Concurs online cu premii oferite de evino.ro
Se apropie 8 martie, ziua cand toate femeile trebuie sa fie rasfatate. Alaturi de evino.ro, ne-am gandit sa va propunem un concurs frumos, cu premii savuroase, potrivite pentru o zi atat de frumoasa si importanta pentru orice femeie.
Premiile constau in 3 sticle de vin care sunt oferite de evino.ro.
Castigatorul premiului intai se va bucura de o sticla de Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas
Premiul 2 consta intr-o sticla de Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon
Premiul 3 consta intr-o sticla de Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu
Ce aveti de facut?
- Raspundeti , printr-un comentariu la acest articol, la urmatoarea intrebare: Ce preparate culinare ati asocia cu vinurile din imagini?
- Dati un like paginii facebook evino.ro.
Durata concurs si conditii participare
- Concursul se desfasoara intre 4.03.2013 – 8.03.2013, ora 15.00;
- Participantii la concurs trebuie sa aiba peste 18 ani impliniti pana la data de 8 Martie 2013;
- Castigatorii vor fi trasi la sorti cu ajutorul random.org si vor fi anuntati in cursul zilei de 8 martie;
- Puteti participa la concurs daca aveti domiciliul stabil in Romania. Premiile se livreaza numai pe teritoriul Romaniei.
Astept cu interes raspunsurile voastre! Multa bafta!
Mie imi plac mult retetele care au ca rezultat ceva extrem de gustos si gata in mai putin de 30 de minute! 🙂 Asa ca favoritele mele sunt legumele pe grill cu ceva carnita, de preferat curcan sau poate pui. Cred ca vinurile propuse merg de minune cu acest meniu. 🙂
Vin Rose Sole Merlot-paste cu creveti
Vin Rose Syrah – pui la gratar
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – Turta dulce de casa
Grea si frumoasa sarcina:)
Pentru ca prefer vinul sec Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas este preferatul meu din lista. L-as asocia cu niste tartine simple cu somon afumat si un strop de lamaie pe o paine de secara cu seminte.
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon bine racit mi-ar placea sa-l incerc cu caracatita la gratar, sa-mi aminteasca de mare si vara.
Crama Basilescu Busuioaca de Bohotin este cel mai greu de asociat, pentru ca beau foarte rar demidulce.Cred ca s-ar potrivi totusi cu o branza buna, poate un Camembert.
Felicitari pentru concurs si bafta tuturor!
cred ca voi opta pentru ceva usor, o salata cu cartofi sau un pui la gratar cu legume la cuptor
Merlot Rose l-as asocia cu o salata de pastrav afumat (sunt adepta salatelor de orice fel);
Rose Syrah Cabernet Sauvignon merge cu paste bolognese;
si pentru ca se apropie Pastele, Busuioaca de Bohotin as asocia-o cu pasca cu smantana.
Pastele bologneze …nu dau gres niciodata alaturi de o sticla de vin !
– pui la gratar cu legume la cuptor…..si restul vin…!!!
Vin Rose Sole Merlot-o reteta italiana de paste
Vin Rose Syrah – aripioare picante
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu-sa fie o tarta cu fructe
Paste cu pui.
Vin Rose Sole Merlot – un meniu cu ceva raţă sau peşte
Vin Rose Syrah – carne de vânat lăsată la fezandat sau un meniu cu ciuperci
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – un desert sau brânzeturi proaspete
Toate cele trei vinuri le vad asociate cu peste gatit la cuptor. Pastrav, spre exemplu. Iar la desert, cozonacul de casa cu multa crema de nuca si mac ar merge foarte bine cu aceste vinuri.
Sole – somon la gratar
Mysterium – tandoori chicken
Busuioaca de Bohotin – branza cu mucegai, crema de zahar ars
1. Pe Sole Merlot Roze l-as bea cu o salata de verdeturi cu boabe de rodie, muguri de pin si cuburi cremoase de branza de capra.
2. Pentru ca e primavara aleg tot o salata pentru Mysterium Roze. Fiind vorba de Syrah si Cabernet Sauvignon, fac o salata de ierburi cu rucola si piept de rata afumat, fasii de curmale si un dressing vinaigrette.
