Va propun niste delicioase fursecuri fragede cu nuca de cocos.
Fursecurile fragede s-au numarat intotdeauna printre slabiciunile mele, iar in combinatie cu umplutura de nuca de cocos sunt pur si simplu extraordinar de gustoase. Reteta este una simpla, rapida si la indemana oricui, asa ca daca iubiti fursecurile, nuca de cocos si gustul acrisor al glazurii de lamaie, vi le recomand cu mare drag.
Ingrediente 50 fursecuri
- 200 g faina
- 150 g amidon porumb
- 100 g zahar pudra
- 250 g unt rece
- 1 baton de vanilie/esenta de vanilie
Ingrediente umplutura
- 50 g fulgi de nuca de cocos
Ingrediente glazura
- 150 g zahar pudra
- 4-5 linguri suc de lamaie
- fulgi de nuca de cocos
Mod de preparare aluat fursecuri
- Punem in robot untul rece taiat in patratele mici, faina, amidonul, zaharul pudra si semintele unui baton de vanilie sau esenta de vanilie.
- Actionam robotul iar cand aluatul s-a compactat partial, il stingem.
- Framantam cateva secunde aluatul, pana cand obtinem o biluta compacta si apoi il invelim in folie alimentara si il bagam in frigider pentru 1 ora.
- Daca preparam aluatul manual, punem faina, amestecata cu amidonul, intr-un vas, iar in centrul ei adaugam untul taiat in bucatele, zaharul pudra si vanilia. Framantam pana cand obtinem un aluat compact.
Mod de preparare umplutura
- Punem fulgii de cocos intr-o tigaie teflonata neunsa, pe foc mic.
- Prajim fulgii 2-3 minute, avand grija sa-i amestecam continuu. Cand fulgii s-au rumenit putin si au capatat o culoare usor galbuie, stingem focul si ii lasam sa se raceasca.
Preparare fursecuri
- Scoatem aluatul din frigider si-l asezam pe planul de lucru pudrat cu faina.
- Cu facaletul pudrat si el cu faina, lovim aluatul pana cand se aplatizeaza. Cand a atins o grosime de cca 2 cm, incepem sa-l intindem cu grija, avand grija sa intoarcem foaia din cand in cand si sa pudram planul de lucru cu faina.
- Dupa ce am obtinut o foaie de cca 0,3 cm grojime, decupam, cu ajutorul unei forme cu un diametru de 3-4 cm, mici cerculete.
- In centrul fiecarui cerculet, adaugam cate o lingurita din umpltura rece,
- Strangem cu grija capetele cerculetelor si formam apoi bilute pe care le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 170°C, functia traditionala, etajul al treilea de jos in sus, pentru 10-15 minute (timpul de coacere variaza in functie de cuptorul fiecaruia). Fursecurile nu trebuie sa isi schimbe culoarea. Daca se rumenesc la suprafata, se vor intari dupa racire.
- Le lasam sa se raceasca putin in tava, apoi le mutam pe un gratar unde le lasam pana cand se racesc complet.
Mod de preparare glazura de lamaie
- Amestecam zaharul pudra cu 4-5 linguri de suc de lamaie. Glazura trebuie sa aiba o consistenta cremoasa, nu foarte densa.
- Inmuiem partea superioara a fiecarui fursec in glazura si apoi io trecem prin fulgi de cocos.
- Asezam fursecurile pe gratar si le lasam pana cand glazura se intareste (cca 20 minute).
- Langa o cana cu ceai sau cu lapte, sunt o nebunie.
Pofta buna!
Foarte bune si aromate!
Rocsy, iubita, exact asa au fost.
Pupicei!
Ce bine arata! Si sunt atat de simplu de facut!
Top Cuisine, ma bucur mult mult ca iti plac!
Pup!!
Cat de bine arata! Mie imi place cam orice contine cocos, asa ca sigur voi incerca aceasta reteta 😀
Josephine, draga mea, tare ma bucur ca iti plac!
Daca le incerci, sa imi spui cum au iesit!
Pup!
Vai de mine ce fursecuri minunate. As manca linistita 1 tava intreaga. Singurul lucru care nu imi place este cantitatea aia uriasa de unt ( nu ca imi displace untul dar miile de calorii pe care are un pachet de unt ma cam dau inapoi). Dar tot le fac ( o sa folosesc unt light, hihihi). Cocos si lamaie, ce nebunieeeeeeeeee de gusturi minunate. O sa visez cu fursecurile astea. Poop!
Yoyo, draga mea, tare ma bucur ca-ti plac. Din pacate, nu putem sa reducem cantitatea de unt pentru ca nu ar mai iesi la fel de gustoase. Dar, avand in vedere ca ies vreo 50 de fursecuri si nu le papam pe toate in aceeasi zi, putem sa folosim linistite cele 250 gr de unt.
Pup dulce!
