Retete Dukan – Rulada dietetica cu crema de ciocolata
Asa cum spune si titlul, aceasta reteta de rulada este dietetica, deci ideala pentru toti cei care vor sa slabeasca sau nu vor sa se ingrase daca mananca ceva dulce.
De ce aceasta rulada dietetica? Pentru ca de aproape 2 saptamani si eu si Cris suntem la dieta. In fiecare an, la inceputul primaverii, am tinut o dieta si kilogramele acumulate in sezonul rece dispareau ca prin minune. Ei bine, anul acesta se pare ca nu a mai functionat dieta veche. Poate din cauza ca organismul s-a obisnuit cu acelasi tratament sau, de ce sa nu recunosc, anii nostri s-au inmultit si ne este mai greu sa dam jos kilogramele in plus. Asadar, am mers la nutritionistul nostru, cu o lista de intrebari in mana si l-am rugat sa ne personalizeze si explice putin faimoasa dieta dukan, atat de in voga in Italia si nu numai. Spre uimirea noastra, ne-a spus ca este recomandata de majoritatea nutritionistilor de aici, fiind o dieta destul de permisiva. Avand in vedere ca nu avem foarte multe kilograme de dat jos, ne-au fost introduse si alte cateva alimente suplimentare in perioada de croaziera.
Va recomand ca inainte de a va apuca de vreo dieta sa va faceti un set de analize si sa cereti parerea unei persoane specializate. Este mult mai sanatos asa si astfel puteti evita posibile probleme ulterioare.
Dedic acest desert extrem de lejer si delicios unei persoane minunate, Ada Rusu-Milea, un om deosebit care mi-a dovedit ca inca exista prietenii adevarate si dezinteresate.
Ingrediente – Rulada dietetica cu crema de ciocolata
Aluat rulada
- 6 albusuri
- 2 galbenusuri
- 40 g amidon de porumb (aliment tolerat)
- 20 g lapte praf degresat
- 2-3 lingurite indulcitor lichid rezistent la copt
- 4 linguri iaurt natural 0,1% grasime
- 1 plic praf de copt
Crema ciocolata
- 4 galbenusuri
- 6 lingurite cacao degresata (aliment tolerat)
- 20 g amidon de porumb (aliment tolerat)
- 2 lingurite indulcitor lichid rezistent la copt
- 460 ml lapte 0,1% grasime
- esenta rom
Mod de preparare – Crema de ciocolata
- Intr-o craticioara, amestecam galbenusurile, cacaua, amidonul si indulcitorul. Adaugam 2-3 linguri de lapte ca sa fluidizam acest mix si amestecam pana obtinem o crema omogena. Turnam treptat restul laptelui peste crema, amestecand incontinuu, si punem cratita pe foc mic.
- O amestecam cu un tel sau o lingura de lemn pana se ingroasa (cca 6-7 minute) dupa care stingem focul.
- Acoperim crema cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca. Punem folia de plastic direct peste crema ca sa evitam formarea cojitei caracteristice acestui tip de creme.
Mod de preparare aluat rulada
- Amestecam galbenusurile, iaurtul, amidonul de porumb, laptele praf, indulcitorul si praful de copt cernut.
- Mixam albusurile foarte bine cu un varf de cutit de sare.
- Incorporam treptat, cu mare grija, amestecand de jos in sus, crema de galbenusuri in albusurile mixate.
- Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt.
- Intindem aluatul, intr-un strat uniform, in tava tapetata.
- Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 160°C, pentru 20-25 de minute. O sa se umfle teribil la cuptor dar se lasa cand il scoatem.
- Imediat dupa ce am scos tava din cuptor, asezam rulada, cu tot cu hartia de copt, pe un servet de bumbac ud. O lasam cca 2-3 minute si apoi desprindem blatul de hartie cu un cutit cu lama lunga si ingusta. Un pic migalos acest pas dar cu rabdare, reusim sigur.
- Lasam blatul sa se raceasca (in 5-6 minute e deja rece) apoi intindem crema pe intreaga suprafata a blatului.
- Rulam rulada nu foarte strans si o bagam la frigider pentru 2-3 ore sau, mai bine, pana a doua zi dimineata.
- Este absolut delicioasa si foarte lejera!
Delicioasa ! Si eu care ma gandeam sa o fac cu crema mea de ciocolata ,ramasa de la fursecurile nuci ; pe buna dreptate ca este buna 🙂 dar crema ta este delicioasa ! 🙂
O pun in plan apropiat !:D
Te pup !
Adina, scumpa, nu am mai mancat fursecuri nuci din copilarie! Mi-ai facut pofta mare mare. O sa ma gandesc la un aluat dukan pt fursecurile astea neaparat.
Pup dulce si sper sa iti placa daca o incerci. Eu astazi o refac pentru ca s-a terminat.
Arata delicios de bine, nu s-ar zice ca e pentru dieta. Pozele tale frumoase cred ca sunt de vina! Pupici
Poliana, scumpa, chiar ca nu zici ca e de dieta. Ma asteptam la un gust mai fad dar este absolut delicioasa.
Puuup dulce!!
Mniam mniam:) DELICIOUS…:)
Alina, draga mea, ma bucur ca-ti place!! Pup dulce!!
Iti multumesc din inima, OM frumos !!! Am descoperit si eu, de curand, ca exista oameni minunati peste tot, doar ca trebuie sa-i scoti dintre „buruieni”! 😉 Promit ca fac rulada asta imediat ce fac o pauza. La mine lupta cu kilogramele a fost mai inversunata, dar … intr-un final, important e ca EU am iesit invingatoare :)) Iti multumesc pentru cuvintele frumoase, stii cat te pretuiesc, nu mai trebuie sa ti-o spun – sper sa nu uiti asta niciodata. Te imbratisez cu toata dragostea!!!
Ada, scumpa mea, m-au emotionat profund cuvintele tale!! Iti multumesc muuult pentru prietenia ta sincera! In jungla in care traim, este foarte greu sa descoperi un prieten adevarat.
Pup cu mult mult drag!!
Dukan e in mare voga, vad. Voi testa si eu reteta, ca s-au asternut niste chestii (nu vreau sa le zic kg) si nu-mi plac 😉 Pozele superbe ca intotdeauna! Te pup, draga Laura!
Anto, scumpa, tu chiar nu ai nevoie de dieta!!! Este mai mult decat in voga dieta asta si chiar e super simplu de tinut. In zona unde locuiesc, in aproape orice farmacie, mare sau mica, se gasesc produse dukan iar mare parte dintre prietenii nostri, tin dieta asta.
Pup dulce dulce!!
Pare sa fie excelenta , n-am incercat-o dar o voi face pentru ca eu sunt la o dieta hipocalorica ( 1200 -1400 )dar lipsa dulciurilor ma chinuie ! Fiica mea are diabet ,normal ca e f bună și pentru ea !!
Dacă mai ai și alte rețete hipocalorice,te rog ,Laura draga , sa ni le împărtășești și noua !! Pup !
foarte buna reteta ta. si eu tin aceasta dieta de 4 saptamani. dar am o intrebare: unde gasesti lapte 0,01% si iaurt 0.01% ca e nu gasesc decat iaurt 0.1%. greu sa gasesc cu atat de putina grasime
Marilena, draga mea, si iaurtul meu are tot 0,1% grasime. Mi-a scapat un 0 in plus. Probabil ca inca nu sunt obisnuita cu un continut atat de redus de grasimi.:))
Dieta usoara sa ai!! Te pup cu drag!!
Foarte buna ideea cu retetele dietetice. Si eu sunt la dieta de 5 zile.. O s-o incerc si eu, neaparat, dupa ce mai dau cateva kg jos. Imi place!
Lavinia, draga mea, ma bucur mult ca iti place ideea retetelor dietetice. De foarte mult timp ma gandeam sa introduc o astfel de categorie pe blog si sper sa fie pe placul prietenilor care-mi viziteaz blogul.
Dieta usoara sa ai!! Pup cu drag!!
si eu am tinut aceasta dieta, am inceput in ianuarie, acum sunt in consolidare timp in care m-am scuturat de 18 kg….e foarte buna dieta. eu am inceput sa mananc cam de toate acum si nu am pus nimic inapoi. e minunata dieta.
Draga Laura, ca de fiecare data ne rasfeti cu retete minunate. Ador blogul tau si de cate ori am musafiri le gatesc numai dupa retetele tale. Am citit ca vrei sa introduci o categorie cu retete dietetice. Cred ca ar fi minunat, mai ales ca observ cat mai multa lume care se indreapta catre un stil de viata sanatos, iar aceste retete dietetice cred ca vor ajuta nu numai persoanele care tin dieta ci si cele care vor sa adopte un stil de viata sanatos. Succes in continuare! Te pup!