3. Pentru Busuioaca de Bohotin prefer o prajitura cu blat crocant de cereale integrale cu iaurt si inghetata de busuioc.
Pofta buna!
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas = Somon la gratar cu legume
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon = Friptura de vita la cuptor
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu = Piept de rata cu fasole verde
1. Bruschete cu somon si rucola.
2. Mix de somon si pastrav la gratar.
3. Tort cu multa frisca si piersici.
Felul 1, 2 si 3 le avem astfel!
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – Paste cu fructe de mare
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – Camembert/ Brie la gratar
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – Gratar de pui
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon cufructe de mare
Sole Merlot Rose 2012 cu muschi de vita
Busuioaca de Bohotin cu cozonac
piept de rata pe varza si ca desert cozonac cu nuca!
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – Somon la gratar cu legume
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – Paste cu ciuperci
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – Musaca de cartofi cu ciuperci
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – friptura de miel
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – rata fripta
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – tort cu ciocolata
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – carne de vanat
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – carne de miel
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – deserturi cu fructe, preferatele mele
Toate cele trei merg bine la o masa de rata pe varza.
Mie imi vine in minte somon la cuptor in crusta de ierburi si un desert usor, ceva cu fructe proaspete si dulci
mmmm… multe sunt poftele ce-mi vin acum … dar sa zicem asa:
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas l-as savura alaturi de un platou cu branzeturi fine
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon- o salata proaspata de vara cu creveti
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu- completeaza perfect o felie de tort super ciocolatos!
Sole Merlot Rose 2012 l as asorta cu o vita si ficat de pui intr un cosulet de parmezan.
Jidvei Mysterium Rose Sirah Cabernet Sauvignon cu muschiulet de vita pe gratar.
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu cu un peste si legume la cuptor .
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon si Sole Merlot Rose le-as servi alaturi de o portie de fructe de mare cu rosii si piper marinat iar Busuioaca de Bohotin ar merge foarte bine alaturi de o felie de tort de ciocolata cu mousse de ciocolata
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas -paste cu bucatele de somon
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon -muschiulet de porc la gratar
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu -cozonac cu nuca si stafide facut ca la mama acasa!!! 🙂
Vin Rose Sole Merlot – friptura de miel si garnitura de cartofi cu usturoi si rozmarin
Rose Syrah Cabernet Sauvignon- friptura de vita in sos de piper verde
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu –tarta cu crema da vanilie si capsuni
AS ASOCIA O MANCARE FINA SI USOARA , PASTE , FRUCTE DE MARE SAU PUI SI UN DESERT PUFOS CU UN MOUSSE DE CIOCOLATA .
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – Salata de creveti cu portocale
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – Tort cu ciocolata
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – Cheesecake cu capsune
vinul Sole Merlot rose –se potriveste la un preparat Antrecot de porc in sos vienez
Vinul Jidevei Misteryum Rose – potrivit la o cina romantica cu un preparat din macrou la cuptor cu garnitura de orez si legume
Iar vinul Busuioaca de Bohotin s-ar potrivi la un preparat din carne alba Musaca de cartofi cu carne de pui.
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas- Curcan la cuptor
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon- Spaghete bologneze
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu- Desert
Sole Merlot Rose 2012 se poate servi cu o fleica de vita cu garnitura de ciuperci
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon se poate servi cu peste
Crama Basilescu Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 se poate servi alaturi de fructe si la final o felie de tort
Terină din ficat de gâscă cu chutney de ceapă roşie, servită cu pâine prăjită.
Vinul Rose Sole Merlot, cu branzeturi
Vinul Rose Syrah Cabernet Sauvignon, cu fructe de mare
Busuioaca de Bohotin, cu un desert precum o portie traditionala de papanasi
Sole Merlot Rose 2012 l as asorta cu vita la cuptor.
Jidvei Mysterium Rose Sirah Cabernet Sauvignon cu mititei.