Arata senzational! Sunt sigura ca si gustul este pe masura.
Trebuie sa le incerc! 🙂
Persyda, draga mea, tare ma bucur ca iti plac!
Pup dulce si daca le incerci, sa imi spui cum au fost.
Arata foarte bine, si dupa cum spui,nu cred ca le poti rezista!Cu siguranta le voi incerca!Pup,Laura!
Georgia, scumpa, pup si eu!
Sper tare mult sa-ti placa daca le incerci.
Un weekend minunat sa ai!
Deja simt cum mi se topesc in gura.Arata excelent, si combinatia de lamaie cu cocos e super.
Judit, draga mea, si eu ador combinatia lamaie-cocos.
Pup cu drag! Ma bucur ca-ti plac fursecurile!
Se vede cine are forte proaspete dupa concediu! tare frumoase sunt fursecurile tale Laura, iar pozele sunt atat de expresive, delicate! Pup cu drag
Poliana, scumpa, am un chef nebun de gatit!:)) Mi-a lipsit tare mult bucataria in concediu.
Pup dulce si ma bucur ca-ti plac fursecurile.
Draga Laura,
Niciodata nu stiu ce sa admir mai intai, preparatele ca atare sau felul ingenios si artistic in care le prezinti! Esti, pur si simplu, minunata!
A, multumesc mult pentru aprecieri!
Ma bucur ca-ti plac fursecurile si prezentarea!
Un weekend minunat sa ai!
Laura draga acum ma duc in bucatarie si fac aceste minunatii.Eu ador cocosul,la fel si baietii mei.Te pupam cu drag.
Adriana, scumpa, sper tare mult sa va placa. Pupicei dulci tie si baietilor tai!
Multumesc, le-am si facut. Arata excelent, dar simt usor faina in gust. Oare unde am gresit? Am urmat intocmai reteta. Seara buna
Alina, draga mea, ma bucur ca i-ai incercat. Daca, dupa coacere, au avut un gust mai pregnant de faina, inseamna ca mai trebuia sa-i lasi in cuptor inca vreo 4-5 minute. Timpul de coacere din reteta variaza in functie de cuptorul fiecaruia.
Dupa ce s-au racit complet, nu au mai pierdut din gustul de faina?
Pup cu drag!
Multumesc pentru raspuns. Da, sunt ok reci. Si foarte fragezi. Tocmai mi i-au terminat colegii 🙂 Data viitoare o sa-i mai las cateva minute. Si aseara i-am tinut cam 25 de minute. Am cuptor vechi.
PS: cea mai apreciata reteta pe care am facut-o de la tine este acea tarta de morcovi cu glazura de lamaie si chipsuri de ciocolata. Nu mai tin minte numarul lor 🙂 Imi este soliciatata foaaarte des.
Multumesc si apreciez foarte mult ceea ce faci.
Cu drag, Alina
I-am facut aseara si mi-au iesit 2 tavi. Astazi mai am doar vreo 6-7 fursecuri pentru ca a fost bataie pe ele. Super buni si parfumati.
Multumesc de reteta!
Angela, draga mea, tare mult ma bucur ca v-au placut!
Sa va fie de bine! Pup!
Laura draga am facut ieri fursecurile.Super,super bune!!!Au mai ramas cred ca 5 bilute pentru dimineata.Multumim pentru toate retetele minunate pe care le postezi.Te pupam
Le salvez si vreau sa le fac cat mai repede!:)
Pupici!
Sa imi spui cum au iesit!!
Pupicei si spor!
Minunate!
Mihaela, scumpa, ma bucur ca-ti plac!
Doamna Laura, am facut aceste fursecuri. Sunt minunate, fffffff.bune.Va multumesc si va doresc multa sanatate
Sa va fie de bine, draga mea!
Pup si multumesc ca le-ai incercat!
putem inlocui amidonul de porumb cu alteva???
Alexandra, sigur ca da. Il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
Dar de ce vrei sa inlocuiesti amidonul? Da o consistenta super fragede acestor fursecuri.
Pup!
Abia astept sa probez cateva retete.Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte bune. Multumim mult si succes in toate! Te pup Laura.
Laura, e posibil in mijloc de pus o Vișina?
Buna Laura, te rog frumos sa imi spui si mie daca pot pastra aceste fursecuri la temperatura camerei, ambalate individual ca bomboanele si daca pot, pentru cat timp e recomandat. As dori sa le incerc pentru fiicele mele care sunt intolerante la lactoza si pentru acest lucru o sa inlocuiesc untul clasic cu margarina vegetala.
Te felicit pentru site, am facut majoritatea retetelor si ies super ok. M-au ajutat enorm. Iti multumesc! 🙂
Draga Adria, ii poti conserva intr-o cutie metalica, inchisa ermetic, la temperatura camerei, pentru cca 5-6 zile.
Te pup cu drag!