Nimic nu poate fi mai gustos intr-o zi rece de iunie, cum este aceasta zi de luni pe la noi, decat o supa parfumata de cirese cu vin rosu. O puteti servi ca atare sau in combinatie cu iaurt simplu, sau frisca si bezele, cum am servit-o noi.
Ingrediente pentru 2 persoane
- 350 g cirese
- 280 ml apa
- 280 ml vin rosu de buna calitate
- 100-125 g zahar brun
- 1 baton scortisoara
- 2-3 cuisoare
- 2-3 pastai cardamom
- 1 lamaie mica (doar sucul)
- 1 baton vanilie
Mod de preparare
- Curatam samburii cireselor, cu mare grija, astfel incat ciresele sa ramana intregi.
- Punem intr-o oala apa amestecata cu vinul, batonul de vanilie despicat pe lungime, zaharul, scortisoara, cuisoarele, pastaile de cardamom zdrobite.
- Lasam siropul pe foc mic spre mediu pana cand zaharul este complet dizolvat.
- Adaugam ciresele si sucul de lamaie. Le fierbem cca 15-20 minute sau pana cand sunt patrunse bine dar nu foarte moi.
- Scoatem ciresele cu o paleta si le punem intr-un vas de plastic.
- Reducem siropul pe foc mic pana capata o consistenta foarte usor cremoasa. In 10-15 minute, se reduce exact cat trebuie. Consistenta nu trebuie sa fie foarte densa, ci asemanatoare unui sirop concentrat.
- Strecuram siropul peste cirese si il lasam sa se raceasca dupa care il bagam in frigider pentru 1-2 ore.
- Putem servi supa ca atare sau in combinatie cu iaurt, crema de vanilie sau de lapte, frisca, etc.
- Este delicioasa!!
O saptamana minunata va doresc!!
Autor: +Laura Adamache
ooo…vreau si euuu…!!!
Coco, ma bucur ca iti place supica! E atat de buna in combinatie cu iaurt!!
Foarte interesanta si aceasta reteta a ta, ma bucur sa fac parte din grupul pofticiosilor si al celor ce iti urmaresc pagina, este un pas frumos si , sigur , ff gustos, pt inceputul de saptamana. Multumesc si iti doresc o saptamana frumoasa, gustoasa, parfumata de miros de tei !
Draga Laura, multumesc pentru cuvintele tale frumoase!! Pup cu drag si te mai astept pe la mine!!
Draga Laura arata delicios acest sirop dar eu tocmai am cules un visin 🙂 si vroiam sa stiu daca trebui sa maresc cumva cantitatea de zahar daca folosesc visine si daca se poate steriliza si pastra pentru mai mult timp.
Mirabela, draga mea, daca visinele sunt foarte acre, mai mareste cantitatea de zahar. Gusta supa si daca mai e nevoie, mai adauga.
Sigur ca se poate pastra pentru mai mult timp in borcane sterilizate.
Pup cu drag!
Ce bine arata totul Laura! Doamne nu stiu cum faci, nu stiu cum reusesti dar faci niste poze de mai mare frumusetea! Imi vine sa le mananc direct din monitor, de as putea:)). O mica intrebare am si eu, de unde pot cumpara batoanele de vanilie? Eu gasesc numai in supermarket, la niste preturi exorbinatante, gen 6 euro o pastaie si nici nu e asa de aromata pe cat ma astept. Pupici Laura si multumim ca ne faci pofta de fiecare data cu asa fotografii.
Monica, draga mea, multumesc mult ca-ti plac pozele mele! Draga mea, le poti achizitiona de pe http://www.pastaidevanilie.ro
Am pus linkul spre ei in lista de ingrediente ( in rosu).
Au o calitate exceptionala si preturile sunt mai mult decat accesibile. Plus ca au o varietate impresionanta de condimente, arome si alte minunatii.
Pup dulce!!
Laura scumpo,e super racoritoare aceasta reteta.Pupici si o zi super iti dorim.
Adriana, iubita, e chiar super racoritoare!! Ce-as mai papa si eu o portie acum… dar sunt la dieta si nu am voie.:(
Pup dulceeeeee!!
frumos si delicios :*
o zi superba draga Laura!
Emily, scumpica, mersiluc!
Si tie o zi absolut minunata!!
Draga Laura arata super si delicios sigur ,vreau sa te intreb cum scoti tu s^mburi la cirese, mama mea avea o ustensila pt. scos ,dar eu nu am vazut nicaieri asa ceva ,ai vreo ideie ???.Eu locuiesc in New York .Pupici multumesc pt reteta :O)
Buna Alina,cauta pe amazon.com cherry pitter si o sa-ti dea mai multe optiuni, eu l-am luat pe cel de la OXO.O zi buna!
Mersi mult Adela o sa caut .
Alina, draga mea, eu le scot manual. Nu am un aparat pt scos samburii, desi tot zic sa cumpar unul. Practic, fac o incizie cu unghia degetului mare in partea unde a fost codiat si apoi bag usor degetul pe sub sambure si il extrag. Daca le cureti manula, sa folosesti manusi pentru ca pateaza destul de rau.
Pup dulce!!
Ahhhh, cat de bine arata totul in pozele tale, supa asta pare cea mai buna din lume!! Cu siguranta e buna, e o reteta inedita pentru mine. Felicitari!!! Pupici (am furat o reteta de cozonac de la tine :D)
Poliana, scumpa, tare ma bucur ca-ti plac pozele si reteta!
Pup dulce!!!!
Fantastica reteta! Am mancat in Franta ceva similar si mi-a placut foarte mult. Imi fac lista de cumparaturi si maine ma apuc de treaba. Iti multumesc ca ne impartasesti experientele tale culinare. Iti doresc o zi minunata!
Oana, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
daca o incerci, sa imi spui cum a fost!
Pup cu drag!
Interesanta idee. Ce fel de vin rosu trebuie? Dulce, sec?
Felicitari pentru inca o reteta foarte tentanta!!
Irina, draga mea, poti alege un vin dulce sau demisec. dar sa fie de foarte buna calitate.
Pup si ma bucur ca iti place reteta!
Wow , asta da desert ! 😀
De luat in colimator,arata delicios !:)
Adina, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
Pup dulce!
Extraordinar cum pot sa arate ciresele astea!! Excelent!
Ma bucur mult ca iti plac! Data viitoare vreau sa incerc cu visine.
O zi excelenta sa ai!
Vai ce as mai vrea o portie !! 😉 Arata fenomenal !!!
O saptamana de vis !!
Cat, scumpa, ma bucur tare tare mult ca iti plac!
Pup cu drag si o saptamana minunata iti doresc!