Placinta cu ciuperci


Retete culinare – Placinta cu ciuperci, o reteta pentru masa de Pasti

Sper ca ati avut un Paste minunat si imbelsugat alaturi de cei dragi! Anul acesta noi am avut un meniu romanesc traditional si pot spune ca datorita lui, ne-am simtit mai aproape de casa. Ca in fiecare an, familia ne-a lipsit foarte mult si din aceasta cauza nu pot spune ca am avut un Paste absolut perfect.

Sambata, dupa ce am terminat de gatit, am aranjat masa si am hotarat sa mergem la Slujba de Inviere dar cand am ajuns la biserica am constatat ca era inchisa si mai mult decat pustie asa ca ne-am intors acasa si am ascultat slujba online. Sper ca la anul sa avem mai mult timp liber si sa petrecem Pastele acasa, alaturi de cei dragi.

Masa de Pasti - aranjament

Pe masa noastra de Pasti din acest an s-au aflat traditionalele oua vopsite, un delicios drob de miel si o placinta cu ciuperci ( mami o pregateste in fiecare an de Paste). Nu au lipsit nici borsul de miel si nici friptura de miel iar la desert am facut doi cozonaci pufosi umpluti cu mac.

Drob de miel, cozonac  - Masa de Pasti

Astazi va propun placinta cu ciuperci iar pe parcurs, voi posta si celelalte retete.

Placinta cu ciuperci pentru Masa de PastiIngrediente – Placinta cu ciuperci (forma dreptunghiulara 30X28 cm)

  • 2 foi de aluat dreptunghiulare de aluat foietat (500 g)
  • 800 g ciuperci champignon
  • 200 g hribi
  • 4 oua medii
  • 1 ceapa medie/1 salota
  • 1 lingura pesmet
  • 100 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • marar (optional)
  • 1 galbenus+3 linguri smantana/lapte (pentru uns)

Mod de Preparare

  • Curatam ciupercile, le spalam, le stergem bine si le taiem in patratele foarte mici.
  • Punem untul intr-o tigaie antiaderenta si il topim la foc mic. Adaugam ceapa tocata foarte marunt sau chiar data prin razatoare si o calim pentru 2-3 minute. Adaugam ciupercile, amestecam bine si le lasam pe foc mic pana se inmoaie ( cca 5-6 minute).
  • Daca este nevoie, adaugam si o cescuta mica mica de apa. Important este ca dupa ce terminam de preparat umplutura de ciuperci, lichidul sa fie scazut complet. Daca observati vreo urma de lichid in tigaie, puneti ciupercile la scurs intr-o sita deasa.
  • Dupa ce ciupercile s-au racit complet, adaugam ouale usor batute cu o furculita, sare, piper, cascavalul ras, 1 lingura de pesmet si, daca doriti, marar proaspat tocat marunt. Amestecam foarte bine.
  • Tapetam forma cu unt si pesmet, adaugam prima foaie de aluat foietat si o pudram cu putin pesmet pe intreaga suprafata.
  • Adaugam umplutura de ciuperci peste care punem a doua foaie de aluat. Intepam ultima foaie, din loc in loc, cu o furculita.
  • Intr-un vas separat, amestecam galbenusul cu smantana mai lichida sau cu lapte. Ungem placinta cu acest amestec si o introducem in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute.
  • O taiem dupa ce se raceste si o servim cu multa pofta! Este delicioasa!
Placinta cu ciuperci Masa de PastiPofta buna!
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Placinta cu ciuperci
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
41star1star1star1stargray Based on 58 Review(s)

40 comentarii la “Placinta cu ciuperci

  1. catalina spune:

    laura imi plac foarte mult ciupercile si as vrea tare mult sa incerc sa fac aceasta reteta insa am o preblema…aici nu gasesc hribi…:( cu ce as putea sa ii inlocuiesc?¿multumesc mult

    • Laura spune:

      Catalina, draga mea, daca nu gasesti hribi, poti folosi 1 kg de champignon. Practic, poti folosi orice tip de ciuperci doresti tu.
      Pup cu drag!

  2. Roxana spune:

    Ce bine arata! E o reteta pe gustul meu. 🙂 Si chiar voiam sa incerc ceva fara carne dupa ghiftuiala de Pasti. 🙂

    • Laura spune:

      Roxana, draga mea, ma bucur mult ca iti place!
      Si noi suntem super ghiftuiti si de luni incepem dieta. Multe salate, fructe proaspete, peste si sport.
      Pup dulce!!

  3. Simona spune:

    Am citit inceputul si mi-am amintit de Pastele de anul trecut cand noi eram in Dk… si cand ne-am dat seama cat de mult ne lipsesc cei dragi…. Ca si voi, am ascultat slujba de Inviere on-line si am aprins toate lumanarile prin casa! 🙂 A fost primul an in care am lipsit de la biserica…
    Pozele sunt minunate.. ca toate preparatele tale!! Iar placinta trebuie neaparat facuta!!
    Te pup si-ti doresc niste sarbatori viitoare alaturi de cei dragi!!

    • Laura spune:

      Simona, scumpa, noi de Paste si Craciun simtim teribil de mult lipsa familiei si a traditiilor romanesti. Anul trecut am fost la Slujba de Inviere dar nu s-a comparat cu slujbele minunate din tara. Oricum am reusit sa ne intoarcem cu lumina acasa si tare mult vroiam ca si anul acesta sa facem la fel.:((
      Pup cu mare drag si ma bucur mult ca iti plac pozele si placintica.

  4. dana spune:

    as putea folosi un aluat normal pentru aceasta placinta?sau ai putea sa-mi recomanzi unul? nu prea sunt adepta aluatului foietat..multumesc

  5. Emily spune:

    oh, Dumnezeule, ce bine arataaaaaaaaaa
    Mor aici de pofta, pe cuvant! Musai trebuie sa o fac si eu 🙂
    Te pup scumpa mea! O zi minunata!

    • Laura spune:

      Emily, scumpica mea frumoasa, ma bucur tare mult ca-ti place!
      Mami o facea foarte des si mereu disparea imediat de pe masa.
      Pup dulce dulce si un weekend minunat sa ai!!

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, asa este. Ambele retete sunt facute de mami a mea de ani de zile si mereu au avut succes.
      Pup cu mult drag!

  6. Geta spune:

    Hristos a Inviat !
    Minunata reteta, arata delicios si trebuie neaparat sa o incerc. Ce frumos aranjament ai facut pentru masa de Paste !

    • Laura spune:

      Cat, scumpa mea, tare ma bucur ca ti-a placut masuta de Paste. Din pacate, am avut o lumina groaznica ( toata ziua a plouat si a fost cumplit de intunecat) si nu pot sa spun ca sunt super multumita de pozute.:((
      Pup cu mult drag!!

  7. Maria spune:

    Laura,

    Spune-mi te rog daca e buna si a 2 a zi sau doar in ziua in care e facuta.
    Am niste musafiri si as vrea sa fac placinta asta.

    Merci
    Maria

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, o poti face cu 2-3 zile inainte de-a o servi si o pastrezi in frigider, acoperita.
      O poti reincalzi inainte de-a o servi.
      Pup cu drag!

  8. Ionela spune:

    Fantastica! Laura am reusit s-o fac cu aluatul de la pateurile cu carne si a iesit o delicatesa! Aluat atat de fraged, compozitie delicioasa si atat de frumos legata! Am avut hribi de la congelator si n-a mai trebuit sa adaug apa si chiar voiam sa te intreb daca n-ar fi mai bine sa oparim intai ciupercile sau chiar sa le fierbem putin si apoi sa le tragem in unt? Asta in cazul in care avem ciuperci proaspete. Ramane pe lista favoritelor, pot spune ca mi-a placut mai mult decat cea cu carne – desi si aceea e minunata -, fiind mai usoara. Te pomenesc cu mult drag si-ti raman recunoscatoare pentru toate lucrurile minunate ce le-am invatat de la tine! Te imbratisez cu mult drag!

    • Laura spune:

      Ionela, draga mea, tre mult ma bucur ca ti-a placut!!
      Nu este indicat sa le fierbi si apoi sa le tragi in unt pentru ca s-ar inmuia muuult prea mult si si-ar pierde din gust.
      Pupicei cu drag!

  9. ionela spune:

    Ma apuc de ea cu ciuperci pleurotus, oare o sa iasa? Asa rau imi pare ca nu am gasit campignon. Am facut iar aluatul de la pateurile tale cu carne, sper sa iasa si de data asta ca am musafiri maine la masa. Te pup cu darg, cu multe multumiri!

  10. ionela spune:

    Multumiri,multumiri si iar multumiri! A iesit de vis! Te pomenesc cu drag de foate multe ori pentru ca am ivatat multe, multe lucruri de la tine! Nu ti-am zis ca ma chinui oleaca cu aluatul pentru ca se rupe foarte usor, dar se merita, se topeste in gura! Din nou, mii de multumiri!

  11. Ioana spune:

    Buna, Laura! Sa stii ca am gasit reteta aceasta astazi si am facut-o. A iesit minunata, multumesc frumos pentru retete. Nu e prima pe care o incerc si de fiecare data mi-a iesit totul perfect, asa ca nu va fi nici ultima. Pupici!

  12. cristina spune:

    Reteta asta este o nebunie!!! 😀 Mi-am adus si partea mea de contributie, ca in loc de aluat am intins clatite pe tava si deasupra, dar i-am inebunit pe toti!! inainte faceam ceva asemanator, dar asta este mai buna. Multumim pentru reteta!

  13. cristina spune:

    Ah, am uitat sa iti multumesc pentru pateurile cu carne! Am facut si asta si au iesit grozave! Am primit felicitari de parca era inventia mea…. 😀 Asa ca raman datoare! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor