Rulada din piept de pui cu omleta si felii de sunca
In ultima perioada am inceput sa gatesc din ce in ce mai des retete cu carne de pui, iar ruladele de pui au devenit preferatele mele. Sunt practice, satioase dar in acelasi timp destul de lejere si pot fi servite atat reci cat si calde.
Astazi va propun o reteta de rulada din piept de pui umpluta cu omleta (aceasta varianta este foarte raspandita in Italia) si cu feliute subtiri de sunca. Bininteles, puteti adauga si cateva felii subtiri de cascaval, daca doriti.
Eu nu am pus cascaval pentru ca ne-am intors la dieta dupa sarbatorile satioase care tocmai au trecut. Desi mesele de sarbatoare nu au lasat urme vizibile, o scurta perioada de dieta nu ne strica.
Vor urma si cateva retete de salate cat se poate de curand. Pana atunci, va recomand aceasta delicioasa rulada din piept de pui.
Ingrediente – Rulada din piept de pui
- 1 piept de pui dezosat (cca 500-600 g)
- 4 oua
- 5-6 felii subtiri de sunca de Praga/prosciutto cotto
- 4-5 linguri marsala/vin alb
- 3-4 linguri apa
- sare
- piper
- 1 lingurita mix condimente cajun
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare – Rulada din piept de pui
- Spargem ouale intr-un vas, adaugam sare si piper, si le batem cu o furculita sau un tel. Cand facem omleta si daca o vrem pufoasa si aerisita, nu trebuie sa batem ouale foarte mult, ci doar pana cand se omogenizeaza complet.
- Ungem o tigaie teflonata de cca 26 cm diametru (omleta nu trebuie sa fie foarte groasa) cu putin ulei de masline si o punem pe foc mic. Cand s-a incins, adaugam ouale si acoperim imediat tigaia cu capac. Dupa 3-4 minute, o intoarcem cu grija pe cealalta parte si o mai prajim pentru inca 2-3 minute.
- O scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca.
- Tamponam pieptul de pui cu hartie absorbanta de bucatarie si il desfacem pe orizontala, cu ajutorul unui cutit cu lama subtire, in doua parti (il lasam prins la unul dintre capete).
Ca sa fac o comparatie pentru cei care nu sunt foarte obisnuiti cu acest procedeu, pieptul de pui trebuie sa arate ca o carte deschisa dupa ce-l taiem.
- Il asezam intre doua bucati de hartie de copt si il „intindem” cu ajutorul facaletului intr-o „foaie” de cca 2 cm grosime.
- Asezam omleta pe intreaga suprafata a ruladei, apoi feliile de sunca. Cu cat feliile vor fi mai subtiri taiate, cu atat se vor ondula mai mult in timpul coacerii, iar aspectul final va fi mai atragator.
- Daca doriti, puteti pune cateva felii de cascaval subtiri intre omleta si sunca.
- Rulam rulada, apoi o legam cu sfoara de bucatarie.
- Tapetam o forma de chec de cca 20 cm lungime cu hartie de copt trecuta prin apa si stoarsa foarte bine si asezam rulada in forma.
- Adaugam marsala/vinul alb amestecata cu apa, apoi o pudram cu mixul cajun si o stropim cu ulei de masline.
- Coacem rulada de pui in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30-35 de minute. Din cnd in cand, o ungem cu sosul format in forma.
- Daca se formeaza prea mult sos in forma, il scurgem si apoi mai lasam rulada inca 5-10 minute la cuptor.
Pofta buna!
Foarte frumos rumenita! O reteta gustoasa, multumim.
Arata nemaipomenit.Bravo!
Arata super,si sunt ferm convinsa ca este si foarte bun! Spune-mi te rog ce inseamna condimente cajun?,nu stiu ce sunt!
Condimente cajun:
2 lingurițe și jumătate cu boia iute
1 linguriță cu sare fină
1 linguriță cu piper negru măcinat
2 lingurițe cu usturoi granulat
1 linguriță cu oregano uscat
1 linguriță cu cimbru uscat
1 linguriță cu rozmarin măcinat
un vârf de linguriță cu praf de chili
Le-am amestecat pe toate frumos într-un bol uscat și le-am mutat apoi într-un borcănel simandicos unde stau și acum la păstrare și așteaptă să dea aromă și savoare mâncărurilor, de fiecare dată când e nevoie de o notă cajună.
Arata nu bine, ci super bine! chiar ma gandeam ce rulade de pui sa mai fac, ca o dieta usoara nu strica dupa sarbatori!
Pupicei!
Noi in cea mai mare parte mancam doar piept de pui, iar aceasta reteta cu siguranta va fi incercata 😉
Pupici
Ce frumos ai pregatit-o !!!
Superbe, j’admire le travail et dommage de ne pas être à ta table.
Bon dimanche, FLaure
Foarte versatila și de efect!
Unrelated : Îmi place la nebunie fontul pe care-l folosești în watermark :). Ce este?
Unde se gaseste sfoara de bucatarie?
Eu am cumparat-o dintr-un supermarket italian, dar cu siguranta se gaseste si in Romania.
Arata colosal. Incerc reteta astazi.
O bunatate de rulada!!!
Pup cu drag, Timea!
Ma bucur mult ca iti place!
Buna LAURA. Astazi am facut rulada ,dar cum mie i-mi place sa inventez am adaugat si morcovi fierti.A iesit foarte delicioasa.Multumesc pentru reteta .Am facut si poze . O sa le trimit.
Marta, draga mea, tare ma bucur ca ti-a placut!
Din pacate, nu pot sa vad poza.
Mi-o poti trimite pe mail: contact@lauraadamache(.)ro
Pup cu drag!
Acum i-ti trimit poza.
Ops.Scuze.
A iesit minunat. Thank you for the idea
Sa-ti fie de bine, Doru!
Multumesc ca ai incercat-o!
am facut rulada in weekend!!! eu care nu prea gatesc…extraordinar de usor de preparat si deliciosa!!!!
Multumim de tot ceeia ce impartasesti cu noi .Am facut rulada aceasta e foarte aspectoasa din pacate nu am gustat-o caci sunt in post .
Miha, cu mult drag!
Ma bucur ca ai incercat rulada!
arata f bine si am s-o incerc
Laura arata super si cred ca este si deosebita. te rog sa ne spui celor care tin dieta dukan, este ok pentru consolidare? mc mult si asteptam retete DUKAN. te pup !
Draga mea, este ok pentru consolidare. Te pup cu drag!
Rețetă e geniala … mai ales pentru cei care vor sa slăbească și doresc o dieta bogata în proteine !
Mulțumesc mult pentru inspirație! O gătesc destul de frecvent !
Sa iti fie de bine, draga mea!
Rulada este buna si la cuptor, eu am preferat sa ii fac o crusta cu pesmet.
Imi plac pozele tale profesionale, adauga un plus semnificativ la reteta si ofera un puternic impact social viral. O rulada perfecta!
Ma bucur mult ca ti-a placut. Sa iti fie de bine!