Ciorba de pui cu tarhon – o reteta pur si simplu delicioasa, extrem de parfumata
Ciorba de pui cu tarhon nu am mai mancat de o vesnicie si asta din cauza ca tarhonul se gaseste foarte dificil in Italia, iar cel uscat, la pliculet, nu are absolut nici o aroma. Anul acesta, cand am fost in Romania, am gasit tarhon proaspat intr-o piata din Harghita si, bineinteles, am cumparat o punga mare mare de tarhon, transformat ulterior in tarhon in otet. Imi place enorm parfumul si gustul lui, asa ca am facut o delicioasa ciorba de pui cu tarhon.
Daca sunteti amatori de ciorbe va recomand si ciorba radauteana, ciorba de perisoare si ciorba de burta, sunt retete clasice, traditionale, usor de facut.
Ingrediente – Ciorba de pui cu tarhon
- 500-600 g pui (pulpe/piept)
- 1-2 linguri ulei
- 1 ceapa
- 1 morcov mediu
- tarhon in otet
- 2 galbenusuri
- 3-4 linguri smantana/iaurt
- 2-3 linguri de otet din borcanul de tarhon
- sare
- 2-3 l apa calda
Mod de preparare
- Taiem puiul in bucati, le spalam si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Tocam ceapa marunt si morcovul in mici cubulete.
- Punem in oala in care vom face ciorba, 1-2 linguri de ulei. Adaugam bucatile de pui si le calim cca 3-4 minute. Cand puiul si-a schimbat culoarea, adaugam ceapa tocata si patratelele de morcov. Amestecam bine si le mai lasam pe foc inca 2-3 minute.
- Adaugam apa calda peste pui si legume, acoperim oala cu capac si lasam ciorba sa fiarba pana cand puiul este complet patruns.
- Scoatem bucatile de pui din ciorba, curatam carnea de pe oase si o taiem in bucatele potrivite pe care le adaugam din nou in ciorba.
- Stingem focul si lasam ciorba sa se linisteasca putin.
- Intr-un vas separat, amestecam 2 galbenusuri cu 4 linguri de smantana sau iaurt. Turnam peste acest amestec 1-2 polonice de supa. Amestecam bine si il varsam in oala cu ciorba.
- La sfarsit, adaugam tarhonul (dupa gust) si 2-3 linguri de otet din borcanul cu tarhon.
- Acoperim oala cu capac si o lasam acoperita cca 15-20 minute.
- Servim ciorba cu pofta pentru ca este delicioasa!
Pofta buna!
Oh, ce nebunie aromata! Nici nu ai idee cat de mult imi place ce gasesc aici de fiecare data; iar azi, cu atat mai mult sunt cucerita 😉 seara placuta !
Laura mea draga , tare mult ma bucur ca-ti place ciorbita mea.
Multumesc mult pentru aprecieri!!
Pupicei!
Delicioasa! Pofta mare, voi face si eu pentru piticii mei.
Raluca, draga mea, sper tare mult sa le placa piticilor scumpi.
Pup cu drag!
Hmmm, la noi nu exista zi fara supica sau ciorbita…Asa ca acum voi servi de la tine, deoarece sunt sigura ca este ffff buna! 🙂
O saptamana minunata, te pup!
Angi, scumpa, si eu am inceput sa gatesc ciorbite mult mai des decat inainte. Uitasem cat sunt de bune si sanatoase!
Pup cu mare drag si serveste-te cu incredere!!
Imi plac tare mult ciorbele cu tarhon.
Timea, scumpa, si mie la fel!
Pupicei cu drag!
Cat de delicios trebuie sa fie… N-am papat niciodata ciorbita cu tarhon.. deci va trebui s-o incerc!
Simona, iubita, sper mult sa-ti placa la fel de mult ca mie.
Pup cu drag!
Cat o fi de aromata…:)
Super !
Adina, scumpa, fff aromata este! O s-o refac poimaine pt ca ne-a placut foarte mult!
Pupicei!!
Mmm, imi place la nebunie ciorba de pui, dar nu am incercat-o cu tarhon!!!Trebuie sa fie tare gustoasa!Pup!
Licuta, scumpa, e buna foc!! De fapt, nu stiu daca exista vreun fel de mancare gatit cu tarhon care sa nu-mi placa.
Pup dulce!!
imi plac preparatele cu tarhon! O idee buna de ciorbita pentru zilele astea! 🙂
Roxana, draga mea, si eu ador tarhonul si in ciorbita asta este nemaipomenit.
Pupicei dulci!
Buna Laura,
Sunt la a 3-a sau a 4-a reteta pe care o fac „sub indrumarea ta” si imi place foarte foarte mult, atat mie cat si logodnicului meu care acum a descoperit aroma minunata a tarhonului. Iti multumesc si ma bucur mult ca exista blogul tau pe care il urmaresc cu consecventa pentru a invata si a ma inspira in bucatarie!
O zi frumoasa,
Monica
Draga Monica, sa va fie de bine!! ma bucur mult ca ti-au placut retetele incercate pana acum.
Pup si o zi excelenta iti doresc!
La noi nu exista saptamana fara o ciorbita !!!Ce superb e bolul !!! <3
O saptamana frumoasa iti doresc din suflet !!
Magda, iubita, si noi am inceput sa mancam muuult mai des ciorbita.
Bolul l-am „arestat” in vara de la ai mei.:))
Pup dulce!
Laura eu am doar tarhon la pliculet! As vrea sa incerc reteta…nu inteleg ce inseamna tarhon in otet :d
Laura, draga mea, daca nu ai tarhon in otet, poti folosi si tarhon la pliculet. Nu este la fel de parfumat, dar este oricum potrivit pentru aceasta reteta.
Reteta tarhonului in otet, se gaseste aici:
https://www.lauraadamache.ro/2012/09/tarhon-in-otet.html
Draga Laura..La receta asta putem folosi otet cu tarahon care este deja in comert?Am gasit azi si ma intrebam daca il putem folosi..Multumesc