Retete culinare Peste – Merluciu in crocant de cartofi
Merluciul este unul dintre pestii nostri preferati si daca il preparam in acest fel, invelit intr-un delicios crocant de cartofi, este chiar extraordinar de gustos. Reteta este foarte simpla si se poate prepara cu orice tip de peste sau chiar cu piept de pui sau curcan, taiate in feliute subtiri.
De cand am ajuns in Germania, am tot cautat peste proaspat dar pana acum nu am reusit sa gasesc decat pastrav, o singura data, la un magazin turcesc. Poate ca nu le-am observat eu, dar pescarii chiar nu am vazut in oraselul in care locuim. Si cum ador pestele si nu am putut astepta pana ne intoarcem in Italia, am cumparat 1 kg de file de merluciu. Congelat, ce-i drept, dar deliciose.
Ingrediente – Merluciu in crocant de cartofi
- 1 kg file merluciu
- 250 g cartofi rasi cruzi
- 100 g pesmet
- patrunjel
- sare
- piper
- 3 catei usturoi
- suc de lamaie
- ulei de masline (cca 5-6 linguri)
Mod de preparare – Merluciu in crocant de cartofi
- Decongelam merluciul si apoi il stergem foarte bine cu hartie absorbanta de bucatarie.
- Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea cu gauri medii. Ii stoarcem bine si ii amestecam cu pesmetul, patrunjel tocat marunt (eu am pus 1 lingura plina de patrunjel tocat), 1 catel de usturoi dat prin razatoarea cu gauri mici, sare si piper.
- Punem fileurile de merluciu, sterse bine, in tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu putin suc proaspat de lamaie. Formam un strat de crocant de cartofi, de cca 1 cm grosime, deasupra fiecarui fileu, si il presam usor cu o lingura.
- Stropim fileurile cu 5-6 linguri de ulei de masline si punem intre ele ceilalti doi catei de usturoi intregi, necuratati, dar usor zdrobiti.
- Coacem merluciul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 minute.
- Este delicios si foarte simplu de facut!
Uhmmm, cat de bine suna si cat de bine arata… <3
Mai stati mult in Nemtia ? :))) Cum e vremea pe-acolo? 🙂
Te-am pupat, scumpa mea ! xoxo
Bine ai revenit, scumpica mea!!!! Tare ma bucur ca iti place pestiucul.
Teoretic ar cam fi trebuit sa fim de duminica inapoi in Italia dar, ca de obicei, s-a prelungit termenul cu inca doua saptamani. Deci, cam pe 1-2 martie ne intoarcem.
Vremea, sa stii, ca fost mai buna decat in Italia. Paradoxal, dar aici a nins putin. Cine ar fi zis ca in Italia or sa fie zapezile care au fost si aici nimic??
Pup scumpica frumoasa!!
Ce bine arata!! Mi-ai facut o poftaaa 🙂
Scumpaaa, ma bucur ca iti place!! Pup dulce!!
Arata super. Am incercat si eu un tratament similar unui pui: o crusta de cartofi rasi care a devenit crocanta la cuptor, stropita cu un mujdei intepator. Genial!
Intr-adevar geniala combinatia!!
Ma bucur tare mult ca iti place reteta!
Super delicios si imi place ca e si crocant!
Timea, draa mea, ma bucur tare mult ca iti place reteta!!
Pup!
Buna, stii cumva cum se cheama salata verde din farfuria ta (”Nüsslisalat” germana) in romana?
Larisa, draga mea, se numeste valeriana in romana. Este o salata exceptionala si foarte foarte sanatoasa.
Daca o gasesti, nu o ocoli pentru ca este delicioasa.
Pup dulce!!
Arata bestial!!!!
Imi este pofta!!!!!
Te pup
Mihaela, draga mea, tare ma bucur ca iti plac!!
Pup dulce dulce!!
Te imbie la „copiat” reteta !
:)))) Pansy, scumpa, nu da idei ca ai vazut ce se intampla in grupul nostru de pe fb.:))))
Pup si ma bucur ca iti place reteta!!
ma mir ca nu gasesti peste proaspat.
nu ai un Metro sau un Selgros in apropiere ? poti sa cumperi si cu cardurile romanesti, trebuie doar sa te anunti la intrare si iti face pe loc un card temporar.
aia au o gama foarte larga de pesti proaspeti, mai ales ca acum (in lunile cu „r”) se gasesc scoici, stridii si alte chestii mai exotice.
la discounteri (Aldi,Lidl,Spar, Plus, Penny …) nu gasesti decat peste congelat, insa magazinele putin mai mari, care au si macelarie proprie, gasesti de regula mai multe feluri de peste (nu gama de la Metro).
in ce regiune esti ?
Harry, locuiesc temporar in Bavaria si din pacate nu am nici un Selgros sau Metro prin apropiere. Singurele supermarketuri mari sunt Kaufland si Edeka dar nu am gasit niciodata peste proaspat la nici unul dintre ele.:(( Ambele au macelarie proprie dar peste nu au.