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu cu un peste si legume la cuptor
Sole Merlot Rose 2012 l as asorta cu placinta taraneasca
Jidvei Mysterium Rose Sirah Cabernet Sauvignon cu muschi de vita pe gratar.
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu cu lasagnia
Sole Merlot Rose 2012 l as asorta cu tocanita.
Jidvei Mysterium Rose Sirah Cabernet Sauvignon cu file de peste
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu cu sarmalute la cuptor
Sole Merlot Rose 2012 l as asorta cu peste si legume la cuptor
Jidvei Mysterium Rose Sirah Cabernet Sauvignon cu fripturica de curcan
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu cu peste afumat
Toate cele trei tipuri de vin le-aș servi la curcan umplut cu stafide și smochine, la un pahar de vorbă cu prietene de calitate!
1. Sole Merlot Rose 2012 – L-as savura cu o portie de somon la cuptor pe pat de legume
2. Jidvei Mysterium Rose – Cred ca merge foarte bine cu o portie de muschi de vita pe plita incinsa, alaturi de o salata de rucola
3. Busuioaca de Bohotin 2011 – Cu siguranta ar fi o incantare alaturi de un platou cu branzeturi fine
Am dat like paginii de facebook evino.
Multumesc!
Sole Merlot Rose 2012 – carne de iepure
Jidvei Mysterium Rose Sirah Cabernet Sauvignon- cu vita pe gratar
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu – cu tort tiramisu
Vin Rose Sole Merlot – raţă cu sos de zmeura
Jidvei Mysterium Rose – muschi de vita la gratar
Busuioaca de Bohotin Crama Basilescu – cu un desert
Sole Merlot Rose 2012 cu o dorada la cuptor cu cartofi si rosii cherry
Jidvei Mysterium Rose cu Calcan si Busuioaca de Bohotin cu fructe de mare
eu le-as asocia pe toate trei cu ceva gratar de vita/ pui/ peste sau ceva desert.
VINUL Sole -merge cu un somon la gratar
VINUL Mysterium – cu -tandoori chicken
Busuioaca de Bohotin – branza cu mucegai, crema de zahar ars
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas
De-a lungul istoriei vinului Merlot, a existat o relatie de dragoste si ura cu strugurele Merlot. Strugurii Merlot sunt mari si cu coaja subtire, ceea ce ii face sa reprezinte o tinta sigura pentru pasari.
De fapt, istoria viticulturii este plina de povesti, in care, pasarile au distrus recolte intregi de struguri Merlot.
De aceea, vinul Merlot merita o atentie, deosebita, atunci cand este degustat, reprezentand un vin, ce se cuvine a fi pretuit.
Din punctul meu de vedere, se asociaza, perfect, cu salate (de vara), platouri de carne rece. Poate fi servit cu rata, curcan si pui; de asemenea, langa un desert, continand zmeura si capsuni.
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon
Se asociaza, perfect, cu preparatele usoare si cele din peste; poate fi parteneriat cu somon/jambon fume, sau branzeturi „blue persille”/branzeturi cu aciditate ridicata, precum, mozzarella. De asemenea, el poate fi pus in evidenta de un fabulos file de caprioara cu fructe de padure.
Busuioaca de Bohotin – Crama Basilescu
Deserturile se asociaza, de regula, cu vinurile dulci, albe sau rose, printre care se numara si Busuioaca de Bohotin. Li se pot alatura, ca asociere culinara: branzeturi cu mucegai, fructe.
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – salata de peste
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – friptura de vita
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – crema de zahar ars
Sole Merlot Rose 2012-paste si salate, pizza, peste
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon-fructe de mare
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu-branzeturi
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas merge bine cu niste aperitive cu branzeturi si peste afumat.
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon l-as savura langa o salata cu fructe de mare.
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu probabil ca ar merge la un desert, dar eu nu consum vin alb asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea, nu ii stiu gustul.
