Retete culinare chinezesti – Pui cu migdale
Reteta de Pui cu Migdale este una dintre mancarurile clasice chinezesti foarte apreciate la noi in familie.
Am gustat-o pentru prima data acum cativa ani intr-un restaurant chinezesc si mi-a placut atat de mult, incat a doua zi am refacut-o acasa. Este o reteta exotica, foarte simplu de executat si deosebit de gustoasa. Chiar daca nu iubiti in mod particular carnea de pui, va garantez ca in combinatie cu delicioasele migdale, capata un gust deosebit.
Daca va plac retetele chinezesti, va invit sa intrati pe www.foodroulette.ro. Veti gasi acolo atat retete chinezesti, cat si retete mexicane si arabesti. Introduceti 3 ingrediente in ruleta si trageti de maneta. Veti obtine sugestii de retete pentru ingredientele alese. Daca nu doriti sa alegeti niste ingrediente anume, puteti trage de maneta si masina va genera o serie de retete aleatorii, iar daca doriti mai multe sugestii, accesati arhiva retetelor disponibila pentru fiecare tip de bucatarie.
Ingrediente – Pui cu migdale
- 500 g piept de pui fara os
- 100 g migdale
- 1 salota/1 ceapa mica
- 3 linguri ulei de arahide
- 3 linguri sos soia light
- 2 cm ghimbir ras
- 125-150 ml apa calda
Mod de preparare
- Prajim migdalele pentru 2-3 minute intr-o tigaie antiaderenta. Avem grija sa le amestecam foarte des ca sa nu se arda. Daca doriti, puteti coace migdalele in cuptorul preincalzit la 180°C, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, pana cand devin crocante si usor aurii. Le scoatem din tigaie si le lasam sa se raceasca pe un fund de lemn.
- Taiem pieptul de pui in patratele de cca 2-3 cm, le stergem bine cu hartie absorbanta de bucatarie si le tavalim prin amidon.
- Curatam salota (o putem inlocui cu o ceapa mica) si o tocam foarte marunt.
- Punem 2-3 linguri de ulei de arahide intr-un wok, iar cand uleiul s-a incins, adaugam salota tocata si pieptul de pui.
- Le calim 1-2 minute iar cand patratelele de piept de pui au prins o culoare uniforma, usor aurie, adaugam 125-150 ml apa calda, sosul de soia, ghimbirul ras si amestecam bine.
- Lasam sa se reduca sosul, pe foc mic spre mediu, pentru 10-15 minute.
- Adaugam migdalele, amestecam bine si dupa 5-6 minute stingem focul.
- Servim puiul cu migdale imediat.
- Pofta buna si nu uitati sa jucati la Food Roulette!
Draga Laura ,arata super, o sa incerc sa o fac si eu pare rapida . Eu” mor” dupa mincare chinezeasca pupici pa.
Alina, draga mea, tare mult ma bucur ca-ti place!
Pupici!
Ce bine arata si sigur e delicios!
Timea, draga mea, ma bucur mult ca-ti place!
Pup cu drag!
Pare foarte delicioasa reteta de pui cu migdale. Cred ca migdale au fost cele care m-au convins de asta. Ce rol are amidonul in….tavaleala cu pricina?
Sorin, ma bucur ca-ti place reteta.
Amidonul da consistenta sosului. Se poate folosi si faina, dar amidonul are o textura mai fina si un gust mai delicat.
Multumesc pentru vizita! Te mai astept pe la mine..:)
Cred ca e grozaza mancarica. Imi plac retetele chinezesti dar n-am gatit prea multe acasa. Ar fi cazul sa incep 🙂 Pupici
Poli, scumpa, bucataria chinezeasca este o minune.
Pup cu drag!
arata foarte bine …dar imi poti zice te rog de ce ai tavalit carnea in amidon ???
Khamis, amidonul da consistenta sosului.
Foarte bun puiul cu migdale! Imi place si combinatia cu sos de stridii, parca se simte si mai bine gustul migdalelor! 🙂
Roxana, draga mea, tare ma bucur ca-ti place!
Pup dulce!
Delicios si sanatos, migdalele sunt o sursa importanta de acizi grasi mononesaturati (dintre cei sanatosi). Cred doar ca portia trebuie sa fie micuta. 🙂
Daniel, asa este, migdalele, pe langa faptul ca sunt delicioase, sunt si foarte sanatoase.
Mancarea aceasta se serveste neaparat in portii mici. 🙂
Iti doresc un An nou minunat, fericit si plin de realizari!
astazi la pranz am gatit reteta asta divina:X a fost delicioasa!!!!! iubitul meu a fost foarte incantat!!
Sa va fie de bine, draga mea!