Cat de bine arata, trebuie sa fie delicioasa!
Buna draga mea, eu sunt la Dukan din 2ianuarie 2012:) si pana in 5 aprilie am dat 14kg, deci sunt in faza 3a de ceva timp:) si aceasta rulada este minunata!!!!!!abia astept sa o fac. multi pupici
si te rog fa o rubrica speciala numita dukan si pune acolo muuulte minunatii!!!
Ce bunatate de rulada ciocolatoasa!!!!
Draga Laura este foare buna ideea cu retetele dietetice, nu numai pentru cei ce vor sa slabeasca dar si pentru cei ce au diabet si nu pot manca dulcuri. Esti cu adevarat o persoana deosebita si foarte talentata. Urmaresc cu mult drag toate retetele tale si am incercat sa fac si eu cateva.Te pup!
Rulada arata minunat! Felicitari pentru decizia de a incepe dieta dukan, eu fiind o dukanitza de peste 50 de zile. E o dieta cu efecte, in care se mananca sanatos, iar mancarea dukan se prepara rapid si usor. Abia astept sa vad cu ce retete dukan ne vei incanta. Te pup.
De cand astept eu asemenea retete. Felicitari Laura.
Te pup LAURA , sunt foarte bucuroasa ca ai postat o reteta dietetica. Eu am diabet si cred ca o sa pot manca putin din aceasta rulada , chiar azi dupa masa o sa fac minunatia ta de rulada. Eu te rog in continuare sa mai postezi reterte dietetice , iti multumesc din suflet.
In rest sa-ti dea D-zeu sanatate.
Draga mea, ma bucur tare mult ca sunt pe placul tau aceste retete si ca le poti savura in voie.
Iti doresc multa multa sanatate si sper ca ti-a placut rulada in caz ca ai incercat-o.
Cu siguranta o sa mai postez retete dietetice.
Pup cu drag!
prajitura ta mi-a facut cu ochiul! eu nu sunt la dieta, ptr ca sunt o viitoare mamica (in primele luni) si din cauza greturilor am dat jos 3 kg…asa ca imi permit sa intreb „cu ce pot inlocui indulcitorul lichid?” trebuie neaparat sa fac prajitura asta (si cum, acum nu-mi este accesibil sa ma duc sa cumpar), mai ales ca acum NU suport dulcele, dar prajitura asta mi-a starnit o pofta, asa ca vreau sa profit, pana nu pleaca pofta! multumesc
Miha, draga mea, inainte de toate iti urez o sarcina super usoara si un bebic frumos si sanatos!!
Poti inlocui indulcitorul cu zahar pudra. La crema, in loc de 2-3 lingurite de indulcitor, pui 3-4 linguri de zahar pudra ( daca o vrei mai putin dulce, mai reduci sau daca o vrei mai dulce, maresti cantitatea zaharului cu 1 lingura rasa). Amesteci galbenusurile cu zaharul, amidonul si cacaoua si adaugi putin cate putin laptele. Amesteci bine si pui crema pe foc pana se inatareste.
La blat, la fel, inlocuiesti indulcitorul cu zaharul pudra (2-3 linguri) si urmezi exact aceeasi pasi ca in reteta de pe blog.
Pup cu drag si sa-mi spui daca ti-ai potolit pofta!!
Buna tututor! Intr-adevar este o reteta deloc complicata cu rezultate…delicioase. Cum as putea sa urmez si eu o dieta Dukan si cui ar trebui sa ma adresez. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Felicitari Laurei pentru creatiile sale si pentru ca are intotdeauna un sfat si o vorba buna.Va pup!
buna idee cu inlocuirea zaharului in retete
Irina, draga mea, in anii astia cred ca am folosit sute de kilograme de zahar deci a venit timpul sa il mai reduc un picut.
Indulcitorul pe care-l folosesc, DieteTic, este absolut excelent. Nu lasa nici urma de gust amar si sunt suficiente cateva picaturi pentru un gust dulce potrivit.
Pup dulce!!
Ruladele au fost intotdeauna preferatele mele si ca sa nu mai dau bani pe chimicalele lor,am incercat singura;nu mi-a iesit nici prima nici a doua oara,asa ca m-am lasat pagubasa si ma multumesc sa le privesc de la voi care le faceti si sunt atat de ispititoare;dar de fapt,tot ce faci tu este ispititor si super delicios.
