Retete culinare – Bastonase crocante de avocado
Aceste bastonase crocante de avocado sunt pur si simplu o nebunie de gust. Nu m-am inteles bine cu acest fruct mult timp, desi stiu ca este extrem de sanatos. Insa, de la o vreme, am inceput sa il cumpar si sa il mananc foarte des, chiar de 2-3 pe saptamana. De obicei in salate, guacamole, supe, etc. Daca vreti un snack sanatos cu avocado si deosebit de savuros, incercati aceasta reteta de bastonase pentru ca sunt delicioase.
Ingrediente – Bastonase crocante de avocado
- 1 avocado bine copt
- 2 oua
- 2-3 linguri lapte
- faina
- pesmet
- sare
- piper
- ulei de masline
Mod de preparare
- Taiem fructul de avocado in doua jumatati, eliminam samburele si il curatam de coaja.
- Taiem fiecare jumatate, pe lungime, in bastonase de cca 1 cm grosime. Le condimentam cu sare si piper si, daca doriti, cu alte condimente ( busuioc, maghiran, oregano, etc).
- Batem cu o furculita ouale amestecate cu laptele. In alte doua farfurii, punem faina si pesmetul.
- Dam fiecare bastonas prin faina, ou si pesmet si apoi le asezam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
- Le stropim cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 25-30 minute ( dupa primele 15 minute le intoarcem pe cealalta parte) sau pana cand au capatat o culoare frumoasa si uniforma.
Sumar
Nume Reteta:
Bastonase crocante de avocado
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3 Review(s) Based on
Exterm de simplu si gustos! Felicitari draga mea pt asemenea minune 🙂
Laura, Laura…ce-mi faci? Acum ma duc sa cumpar avocado, tocmai ce s-a terminat. Te iubesc nespus pentru toata poezia din retetele tale! Esti deosebita!
Lavinia, scumpa mea, ma bucur tare mult ca iti plac bastonasele!
Iti multumesc pentru cuvintele tale intotdeauna atat de calde si frumoase!
Pup dulce!!
MI-ai putea spune te rog, cu ce as putea inlocui in retete oul? Fiind iarna si neavand o sursa sigura de unde le pot procura, sunt nevoita sa ma lipsesc de ele.
piti inlocui ouale cu faina amestecata cu putin lapte ,astfel incit sa fie o pasta nu foarte consistenta in care pui putin vegeta !
Aniko, multumim mult pentru sfat!
Pup cu drag!!
Maria, draga mea, este destul de dificila intrebarea ta. In anumite retete dulci, oul se poate inlocui cu banana iar in cele sarate, in functie de reteta si de restul ingredientelor, se poate exclude.
Pup dulce!!
Laura, scumpa mea, si eu ador avocado, iar asa crocant e mai mult decat minunat! Superbe fotografii, ca de obicei 😉 iar placuta aceea de lemn albastru cu o excelenta patina a timpului e mai mult decat minunata! te pup scumpa mea, seara frumoasa!
Emily, scumpa mea, ma bucur mult ca iti place reteta!
Si mie imi placea mult masa din curte din Germania care era vopsita in albastru. Am descoperit aici in zona un magazin cu placi vechi de lemn de toate culorile si sigur am sa ma duc saptamana asta sa vad cam ce au. Nu ma asteptam sa existe un astfel de magazin dar ma bucur ca l-am descoperit.
Pup dulce!!
Arata delicios. Eu nu ma dau in vant dupa avocado si mi-e tare ciuda pe mine petru acest motiv pentru ca,asa cum ai zis si tu, avocado este un fruct foarte sanatos. O sa incerc aceste bastonase cu siguranta….daca nu-mi plac,sotul meu o sa le savureze…el a innebunit dupa avocado.
Angie, draga mea, tare ma bucur ca iti plac.
Pup dulce dulce!!
Mie imi place mult avocado si a fost dragoste la prima vedere. Eu le fac un pic altfel – fara lapte si ou, deci crusta e mai subtire ). Iti dai seama ca o sa incerc si varianta propusa de tine, ca sa-i cuceresc si pe altii de partea acestui fruct. O zi frumoasa!
Elena, scumpa mea, arata fabulos bastonasele tale!!
Siguuur le incerc!!
Pup cu drag!
Ador avocado.Gatit astfel nu l-am mancat niciodata.Foarte bune trebuie sa fie aceste crocantele.
Pozele le fac si mai apetisante! Bravo !!!
Cu ce camera le fotografiezi? Oricum ,conteaza la fel de mult si fotograful si ai dovedit de atatea ori ca pui mult suflet in tot ceea ce faci!
Alina, draga mea, tare ma bucur ca iti plac bastonasele si pozele.
Momentan folosesc un canon 500D.
Pup dulce dulce!
Tare-mi place avocado! L-am incropit in zeci de feluri dar asa niciodata! Cu siguranta voi incerca reteta! Minunat arata! Ca de obicei! pupici Laura
Antonina, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac!
Pup cu drag!
Am facut, insa a iesit putin amar. Asa ar trebui sa fie gustul?
Claudia, draga mea, gustul ar trebui sa fie usor dulceag, nu amarui.
Avocado era foarte bine copt?
Pup cu drag!!
Si ale mele au fost amare. Sigur nu a fost copt avocado 🙁
Inseamna ca nu a fost bine copt. Era foarte moale …
pare a fi exceptionala reteta;azi o voi incerca;
iti multumim pentru toate retetele cu care ne rasfeti!
cu stima, Carla
Sau primit cam amare și nu stiu din ce cauza și cum aș putea să schimb gustul?