Nu folosesc carduri romanesti dar am incercat sa le folosim pe cele din Italia si nu am reusit. Deci trebuie sa cerem un card la casa? Pana acum am platit doar cash pentru ca nici un card din Italia nu se poate folosi aici in magazine.
Multumesc mult pentru raspunsuri!!
ma refeream la membership-card de metro sau selgros, nu la carduri bancare.
cat de alea bancare, nu vad de ce un card Visa sau Maestro sa nu fie acceptat la Edeka (presupunand ca functioneaza sa scoti bani cu acel card de la bancomat).
Harry, din pacate nu am un card metro sau selgros dar cardurile bancare visa din Italia nu au mers la nici un market de aici: Edeka, Lidl, Netto, Kaufland, NKD, etc.
Si bani putem sa scoatem numai de la o singura banca si cu limita de 200 euro pe zi.
Absolut delicios! Il voi incerca foarte curand! Copii mei sunt fericiti cand le pregatesc peste sau fructe de mare 🙂
Vale, draga mea, sper sa le placa copilasilor tai!!
Pup dulce!!
Urmaresc cu mare placere retetele si sfaturile tale. Retetele tale sunt „salvate” in arhiva pc-ului meu.
Eu cand pregatesc fileturile, adaug in plus in acest crocant : cateva ace de rozmarin , un varf de foaie de dafin (taiate fin) si 2-3 capperi.
Mirela, draga mea, ma bucur tare tare mult ca iti plac retetele mele!!
Pupicei cu mult drag!!
Super bine arata! Chiar in acest week-end vroiam sa pregatesc niste peste. Mi-ai dat o idee!Multumesc!
Madi, draga mea, ma bucur tare mult ca iti place reteta!
Daca o incerci sa ne spui cum a fost!
Pup cu mare drag!!
oh, ce minunatie de pestic! mi s-a facut asa foameeeeeeeee :))
te pup draga Laura! weekend minunat, plin de raze de soare si zambete :*
Puicei, scumpica mea dulce!!
Tare ma bucur ca iti place pestiucul!
Nu va puteti imagina ce arome sunt la mine-n bucutarie de la acest minunat Merluciu in crocant de cartofi….yummmmy…abia astept sa ajunga fiica mea de la scoala si sa luam masa. Multumesc si pentru aceasta reteta, ca de obicei retetele tale nu dau gres. Salutari si inspitatie!
Daniela, draga mea, ma bucur tare tare mult ca ti-a placut pestiucul!!
Sa va fie de bine!!
Pup dulce!
Superb,ca de obicei.Laura ne uimesti in fiecare zi cu minunatiile de retete pe care le postezi.Te pupam si sa ai un sfarsit de saptamana excelent alaturi de cei dragi tie.
Adraina, draga mea, iti multumesc mult pentru aprecieri!!
Pupicei cu mult drag si o saptamana excelenta iti doresc si eu!!
nici eu nu am gasit merluciu,proaspat ori congelat, aici unde locuiesc in Statele Unite si imi lipseste tare mult.
Pozele arata impecabil, ca de fiecare data de altfel.
Angelica, draga mea, poti folosi orice peste doresti. Somonul, pastravul, dorada si chiar tonul si pestele spada sunt perfecti pentru reteta asta.
Pup dulce!!
Acum merg la bucatarie sa fac acest peste care arata super :D.
Yam, yam 🙂
Mirabela, scumpa, sper mult sa iti placa!!
Pup dulce!
Acum e in cuptor, insa pentru ca nu am fost personal la cumparaturi, e somon crocant. Sper sa iasa gustos 🙂
Cristina, draga mea, iese cu siguranta mai delicios decat merluciul.
Pup dulce dulce!!
de-adreptul te iubesc.Nu mai am comentarii,decat putina treaba…
:))))) Nadia, scumpa, m-ai facut sa rad!!! Pup dulce dulceee si spor la trebuta!!
Somonul a iesit genial, maine va fi alta varietate de peste. Din pacate, imi scapa numele si nu ma duc pana la frigider nici sa ma bati :))
:))) Tare mult ma bucur ca ti-a placut reteta!!
Pup cu drag si sa-ti fie de bine!!
Azi am descoperit acest site.
Vreau sa va multumesc pentru minunatele retete.
Aveti talent, zau 🙂
Cu stima,
Florentin
Florentin, multumesc pentru aprecieri si bine ai venit!
Te mai astept cu drag sa ma vizitezi!
O reteta pe cat de simpla pe atat de delicioasa! Multumim pentru toate ideile minunate si atat de „savuroase”. O cina pe cinste!
Sa va fie de bine, draga mea!
Tare ma bucur ca v-a placut!
Un deliciu! O mâncare rapidă, ușoară și sănătoasă. Cu siguranță am să mai prepar merluciul în acest fel. Mulțumim!
Cu mult drag, Simina! Pup cu drag!
Foarte bun a iesit! L-am servit langa un sos din iaurt cu ulei de masline, lamaie si marar. Ideal pentru cina!!
Inca o reteta testata! Ffff bun (ca de fapt toate retetele tale). Multumim!!!! 🙂
Sa va fie de bine, draga Astrid!