Sole Merlot Rose 2012 – paste
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – platou de branzeturi cu fructe
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon = somon cu legume
Vin Rose Sole Merlot – peste la gratar
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – orez cu fructe de mare
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011-un desert, eu as opta pentru tiramisu, preferatul meu
1-tort cu fructe
2-tarta cu fructe
3-mai multe tipuri de branza
Ar merge un peste in crusta de sare. Chiar ieri povesteam cu o prietena despre aceasta reteta, si mi se pare ca merge de minune cu unul din aceste vinuri 😀
Vinul sec Sole Merlot Rose 2012 -l-as servi cu fructe de mare la gratar si salata de rucola, Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon cu peste si garnitura de legume iar Busuioaca de Bohotin cu un platou de branzeturi.
VINUL MERGE LA PESTE PE GRATAR
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – piept de pui la gratar
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – Paste italiene
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu -o felie de tort
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas – peste la gratar cu cartofi
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon –friptura la cuptor
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu -o prajitura cu frisca
VIN ROSE SOLE MERLOT-carne de vita,vitel…cred ca ar merge
JIDVEI MISTERIUM ROSE SYRAH CABERNET-SAUVIGNON-eventual cu o delicioasa friptura la cuptor din carne de vanat
BUSUIOACA DE BUHOTIN 2011-poate o carne de pasare,nu prea tare rumenita…sau chiar mancaruri cu fructe..parerea mea
La Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas merge un muschiulet de vita la gratar cu sos de branza, ca el e premiul 1. La Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon merge o fripturica de pui cu sos tomat si menta, iar la Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu merge clar un snitzel din cotlet de porc cu sos de mustar… Pofta buna!
Vin Rose Sole Merlot – peste la gratar
Jidvei Mysterium Rose – muschi de porc la gratar
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – crema de zahar ars
1. As servi un merluciu la cuptoe cu cartofi cu primul vin.
2. La al doilea vin as servi Tagliatelle cu ton si masline
3. Pui crocant la cuptor.
1.Sole Merlot Rose 2012-– Cramele Recas- merge cu o o carne de vita la gratar
2.Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon -merge cu branzeturi cremoase si deserturi cu ciocolata.
3. Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu-merge cu preparate asiatice sau branzeturi maturate.
eu as servi peste la gratar, mai precis Pastrav din bazinul Dornelor, care este pur si simplu delicios, atat la gratar, dar mai ales la cobza! Multumesc.
1. File de somon cu sos alb si salata iceberg cu rosii cherry
2. Tagliatelle cu chiftelute si sos rosu
3. curcan umplut cu fructe la cuptor si salata de sfecla rosie.
Peste cu legume asortate,piept de vita la gratar si prajitura cu branza
Vinurile albe si roze demidulci si demiseci se servesc la deserturile dulci, ficat gras sau pateuri
se serveste cu carne alba cu salate și fructe de mare
Vin Rose Sole Merlot cu paste bologneze.
Jidvei Mysterium Rose Sihrah Cabernet Savignon cu o friptura de porc la cuptor.
Busuioaca Bohotin cu fructe de mare.
Vin Rose Sole Merlot – PUI CU CIUPERCI LA COPTOR
Jidvei Mysterium Rose –MUSCHI DE PORC LA GRATAR
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – TIRAMISU SAU TORT DE CIOCOLATA
1.Sole Merlot Rose-tort cu fructe
2.Rose Syrah-salata de fructe;
3.Busuioaca de Buhotin-inghetata.
As asocia vinurile cu o friptura la gratar cu cartofi si salata sau o pizza.
cu un gratar sau cu multa pofta de viata
Vinurile albe le-as asocia cu fructe de mare si pe cele rosii cu carne de vanat la gratar sau gratinata cu capere…pofta buna si mai luati un pahar cu vin ca merge!
