Malai dulce cu stafide, prajitura simpla si rapida
Recunosc ca am o slabiciune pentru aceasta prajitura cu malai si stafide. Ador gustul, culoarea si consistenta prajiturilor care au malai in compozitie. De mult nu mai facusem o astfel de prajitura, asa ca astazi nu am mai stat pe ganduri si am facut o pufosenie dulce, delicioasa, economica si rapida, ideala pentru micul dejun, alaturi de o cafea sau un ceai.
Ce tip de malai fosim pentru prajitura?
Este important sa alegem un mai fin pentru aceasta delicioasa prajitura. Cu cat faina de malai va fi mai fina, cu atat prajitura va iesi mai gustoasa si mai pufoasa.
Ingrediente – Prajitura cu malai si stafide (tava dreptunghiulara 26X22 cm)
- 315 g faina
- 240 g faina de malai
- 165 g unt
- 275 g zahar
- 5 oua medii
- 100 ml lapte
- 1 plic praf copt
- 100 g stafide
- 1 plic zahar vanilat
- 1 varf cutit sare
- 1 varf cutit cu bicarbonat
Mod de preparare – Prajitura pufoasa cu malai fin
- Topim untul si il lasam 2-3 minute sa se raceasca un pic, apoi il turnam peste zahar si amestecam bine.
- Adaugam cele 5 oua si amestecam pana la completa omogenizare.
- Intr-un vas separat, amestecam faina, malaiul, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Adaugam mixul obtinut peste amestecul de oua si unt si amestecam.
- Adaugam laptele la temperatura camerei, amestecam bine si la sfarsit incorporam stafidele in aluatul obtinut.
- Lasam aluatul sa se odihneasca 30 de minute. In acest timp, malaiul se va inmuia suficient si nu se va simti in prajitura.
- Tapetam forma cu hartie de copt pe care o udam inainte foarte bine si apoi o stoarcem, si punem aluatul in tava.
- Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 minute, functie traditionala, etajul al treilea de jos in sus. Facem proba cu scobitoarea inainte de-a o scoate din cuptor.
- Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dupa ce se raceste, o taiem in cubulete si o servim.
- Este delicioasa si foarte simplu de facut. Pofta buna!
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Prajitura cu malai si stafide
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
93 Review(s) Based on
Nu am facut niciodata, dar am sa incerc si eu….arata super! te pup
Claudia, draga mea, sper tare mult sa iti placa!
Pup dulce!
Arata delicios!
Natalia, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Buna Laura, ce faina de malai folosesti grisata sau pudra?
Anna, draga mea, folosesc malai fin degerminat, marca Cora.
Frumos si pozele impecabile ca de obicei! Eu inca n-am facut/mancat prajitura cu malai desi am vazut ca multa lume o face. Cu siguranta trebuie sa o incerc si eu, deja curiozitatea e prea mare 🙂 Pupici Laura
Poli, iubita, tare ma bucur ca iti plac pozele si prajiturica. Eu ador prajiturile cu malai. Neaparat sa incerci macar o data pentru ca sunt sigura ca vei fi incantata de gust si consistenta.
Pupicei cu mult drag!
Asteptam si poza fainii de malai , s-o putem folosi si noi ; praji arata grozav
Diana, scumpa, mii de scuze ca nu am apucat sa fac poza. Am avut o perioada cumplit de aglomerata.
Malaiul este din Cora si este marca Cora. Punga este transparenta si scrie pe ea ” Malai fin degerminat” si in coltul din dreapta sus, scrie Cora.
Pup cu drag!!
Arata absolut delicios!!!Yumyyy
Haplea, tare ma bucur ca iti place!
Mi-am adus aminte de prajitura cu malai ce o facea mama :). Tare buna era. Si tare bine arata si prajitura ta. Te pup
Timea, iubita, tare ma bucur ca iti place!
Pupicei dulci!
Tocmai am facut aceasta minunatie de prajitura…. super gustoasa si mi-a iesit malaiul un pic crocant ceea ce mie imi place ffff mult. tksss pentru reteta.. f buna informarea 😉 thk`s :*
Sa-ti fie de bine, draga mea!
Buna, Laura
Am incercat aceasta prajitura. Mi-a placut, are un gust deosebit. Doar ca a iesit un pic uscata, cred ca am tinut-o prea mult in cuptor. Iti multumesc pentru reteta.
iata si rezultatul 🙂
Absolut superb ti-a iesit prajiturica!!
Pup cu drag si ma bucur tare mult ca ti-a placut!
P.S Daca o sa folosesti malai mai fin, nu o sa mai iasa sigur uscata. Cu cat este mai mare macinat malaiul, cu atat are tendinta de a absorbi lichidele in timpul coacerii.
Multumesc pentru sfat, neaparat o sa mai fac aceasta prajitura dar voi utiliza alt soi de malai :).
Este tare buna. Cu siguranta o mai fac.
Cci, ma bucur tare mult ca iti place! Abia astept sa imi spui cum a iesit!
Looks yummie…. will have to try this!!
Am citit comentariile anterioare si numai eu sunt suparata:) …la mine se simte malaiul cam rau si nu-mi place deloc! N-am fost atenta sa cumpar malai foarte fin si sunt suparata de mor, ca miroase asa frumos prajitura si are o aroma asa buna!:( Nici nu stiu ce sa fac cu ea acum…
Sper ca chiftelutele din peste, care sunt in cuptor acum, sa ma faca sa mai uit de suparare!:)
Felicitari pentru ceea ce faci, Laura!:*
Draga mea, neaparat trebuie un malai mai fin pentru aceasta prajiturica.
Pup cu drag si sper ca te-au inveselit un pic chiftelutele.
sSuper toate retetele tale. Tot ce am incercat mi-a reusit.
Te rog sa imi spui daca pot folosi tava de silicon in loc de tava tapetata cu hartie de copt si stoarsa. Multumesc.
Cristina, draga mea, sigur ca da.
Eu nu folosesc tavile de silicon pentru ca nu-mi plac deloc, dar daca folosesti asa ceva, nu mai este nevoie de hartie de copt.
Pup cu drag!
umezita bine si stoarsa am vrut sa spun. Imi cer scuze si astept raspunsul pt. ca tocmai ma pregatesc s-o fac. ms.
Laura, e delicioasa prajitura asta cu malai! Am cautat pe internet o reteta pentru ca ne plac prajiturile cu malai. Concluzia: toate doamnele care au gustat au cerut si ele reteta. 🙂 Multumim pentru retete, ai un site foarte atractiv, preparate foarte gustoase si faci gatitul sa para usor.
Draga mea, ma bucur tare mult ca v-a placut!
Te pup cu drag!