tarta din cuptor, o lasam cca 3-4 minute in forma, dupa care o scoatem cu grija si o asezam pe un gratar sa se raceasca complet.
- O taiem dupa ce s-a racit si o servim cu multa pofta pentru ca este delicioasa
foarte frumoasa ti-a iesit, iar prezentarea si pozele…jos palaria! 🙂
Beta, scumpa, ma bucur mult ca-ti place!
Pupicei!
Buna Laura, te urmaresc de foarte mult timp si am preparat foarte multe din retetele tale, care sunt minunate si culmea, chiar imi ies cu toate ca nu sunt o bucatareasa desavarsita. Cu siguranta o sa incerc si aceasta minunata reteta si sper sa-mi iasa la fel de buna ca si restul retetelor.
Ionela, draga mea, sigur o sa-ti iasa.
Te pupic cu drag!
Grozav arata tarta asta Laura draga! Imi place mult mazarea, de altfel cam tot ce ai pus tu acolo. O zi frumoasa sa ai, te pup!
Poliana, scumpa, ma bucur mult ca-ti place!
Pupicei!
Mie-mi plac foarte mult tartele, dulci ori sarate. Abia astept sa incerc varianta ta, mai ales ca aluatul e mai dietetic decat ce stiu eu (cu unt).
Liana, draga mea, ma bucur mult ca iti place reteta.
Te pupic cu drag si astept sa-mi spui cum a iesit in caz ca o incerci.
buna Laura, am facut azi reteta, a iesit delicioasa.dar am avut problem cu aluatul, mi-a iesit foarte moale si plin de ulei, cu toate ca am urmat pas cu pas reteta. Unde crezi ca am gresit?
Ionela, draga mea, este posibil ca faina folosita de tine sa nu absoarba foarte bine uleiul.
Iti recomand sa folosesti o alta faina si daca mai ai problema asta, framanta 1-2 minute aluatul cu inca 1-2 linguri cu faina.
Te pup!
Revin cu impresii pentru a iesit o minunatie de tarta! Am facut aluatul tau, e foarte bun si o sa-l mai folosesc, iar umplutura am facut-o cam ca a ta. Eu faceam cu unt aluatul, cu smantana umplutura … dar varianta „light” a fost excelenta, dupa gust nici nu-ti dai seama de lipsa tonei de calorii :)). Multumesc pentru reteta!
Draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!!
Pup cu drag!
Am pregatit tarta in aceasta seara.Exact asa si este, absolut delicioasa!Multumesc.
Mihaela, draga mea, multumesc ca ai incercat-o!
Pup cu mare drag!
Mi-a iesit si mie leit ca-n poze. Si da, destul de bunicel dat fiind timpul de preparare. Am avut un dubiu in timpul pregatirii dar pe care l-am depasit. Nu-mi aminteam unde trebuia pastrat aluatul in timp ce pregateam umplutura dar recitind vad ca nu precizezi. Eu l-am tinut la temperatura camerei. Multumim mult pentru retete si mult succes in continuare.
Geta, ma bucur ca ti-a placut quiche-ul.
Sa-ti fie de bine!
P.S Aluatul se tine pe masa din bucatarie.
Nemaipomenit de bun! Iar aluatul este lifesaver :). Multumim pentru reteta!
arata foarte bine…felicitari pentru blog
Multumesc mult, draga mea!
Ma bucur ca am incercat reteta ta, a iesit super buna! Iar aluatul este o minunatie, fata de cel pe care il faceam eu cu unt.
Simona, ma bucur mult ca ti-a placut.
Si eu il fac foarte foarte des pentru ca este mai lejer decat cel cu unt.
Buna Laura! care a fi gramajele adaptate pentru o forma de 32 cm? Multumesc! 🙂