Pentru aceste vinuri as alege preparate usoare : peste la cuptor cu legume, paste cu sos , muschiulet de porc la gratar si ca desert inghetata
legume cu ciuperci la gratar, cartofi la cuptor si cu multe sortimente de branzeturi
Vin Rose Sole Merlot-paste cu carne
Vin Rose Syrah – vânat
Busuioaca de Bohotin – brânzeturi maturate
Vin Rose Sole Merlot – as asocia un pastrav la cuptor cu cartofi
Vin Rose Syrah – as ascocia ravioli cu urda si sos de rosii
Busuioaca de Bohotin – as asocia un pui la gratar cu ciuperci
VIN ROSE SOLE MERLOT-PESTE LA CUPTOR CU CARTOFI NATUR
JIDVEI MISTERIUM ROSE SYRAH CABERNET-SAUVIGNON-COTLET SAU CEAFA DE PORC LA CUPTOR CU SALATA VERDE
BUSUIOACA DE BUHOTIN 2011-PUI UMPLUT CU CIUPERCI SI CASCAVAL
1. Peste la gratar.
2. Pui crocant
3. O felie de tort diplomat cu multe fructe.
Toate cele trei tipuri de vin le-aș servi la curcan umplut cu stafide
Cred ca un vin bun iti rasplateste o zi grea de munca si te ajuta sa te relaxezi alaturi de o farfurie cu cotlete de miel gatite mediu cu mamaliga si rosii cherry,iar ca desert un tiramisu cu fructe de padure……offfff ce bun.
1.Sole Merlot Rose-Carne albă
2.Rose Syrah-insoteste foarte bine carnea rosie cu sosuri condimentate sau vanatul
3.Busuioaca de Buhotin-Pește la gratar
Sole Merlot Rose cu o friptura de rata
Jidvei Mysterium Rose cu iepure la ceaun
Busuioaca de Bohotin cu un desert
Vin Rose Sole Merlot – peste la gratar
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – orez cu fructe de mare
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011-un desert, eu as opta pentru tiramisu, preferatul meu!
De 8 martie orice femeie ar trebui rasfatata cu aroma inedita a unui panna cotta de conopida, in compania Roseului Mysterium. Experienta ar continua cu nuantele frumoase ale somonului cu creveti si garnitura de morcovi langa delicatul Rose Sole. Busuioaca de Bohotin ar completa seara alaturi de un mousse diafan de afine si mure 🙂
Somon cu sos rose
aperitive cu masline si branzeturi complectate perfect de savoarea unui vin rose
Busuioaca de Bohotin as asocia=o cu un peste la gratar ( pastrav) si cu legume la gratar!
1.Sole Merlot Rose 2012- Piept de rată cu portocale
2.Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon -Friptura de miel aromata
3. Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Ton la gratar cu sos pesto si salata Iceberg
Pastele sunt favoritele mele!
1- Sole Merlot Rosecu salate l-as asocia cu aperitive reci sau cu preparate din peste cu carne rosie;
2 – la un gratar slab din carne slaba sau pur si simplu, baut doar pentru placere, fara mancare;
3 – cu patiserie fina, pe baza de branza.
Sole Melot Rose – Somon la gratar
Jidvei Mysterium Rose – Fructe de mare
Busuioaca de Bohotin – Branzeturi cu mucegai
Merlot rose-ul l-as vedea langa mancare chinezeasca.
Cabernet Sauvignon langa o friptura de iepure cu legume.
Busuioaca de bohotin asa pune-o langa un cheesecake cu multe afine.
Cartofi cu carne, gatite la cuptor cu multe mirodenii, neami, neami !
as servi alaturi de o friptura de iepure la ceaun(in care voi adauga ceva vin alb pt ca il ameteste bine si ii da o savoare deosebita) cu ceva legume,sau salata si binenteles in compania sotului meu iubit, asta ar fi cina perfecta
Sole Merlot Rose 2012 – Cramele Recas l-as servi la o felie de tort de fructe de padure.
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon – la o friptura de vita cu cartofi copti
Busuioaca de Bohotin 500 ml 2011 – Crama Basilescu – alaturi de pui la cuptor
Cu un gratar de-al nostru romanesc
1. Piept de pui la gratar cu orez,
2. Paste
2. tiramisu
Rose Sole Merlot-Cocktail cu fructe de mare
Jidvei Mysterium Rose Syrah Cabernet Sauvignon-Medalion de mistret
Busuioaca de Bohotin- Tarta cu fructe
Hm… 🙂 Creveti marinati la gratar.
un curcan la cuptor cu sos de afine