Felicitari si weekend racoros!
Lubita, draga mea, si eu ador ruladele. Se fac si foarte foarte simplu. De ce ai avut probleme cu ele?
Pup dulce!!
Laura, ce minunatie! Chiar imi doream ceva nou la desert (si eu tin dieta Dukan). Rulada ta arata foarte bine si, daca gasesc lapte praf degresat, o prepar mintenas. Multumesc pentru reteta!
Andreea, draga mea, dieta usoara! ma bucur mult ca-ti place rulada. Sigur se gaseste lapte praf degresat in magazinele bio sau, cel mai sugur, online.
Pup dulce!!
multumesc pentru reteta, chiar azi o incerc, sper sa-mi iasa. Oricum te mai astept cu retete de dietetice, gandindu-ma ca nu am voie sa ma ingras, poate ar trebui sa mai slabesc… duc un cancer de san pe picioare de 6 ani.
Multumesc inca odata,
Toate cele bune si multa sanatate tie si celor care te urmaresc
Marilena, draga mea, iti doresc multa multa sanatate!! I
Sper mult sa-ti fi placut rulada in caz ca ai incercat-o.
Pup dulce dulce si numai bine iti doresc!
Rulada arata minunat!…iar leandrul din pahar m-a atins in dreptul inimii!Duminica placuta! Cosmin
Cosmin, ma bucur tare mult ca-ti place rulada. Si eu ador leandrul si imediat dupa ce infloreste, rup (desi nu e deloc frumos) cateva crengute si le aduc in casa.
Inveselesc atmosfera.:)
O zi execelenta sa ai
Ca de obicei, o reteta interesanta. Am mai incercat din retetele tale si au iesit foarte bune, asa ca o trec si pe asta pe lista.
Ana, draga mea, ma bucur ca iti place rulada.
Pup dulce dulce si te mai astept pe la mine!!
Sorry, dar nu-mi plac dietele. Si eu trebuie sa dau jos kilograme dar urasc dietele de orice fel. Sincer as prefera un desert autentic mancat in portie minuscula 1 data pe luna, decat o portie de desert cu indulcitor. Sunt alergica la indulcitori.
Dar imi place prezentarea si citesc des blogul tau.
Success cu dieta.
Alex, draga mea, cred ca nimanui nu ii plac dietele. Din pacate, dupa o anumita varsta, cand kilogramele dispar mai greu, trebuie sa apelam la ele.
Daca nu o facem, kilogramele se tot aduna si devine din ce in mai greu sa scapam de ele.
Te pup cu drag!
Dupa ce am savurat din priviri poza am citit de 2 ori, nu-mi venea sa cred ca nu contine niciun pic de faina. Arata incredibil!!!
Ce coincidenta 🙂 In weekend am luat hotararea sa incep de joia asta dieta Dukan insa nu stiu daca pot prepara termic legumele permise in faza a 2 a. Daca nu iti cer prea mult poate ma ajuti cu ceva info, link-uri, ceva de genul.
Multumesc anticipat si felicitari pentru acest blog minunat!
Alina, draga mea, sincera sa fiu, nici eu nu ma asteptam sa iasa atat de buna.
Am sa postez in curand un articol despre dieta dukan. Pana atunci, sigur ca poti prepara termic legumele in croaziera.
Poti manca absolut orice tip de leguma (in afara de mazare, naut, linte, fasole boabe, porumb si cartofi), in orice cantitate si la orice ora.
Morcovii, anghinarea si sfecla rosie sunt alimente tolerate si se consuma cu prudenta si doar la o singura masa din zilele de PV din croaziera.
Pup cu drag si tin pumnii stransi!! revin cat se poate de curand cu articolul despre alimentele permise in dukan in cele patru faze.
Arata minunat,ne incanti cu multe retete delicioase! Esti extraordinara!
Mena, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!!
Pup dulce dulce!
Buna!
As vrea sa incerc si eu aceasta rulada insa ezit ca am auzit ca indulcitorul poate provoca cancer si nu stiu daca e adevarat.
As putea in loc de lapte praf degresat (pe care nu il gasesc) sa mai pun 20g. de amidon in plus?
Multumesc anticipat pt. reactie!
Multa bafta!
