Tarta Rustica cu gem de zmeura si nuci


Tarta rustica cu gem de zmeura si nuci – desert ideal pentru zilele de toamna

Tarta cu gem de zmeura si nuci

Tarta rustica cu gem de zmeura si nuci, un deliciu pentru zilele racoroase de toamna. Reteta de aluat de tarta cu branza de vaci, ingrediente tarta de casa dulce. 

Astazi va propun o tarta cu gem de zmeura mai dietetica, dar foarte parfumata si delicioasa. Poate fi servita la micul dejun, iar daca nu va place in mod special gemul de zmeura, il puteti inlocui cu orice alt tip de gem sau cu magiun. Magiunul si nucile merg de minune impreuna, deci va recoamnd sa o incercati si asa, daca aveti in camara un magiun de prune gustos.

Va propun sa incercati si aceasta reteta simpla de tarta, este delicioasa! Click pe poza de mai jos pentru ingrediente si preparare tarta

Tarta cu crema de ciocolata – reteta video

Ingrediente – Tarta cu gem de zmeura si nuci – forma rotunda 22 cm diametru

  • 200 g faina
  • 85 g branza de vaci bine scursa /ricotta
  • 50 g zahar tos fin
  • 6 g praf de copt
  • 3 linguri ulei floarea soarelui
  • 75 ml vin alb demisec/apa /lapte
  • 1 plic zahar vanilat/ 1 pastaie vanilie (doar semintele)
  • 1 varf cutit cu sare
  • 5-6 linguri pline gem de zmeura
  • 50 g miez de nuca tocat potrivit

 Tarta rustica cu gem de zmeura si nuci – Mod de preparare pas cu pas

  • Amestecam faina cu sarea si praful de copt. Punem in centrul fainii branza de vaci bine scursa, zaharul, uleiul, zaharul vanilat sau semintele unei pastai de vanilie si 50 ml vin alb.
  • Incepem sa amestecam, initial cu o lingura de lemn, iar dupa ce aluatul a inceput sa capete consistenta, renuntam la lingura si il framantam. Adaugam treptat si ceilalti 25 ml de vin.
  • Framantam pana obtinem un aluat omogen si elastic.

tarta-gem-zmeura

  • Tapetam o forma cu hartie de copt, trecuta printr-un jet de apa rece si stoarsa foarte bine.

Putem tapeta forma cu unt si faina si sa asezam, in cruce, 2-3 fasii late de hartie de copt. In acest fel ne va fi foarte usor sa scoatem tarta din forma. Daca aveti o forma cu fund detasabil, doar o tapetati cu unt si faina, apoi asezati cu grija aluatul in ea.

  • Pe planul de lucru usor pudrat cu faina, intindem alautul intr-o foaie de cca 0,6 cm grosime. Asezam foaia in tava, astfel incat sa acopere 1 cm din marginea formei.
  • Intindem aluatul ramas intr-o foaie de cca 0,4 cm. O taiem in fasii late de cca 0,3 -0,4 cm.
  • Intindem gemul de zmeura pe toata suprafata tartei iar pe deasupra asezam fasiile de aluat sub forma de grilaj.

  • Coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 minute.
  • Dupa 20 minute deschidem usa cuptorului si presaram pe deasupra tartei, miez de nuca tocat nu foarte marunt cu cutitul. Coacem tarta inca 10 minute, dupa care o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca cateva minute in forma, apoi o scoatem pe un gratar si o lasam sa se raceasca complet.
  • O pudram cu zahar vanilat si o servim cu multa pofta! Este delicioasa!

Tarta cu gem de zmeura si nuci

Pofta buna!

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Tarta rustica cu gem de zmeura si nuci
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
4.51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

38 comentarii la “Tarta Rustica cu gem de zmeura si nuci

  1. adriana spune:

    Arata super bine tarta,trebuie probata cat de repede si de mine.Mai precis,maine.Pupici si un sfarsit de saptamana linistit Laura.

  2. Vero spune:

    Cu ce pot inlocui branza de vaci? In tara unde locuiesc nu vand decat branza de vaci nescursa si mi se pare o bataie de cap sa m-apuc s-o scurg. N-am tifon, nici sita pentru asa ceva 🙁
    Multumesc, Laura!

    • Laura spune:

      Elena, draga mea, am folosit o forma normala compacta de teflon pentru pandispan.
      Am tapetat-o cu hartie de copt trecuta printr-un jet de apa si apoi stoarsa foarte bine.

  3. Catalina B spune:

    Multumesc frumos pentru idee caci aveam prea mult dovleac in congelator si nu stiam care reteta sa o mai incerc de aceasta data.Bine tarta este cu gem doar ca eu personal as vrea sa modific compozitia.Din acest motiv vroiam sa va intreb daca blatul de la aceasta tarta s ar preta si la una cu dovleac ? Sau sa merg pe combinatia clasica de faina si unt ?
    Va multumesc anticipat.

    • Laura spune:

      Catalina, draga mea, merge perfect cu dovleac. Sa calesti dovleacul inainte si sa-l lasi sa se scurga foarte bine ulterior. Eu il las intr-o sita de plastic si il presez cu o lingura pana elimina tot lichidul.
      Te pup si astept sa-mi spui cum a iesit.

  4. Irina spune:

    Foarte buna! Am facut cu gem de zmeura si prune, ambele foarte bune, dar preferata mea ramane cea cu gem de prune. Foarte usoara reteta de aluat.

  5. Claus spune:

    Nu cautam in mod special un blog despre retete, insa imaginea si textul sunt delicioase. Ar fi o idee fantastica de ‘ceva nou de savurat’ intr-o zi friguroasa de iarna, la un film vizionat acasa.

  6. Catalina B spune:

    Cu scuzele de rigoare pentru replay ul intarziat va multumesc frumos pentru reteta de blat .Foarte bun.Sa mai faceti.Pentru ca se apropie 1 martie va urez o primavara frumoasa cu tot ce va doriti.

  7. papadie spune:

    Am facut-o (de doua ori) intr-o tava de 26 si a fost ok. Nu am avut chiar asa de mult grilaj dar a fost foarte ok. A iesit excelenta atat in varianta cu dulceata de zmeura, cat si in varianta cu afine. Super buna! Te pup

  8. Alina spune:

    Buna. Am facut de multe ori aceasta tarta si e minunata. Problema e ca as vrea sa o fac „de post”, dar nu stiu daca iese la fel de bun blatul fara branza. Pot sa scot branza pur si simplu, mai adaug ceva sau o inlocuiesc cu ceva? Multumesc!

  9. Aurica spune:

    reusita tarta si imi place cum a iesit si arata la culoare, o combinatie delicioasa si sanatoasa si trebuie savurata oricand 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor