Retete culinare aperitive – Fursecuri sarate de cartofi
Ador aceasta reteta de fursecuri sarate de cartofi! Sunt un aperitiv delicios si simplu, ideal pentru mesele festive.
Inainte de Craciun am facut o portie micuta de fursecuri sarate de cartofi, de proba, si am tot amanat postarea retetei pentru ca speram sa apuc sa le refac de Craciun, bineinteles cu poze mai reusite si un aspect un pic mai dragalas.
Din pacate, Craciunul nostru a fost foarte aglomerat si planurile mele au cam fost date peste cap. Nu puteam totusi sa nu postez aceasta reteta simpla de fursecuri, pentru ca este deosebit de gustoasa si foarte potrivita pentru Revelion.
Ingrediente – Fursecuri sarate de cartofi (cca 20 bucati)
- 350 g cartofi fierti
- 10 g unt
- 1 ou mediu
- 30 g parmezan
- sare
- piper
- cascaval
- sunca/mortadella/salam/muschi afumat
- crema de branza (mascarpone/philadelphia)
Mod de preparare – Fursecuri sarate de cartofi
- Fierbem 2-3 cartofi mari necuratati (cca 400 g), intr-o cratita cu apa in care adaugam 2 lingurite de sare.
- Dupa ce sunt patrunsi complet, ii scoatem pe un fund de lemn si ii lasam sa se raceasca cca 20 minute.
- Ii curatam de coaja si cat sunt inca calduti, ii dam prin razatoarea cu gauri mici. Adaugam oul, untul, parmezanul, sare si piper dupa gust si ii amestecam pana cand obtinem un piure fin si omogen.
- Umplem un sac à poche cu piureul obtinut si formam in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, fursecuri micute cu un diametru de 2-3 cm.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 10-15 minute, sau pana cand se rumenesc uniform.
- Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in tava, dupa care le scoatem si le asezam pe o farfurie.
- Cu o forma rotunda, taiem cerculete de cascaval si sunca. Cerculetele si fursecurile de cartofi trebuie sa aiba acelasi diametru.
- Ungem fiecare fursec cu putin mascarpone sau philadelphia, adaugam cerculetele de cascaval si sunca (unse intre ele cu putin mascarpone sau philadelphia) si inchidem cu un alt fursec, uns si el discret cu crema de branza.
- Punem fursecurile in hartiute mici pentru bomboane si le servim.
Note pentru reteta de Fursecuri sarate de cartofi
- Asa cum va spuneam, fursecurile din imagini au fost de proba. Daca vreti sa le incercati, nu le faceti inalte, ci un pic mai plate decat ale mele.
- Folositi felii egale, ca grosime, de cascaval si sunca. Eu nu am avut decat niste felii subtiri de sunca si o bucata de cascaval care nu mai putea fi taiata.
- Le puteti umple cu ce doriti dumneavoastra si, daca vreti, le puteti face inainte cu 2-3 zile inainte. In acest caz, dupa ce s-au racit, le puneti in frigider, intr-un recipient de plastic, inchis ermetic. Inainte de a le servi, le incalziti putin, daca doriti, si apoi le umpleti.
Spor la pregatiri!
Sumar
Nume Reteta:
Fursecuri Sarate de Cartofi
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
8 Review(s) Based on
Arata grozav!!!Cu siguranta delicioase aceste fursecuri!
Haplea, ma bucur tare mult ca-ti plac!
Iti doresc un 2013 sanatos si plin de realizari!
Buna Laura..Arata grozav aceste fursecuri..oare ar merge, in loc de cuptor, sa ii prajesc in ulei? Un an nou plin de realizari!!!
Sant atat de elegante si delicate, sant minunate !
Un An Nou plin de impliniri, cu multa sanatate si bucurii !
Lia, ma bucur ca-ti plac!
Pup si un An nou minunat iti doresc!
Ce bine arata si cat de simple sunt ! Te felicit pentru ideile inepuizabile !!!
Multumesc, pentru ca le impartasesti tuturor !
Sa fii sanatoasa si fericita, alaturi de cei dragi ! La multi ani, Laura !!!
Anita, draga mea tare mult ma bucur ca iti plac!
Pup cu drag si un 2013 plin de realizari sa ai!
Arata apetisant:)! Laura draga mea iti doresc un An Nou plin de realizari si bucurii! Te pupic cu mare drag!
Ma bucur ca-ti plac, draga mea!
La Multi ani si multa fericire in noul an!
Buna Laura, daca nu am parmezan pot pune orice alta branza care sa lege?
Un an nou frumos si plin de impliniri!
Multumesc
Germinia, poti folosi un cascavla cu o consistenta mai dura un pic.
Un 2013 minunat si fericit!
Un An Nou plin de realizari si impliniri iti urez Laurici! Pup!
Alizelul mic, La Multi Ani!!!
Pup cu drag si sa ai un 2013 minunat si fericit!
Am incercat reteta ta, draga Laura, mi-a iesit grozav, de ideile bune!
Sunt tare aratoase aceste fursecuri sarate, iti apreciez mereu talentul culinar dar, la fel de mult si cel de fotograf.
Un An Nou fericit cu multa sanatate si retete incantatoare.
foarte bine arata, daca poti sa-mi spui de unde ti-ai cumparat farfuria? e deosebita. multumesc.
Simona, draga mea, am luat-o din Conad, un supermarket din Italia.
Pupicei!
Buna Laura,
Fursecurile tale dau impresia ca sunt crocante. Asa este? Caci eu le-am incercat si dupa ce se racesc nu raman crocante, foarte gustoase, dar nu crocante… Asa trebuie sa fie?
Multumesc!
Sanda, draga mea, nu sunt crocante. Dupa ce sunt scoase din cuptor,au o crusta usor crocanta, dar dupa ce se racesc, se inmoaie.
Pup cu drag!
Draga Laura, multumesc pentru raspuns si pentru toate retetele gustoase pe care ni le impartasesti!
Cu mult drag, Sandra!
vreu si eu o reteta de piine dukan te rog
am facut reteta exact cum ai spus tu,dar dupa ce am scos fursecurile din cuptor erau goale pe dinauntru si moi.si s-au mai si plostit.de ce oare?
Draga mea, este posibil sa se fi intamplat asta din cauza temeperaturii la care le-ai copt. Ce cuptor ai? Electric sau pe gaz?
extraordinare aceste fursecuri! le-am facut aseara si au iesit delicioase!!!!
Foarte interesant si cred ca si delicios ca aperitiv…in mod sigur le voi face si nunmai pentru revelion.Sunt convinsa ca vor deveni un „obicei culinar’ al casei.
Multumim de sugestie Laura si asteptam si altele la fel de bune.
Sa ai un An Nou fericit!
Dekicioase si arata grozav.Multumim Laura!
Ai cumva si o sectiune taiata prin aceste minuni? Doar as vrea sa stiu daca am inteles bine umplerea lor. Multam mult si un an plin de bogatii!
Ancuta, draga mea, fursecurile nu se taie. Pur si simplu pui feliuta de cascaval si sunca intre doua fursecuri unse, gen sandvis.
Cu drag! Sarbatori fericite iti doresc!