Draga mea Lorena, sunt multe produse care, se presupune, ca ar provoca aparitia anumitor tipuri de cancer. Daca ai indoilei in privinta folosirii indulcitorilor, foloseste stevia, un indulcitor lipsit de calorii si 100% natural. O sa vin in curand cu reteta acestui indulcitor dar mai trebuie sa astept pana mai creste putin planta de stevia rebaudiana.
Pana atunci, il gasesti cu siguranta online sau in magazinele bio. De exemplu, aici:
Daca nu ai lapte praf degresat si nu esti la dieta, poti folosi lapte praf normal. Din pacate, nu poti renunta la lapte in aceasta reteta.:(
Am gasit lapte praf degresat in Romania, in magazinul online cafemagia:
Pup cu drag!!
Am incercat si eu si a iesit ca o clatita…..:(.Poate nu am pus corect ingredientele.Cat inseamna 20gr sau 40gr in linguri/lingurite?
Alexandra, draga mea, imi pare rau ca nu ti-a reusit rulada. Te sfatuiesc ca in retetele de dulciuri sa masori ingredientele cu un cantar pentru ca este mult mai precis decat lingurile si linguritele. In retetele mele vei intalni intotdeauna ingredientele-cheie masurate in gr sau ml (dupa caz) iar pe cele care suporta o mica variatie de gramaj, in linguri sau lingurite.
Am cantarit amidonul si 20 g sunt echivalentul unei linguri de supa cu varf.
Ai incorporat corect amestecul de galbenusuri in albusurile mixate? Aluatul final trebuia sa fie pufos si consistent, nu lichid ca cel de clatite.
Pup cu drag si astept raspunsul tau!
Salut!
Arata ff bine desertul!!! Vreau sa il incerc si eu, dar vreau sa te intreb daca pot inlocui indulcitorul lichid cu cel praf.. Am tot de stevie. Daca da, ce cantitati sa folosesc?
Multumesc frumos!
F faine retele tale, felicitari!
Cu drag,
Andreea
Am facut rulada si a iesit minunata.Asa cum arata de frumos in fotografie atat e de buna.Multumim frumos pentru reteta!
Sa-ti fie de bine, draga mea!! tare mult ma bucur ca ti-a placut!
Buna, Laura si felicitari pt minunatul site si si mai minunatele retete! Te urmaresc de mult, dar abia acum intru sa si „comentez” :). Intr-adevar, dieta asta este o minune, eu am dat jos 23kg din iunie pana acum, fara efort si fara a simti ca „exista” o dieta in viata mea. Voi incerca aceasta reteta negresit sapt viitoare, cand imi voi procura toate cele ce inca imi lipsesc. Te anunt imediat ce e gata :). Aceeasi metoda am adoptat-o si eu, cu adaptarea unor retete clasice in a deveni retete Dukan. Mult succes in continuare, in dieta si in toate!!! Te pup
Cris, draga mea, felicitari!! Ai slabit perfect intr-un timp scurt!
Intr-adevar, dupa o perioada nici nu ne mai gandim ca suntem la dieta, devine un stil de viata usor de urmat.
Pupicei cu drag si sa-mi spui cum a iesit in caz ca-l incerci!
Am facut reteta si a iesit extraordinara! Sotul meu mi-a spus ca e cea mai buna rulada mancata pana acum, cu blatul cel mai pufos. O singura problema are: trebuie mancata in 2 zile in 2 persoane….si nu-i poti rezista! Cred ca o voi face rar desi e foarte buna….periculos de buna 🙂
Sa va fie de bine, draga mea! Tocmai am refacut-o si eu astazi si abia astept sa savurez o feliuta langa o cana cu ceai.
Pup cu drag!
Buna ziua.Am facut si eu rulada…delicioasa!!!!Am s-o mai fac in curand.Si puiul cu conopida l-am facut…foarte bun!!
Felicitari!Esti o bucatareasa nemaipomenita!!
Sa-ti fie de bine, draga mea! Tare mult ma bucur ca ti-au placut!
foarte buna! si culmea – nu am avut dureri de burta si nici balonari…
asta e super! sigur o voi mai gati ca eu trebuie sa mananc dulce…
sunt la inceput de Dukan si de gatit :)) dar cu toate astea..retetele tale intotdeauna mi-au reusit. Ps: este dementiala rulada. Felicitari. Pupici
Andrada, draga mea, iti doresc o dieta usoara! Dieta Dukan este foarte foarte usor de tinut, iar rezultatele sunt extraordinare.
Pup cu drag si ma bucur ca-ti plac retetele mele!
Laura, îți mulțumesc muuuuult! Nu a ieșit așa ca în fotografie, dar a ieșit și se anunță și f. bună. Acum am terminat, e la frigider și abia așept să treacă noaptea să gust mâine dimineață!
Mi-era o poftă nebună de dulce și chiar nu credeam că voi reuși să nu-mi încalc promisiunea de a fi consecventă dietei.
De mâine, hotărât lucru!, încep să testez și alte bunătăți!
Oare de ce n-am avut încredere până acum?
Îmbrățișări numeroase!
În rest – zile senine și kilograme puține!
N-am rezistat!!! Am dat iama în frigider! Rulada este mai bună decât mi-am închipuit!
Și iar mă întreb – de ce n-am avut încredere până acum? Doamne, cât am îndurat pofta de dulce!!!
Îmbrățișări numeroase și – din toată inima – INSPIRAȚIE!Laura, ești un înger!!!!!!!
În rest – zile senine și kilograme puține!
Draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a lacut rulada.
Pupicei cu mult drag!
Sa-ti fie de bine!
Buna scumpa! vreau sa zic ca am inceput ziua facand aceasta rulada extrem de buna si pe placul meu si al sotului care venea din 10 in 10 minute in bucatarie si mai lua o feliuta. mi-am comandat gluten de grau dar am zis sa incerc astazi pe la plafaruri poate gasesc. si in plimbarea zilnica am gasit un plafar care mai avea 2 pungi de gluten de grau.eram asa fericita imi venea sa o pup pe vanzatoare. am dat fuguta acasa si am incercat cornurile si am ramas surprinsa cat de pufoase si aromate sunt.forma nu a iesit ca la tine, cred ca am pus prea mult praf de copt si au iesit foarte umflate dar gustul e fantastic. sunt in continuare mirata ca se poate manca atat de bine la dieta. Multumesc mult pentru retete!!!! te pup
Cand am facut prima data aceasta rulada am ramas „socata” cat de moale si pufoasa este!!! Evident a devenit desertul nostru dukan preferat! Am incercat-o si cu ricotta light frecata cu galbenuse de ou si indulcitor si a fost foarte buna. Intentionez sa fac din aluatul de rulada un chec pe care il voi servi cu delicioasa nutella dukan !
Multumim frumos pentru extraordinara reteta!
Ioana, draga mea, ma bucur din toata inima ca ti-a placut!
Pup dulce si sa-ti fie de bine!
Tocmai ce m-am infruptat din savuroasa rulada, careia nu-i acordam pic de credit dupa ce am citit reteta, insa am avut incredere in tine, Laura si m-ai surprins! Multumesc!
este absolut delicioasa , iti multumim pentru aceste retete minunate
Cu mult drag, Nicoleta!
*+Acum te-am descoperit si sunt absolut uluita de bunatatile ce le vad aici.M-am hotarat pe loc ,datorita tie ,sa incep aceasta dieta desi nu am de slabit decat cateva kg.Mii de felicitari pentru ceea ce faci.Esti un ajutor fantastic pentru toti cei ce vor sa urmeze aceasta dieta.Bravooooooooo tie!
Bine ai venit, Magda, draga mea!
Ma bucur mult ca iti place blogul meu si te astept cu mare drag sa ma mai vizitezi.
Laura,
Am o intrebare. Suze pt ignoranta mea si lipsa de timp ca nu mi-am facut tema acasa (n-am revazut lista cu alimentele tolerate/acceptate in Dukan).
Totusi faina de Manitoba nu contine prea multi carbohidrati pt a fi inclus in dieta Dukan? Intreb pt ca vad ca drojdia a facut-o sa creasca excelent (aproape ca o paine normala) or bacteriile din drojdie se stie ca cresc doar pe baza carbohidratilor (zaharurilor). Eu am incercat la inceputuri aluat cu tarate de ovaz si drojdie si evident ca nu a crescut pt ca bacteriile din drojdie nu aveau de unde sa-si ia materia prima (zaharuri) din taratele de ovaz.
Merci de lamuriri.
Adi
Indraznesc sa va pun o intrebare … Ce fac daca nu tolerez absolut deloc amidonul de porumb, cu ce l-as putea inlocui? O seara agreabila !
Gabriela, draga mea, din pacate la aceasta reteta nu il poti inlocui.
Daca te referi in general, il poti inlocui cu faina, aceeasi cantitate.
Pup cu drag!
Laura, iti multumesc ca EXISTI ! Nu stiu ce m-as face fara retetele tale . Sunt la dieta de aproape 3 luni si cu ajutorul tau imi satisfac cu brio pofta de dulce. Felicitari pentru tot ceea ce faci ! Te pup
Cu mult drag, Anna!! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
Pupicei cu drag!
Este pe de parte cea mai buna rulada mancata pana acum. Am facut si pentru restul familiei dar cu gem de visine. Usor de facut si un gust demential.
Madalina, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!
Buna Laura,
Gatesc cu drag dupa retetele tale,dar am o intrebare de unde cumperi toate ingredientele de mai sus din reteta de rulada cu ciocolata .Mersi mult
Draga mea, ma bucur mult ca-ti plac.
Eu le cumpar dintr-un magazin online din Italia: tibiona.it.
Pup cu drag!
Superba reteta, am facut-o si e la frigider acum! De-abia astept sa o mananc! Eu nu am pus toata crema la interiorsi restul am invelit rulada in ea! Felicitari pt reteta! Sunt fan blogul tau, mereu te urmaresc si incerc retetele postate!!
Cacao nu poate fi inlocuita cu pudra de roscove? Eu sunt incepatoare sunt in etapa a 2.
Foarte buna.Am facut si eu aceasta rulada si a iesit ok,doar ca eu am pus prea multa esenta(nu prea le am cu prajiturile).Ma bucur ca pui si poze de la inceput pana la terminarea procesului,pe mine una ma ajuta foarte mult,asa facundu-mi o idee daca e ok cum parcurg pasii.Iti multumesc.
Draga Laura,am inceput ditea Dukan de 6 zile,iar acum sunt in prima zi de croaziera.As vrea sa incerc aceasta rulada ce arata delicios de bine doar ca nu stiu in ce perioada a dietei o pot incerca…
Gratiela, draga mea, o poti consuma linistita in croaziera, consolidare si stabilizare.
Pup cu drag si spor la slabit!
Draga Laura,am inceput ditea Dukan de 6 zile,iar acum sunt in prima zi de croaziera.As vrea sa incerc aceasta rulada ce arata delicios de bine,doar ca nu stiu in ce perioada a dietei o pot incerca…
Multumesc!
Draga Laura,
Esti o minunata, la propriu!
Nu stiu, ce m-as fi facut fara retetele tale!
Ador dulciurile, si nu cred ca as fi gasit motivatia sa urmez aceasta dieta, daca n-ar fi existat blogul tau plin de retete extraordinare.
Te poop si astept cu mare interes postarile tale!
Anca, draga mea, multumesc mult pentru aprecieri!
Pup cu mult drag si spor la dieta!
buna ziua, as vrea sa fac aceasta rulada dar va cer daca se poate sa imi spuneti cat ar insemna 6 albusuri in grame, macar aproximativ.va multumesc
Lucia, draga mea, un albus are aproximativ 30g, deci trebuie sa folosesti cca 180 g albus.
Pup!
daca nu am lapte praf,pot sa fac si fara?sau sa il inlocuiesc cu altceva?
Buna ziua,
Am facut aceasta reteta si a iesit minunata! Exact ca in poza!
Mi-ar placea ca data viitoare sa incerc cu o crema de lamaie, eventual vanilie (sa mai diversific cat de cat).
Felicitari & multumim pentru postare!
O zi frumoasa & spor la dieta!
E minunata aceasta reteta. Am incercat-o aseara si a iesit foarte buna. Singura problema pe care o am e cu gustul steviei usor amarui, dar e singurul indulcitor lichid pe care il am si pe care reusesc sa il gasesc. Poti sa imi spui, te rog, daca se poate oare inlocui in aceasta reteta indulcitorul lichid cu cel solid (xilitol)? Daca da, care ar fi cantitatile pentru cele doua compozitii? As vrea sa o refac si sa imi iasa de aceasta data perfecta 🙂
Draga Adina, sigur o poti face cu xylitol. Pentru aluat, foloseste 2-3 linguri de xylitol, iar pentru crema, 3 linguri.
Sarbatori fericite iti doresc!