Pui cu migdale


Retete culinare chinezesti – Pui cu migdale

Pui cu migdale - detaliu mancare chinezeasca

Reteta de Pui cu Migdale este una dintre mancarurile clasice chinezesti foarte apreciate la noi in familie.

Am gustat-o pentru prima data acum cativa ani intr-un restaurant chinezesc si mi-a placut atat de mult, incat a doua zi am refacut-o acasa. Este o reteta exotica, foarte simplu de executat si deosebit de gustoasa. Chiar daca nu iubiti in mod particular carnea de pui, va garantez ca in combinatie cu delicioasele migdale, capata un gust deosebit.

Daca va plac retetele chinezesti, va invit sa intrati pe www.foodroulette.ro. Veti gasi acolo atat retete chinezesti, cat si retete mexicane si arabesti. Introduceti 3 ingrediente in ruleta si trageti de maneta. Veti obtine sugestii de retete pentru ingredientele alese. Daca nu doriti sa alegeti niste ingrediente anume, puteti trage de maneta si masina va genera o serie de retete aleatorii, iar daca doriti mai multe sugestii, accesati arhiva retetelor disponibila pentru fiecare tip de bucatarie.

Ingrediente – Pui cu migdale

  • 500 g piept de pui fara os
  • 100 g migdale
  • 1 salota/1 ceapa mica
  • 3 linguri ulei de arahide
  • 3 linguri sos soia light
  • 2 cm ghimbir ras
  • 125-150 ml apa calda

Mod de preparare

  • Prajim migdalele pentru 2-3 minute intr-o tigaie antiaderenta. Avem grija sa le amestecam foarte des ca sa nu se arda. Daca doriti, puteti coace migdalele in cuptorul preincalzit la 180°C, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, pana cand devin crocante si usor aurii. Le scoatem din tigaie si le lasam sa se raceasca pe un fund de lemn.
Pui cu migdale - preparare migdale pentru mancare chinezeasca
  • Taiem pieptul de pui in patratele de cca 2-3 cm, le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie si le tavalim prin amidon.
Pui cu migdale - pui dat prin faina
  • Curatam salota (o putem inlocui cu o ceapa mica) si o tocam foarte marunt.
  • Punem 2-3 linguri de ulei de arahide intr-un wok, iar cand uleiul s-a incins, adaugam salota tocata si pieptul de pui.
  • Le calim 1-2 minute iar cand patratelele de piept de pui au prins o culoare uniforma, usor aurie, adaugam 125-150 ml apa calda, sosul de soia, ghimbirul ras si amestecam bine.
Pui cu migdale - mod de preparare
  • Lasam sa se reduca sosul, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
Pui cu migdale - preparare carne de pui
  • Adaugam migdalele, amestecam bine si dupa 5-6 minute stingem focul.
Pui cu migdale preparare
  • Servim puiul cu migdale imediat.
Pui cu migdale - detaliu final
  • Pofta buna si nu uitati sa jucati la Food Roulette!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Pui cu migdale
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

16 comentarii la “Pui cu migdale

  1. Alina spune:

    Draga Laura ,arata super, o sa incerc sa o fac si eu pare rapida . Eu” mor” dupa mincare chinezeasca pupici pa.

    • Laura spune:

      Sorin, ma bucur ca-ti place reteta.
      Amidonul da consistenta sosului. Se poate folosi si faina, dar amidonul are o textura mai fina si un gust mai delicat.
      Multumesc pentru vizita! Te mai astept pe la mine..:)

  2. Poliana spune:

    Cred ca e grozaza mancarica. Imi plac retetele chinezesti dar n-am gatit prea multe acasa. Ar fi cazul sa incep 🙂 Pupici

  3. Roxana spune:

    Foarte bun puiul cu migdale! Imi place si combinatia cu sos de stridii, parca se simte si mai bine gustul migdalelor! 🙂

  4. Daniel Dughy spune:

    Delicios si sanatos, migdalele sunt o sursa importanta de acizi grasi mononesaturati (dintre cei sanatosi). Cred doar ca portia trebuie sa fie micuta. 🙂

    • Laura spune:

      Daniel, asa este, migdalele, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si foarte sanatoase.
      Mancarea aceasta se serveste neaparat in portii mici. 🙂
      Iti doresc un An nou minunat, fericit si plin de realizari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor