Paste umplute gratinate


Imi plac pastele umplute foarte mult dar nu le fac atat de des pe cat mi-as dori. Cand am ajuns in Germania am constatat ca in bagaje s-a strecurat si o punga de paccheri si cum nu mai stam aici decat o saptamana, m-am hotarat sa fac o portie de paste umplute.

Reteta este un picut migaloasa dar merita pentru ca pastele preparate astfel sunt delicioase.

 Ingrediente

  • 300 gr paccheri
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 pahar vin alb de buna calitate
  • 1 cana supa vegetala/apa
  • 1 lingura concentrat de rosii/ 1/2 cana suc de rosii
  • sare
  • piper

Pt sosul bechamel

  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina

In plus

  • 150 gr parmezan

Calim ceapa si morcovii, tocate marunt sau date prin razatoare, in 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam carnea tocata de porc,

O calim pana isi schimba culoarea dupa care adaugam 1 pahar de vin. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam 1 lingura de concentrat de rosii dizolvata intr-o cana cu supa vegetala sau apa.
Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba pe foc mic pentru 45-60 min.

Daca lichidul scade prea mult, mai adaugam putina supa vegetala sau apa. La sfarsit, ragù-ul nostru trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.

Stingem focul si il lasam sa se raceasca.
Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara si cand este complet topit, adaugam toata faina.

Amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa 2-3 minute, incepem sa adaugam laptele treptat si amestecam incontinuu ca sa evitam formarea cocoloaselor. Il lasam pe foc pana capata o consistenta densa. Stingem focul, adaugam parmezanul, sare si piper si punem o folie de plastic de bucatarie direct pe suprafata sosului.

La reteta de Piept de pui in sos bechamel, puteti vedea poze din timpul prepararii sosului bechamel.
Il lasam sa se raceasca un picut.

Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si 1 lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem cca 4-5 minute. Nu trebuie sa fie complet fierte ci al dente.

Le scurgem bine si apoi le tamponam cu un servet curat de bucatarie ca sa eliminam surplusul de apa.
Amestecam sosul bechamel cu sosul ragù. Punem 2 linguri din acest amestec intr-o forma rotunda si il intindem pe toata suprafata ei.

Asezam pastele in picioare, cat mai apropiate, umplem un sac à poche cu mixul de ragù si bechamel si umplem pastele,

Le pudram cu putin parmezan ras si le gratinam in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10-15 minute.

Le servim calde, cu putin parmezan pe deasupra,

Pofta buna!!

30 comentarii la “Paste umplute gratinate

  1. Antonina spune:

    Nu ma dau eu in vant dupa paste dar al meu ar striga in gura mare.. toate pastele din lume sa vina la mine!;) Arata nemaipomenit Laura!! pupici

    • Laura spune:

      Maria, draga mea, din pacate rigatoni sunt muuuult mai subtirei dar daca ai rabdare sa ii umpli, sigur iti iese reteta si cu ei.
      Pup dulce!!

  2. Adriana Lupu spune:

    Laura,arata foarte bine pastele astea.Am sa le fac si eu cand o sa am mai mult timp.Piticul meu are multa energie si toata ziua ma tine ocupata.Pupici

  3. Carla spune:

    sunt fff apetisate ;inseamna ca trebuie sa fie si f gustoase;
    este o buna idee pentru o cina in familie;
    multumim pentru toate informatiile cu care ne rasfeti!

  4. Angela spune:

    Woooow, avand in vedere ca sunt innebunita dupa paste, iti dai seama ce pofta mi-ai facut cu aceste minunatii :))
    Abea astept sa le incerc!
    Duminica placuta, pupici!

  5. pansy spune:

    cand am vazut postul am zis ca or fi niste paste din familia canneloni,dar m-am dumirit ca sunt mult mai mici in diametru ! grozava intreprinderea cu umplutul lor fierte.Tare aratoase si sigur gustoase!

  6. dora spune:

    Am primit 2 cutii de paste canneloni. Chiar ma gandeam ca sa fac cu ele. Crezi ca ar merge reteta ta? Sau ai o varianta pentru ele? Multumesc mult!

    • Laura spune:

      Dora, draga mea, sigur ca poti folosi canneloni pentru aceasta reteta. Numai ca in loc sa ii asezi in picioare, ii asezi orizontal in forma dupa ce ii umpli. Ii ungi cu 2-3 linguri de ragù si ii pudrezi cu parmezan apoi ii bagi la cuptor si ii lasi sa se rumeneasca.
      Pup cu drag!!

  7. raluca spune:

    Buna doamna!Tot ce am gasit sunt Garofalo Schiaffoni…ce ziceti merge pt aceasta reteta?si sa ii asez tot in picioare?Va pup

  8. raluca spune:

    Buna doamna!Tot ce am gasit sunt Garofalo Schiaffoni…ce ziceti merge pt aceasta reteta?si sa ii asez tot in picioare?Va pup

  9. Simina spune:

    De mult am descoperit reteta asta pe blog si de atunci vreau sa o pregatesc. Am cautat paccheri ceva timp si de curand am gasit in Lidl. Sambata asta va fi pranzul si astept cu nerabdare! 🙂 Cred ca va fi delicios, mai ales ca iubesc sosul ragu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor