Dorada se numara printre pestii mei preferati iar hribii sunt ciupercile pe care le-as manca cu placere oricand. Cu dovleceii nu ma prea impac eu dar in acesta reteta chiar au fost deliciosi pentru ca au imprumutat gustul doradei si al hribilor.
Ingrediente:
- 2 pesti dorada (cca 300-350 gr/1 peste)
- 250-300 g hribi
- 200 g dovlecei
- 3 rosii mari
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri sos soia
- piper boabe (5-6 boabe)
- lamaie (optional)
- ulei de masline
- 25 ml vin alb
- 25 ml apa
Curatam ciupercile si dovleceii si le taiem in feliute subtiri. Zdrobim cu muchia unui cutit un catel de usturoi intreg si necuratat si il punem intr-o tigaie antiaderenta in care am adaugat 2-3 linguri de ulei de masline.
✎ Eu am folosit hribi congelati pe care i-am adaugat partial inghetati la calit. Daca folositi hribi proaspeti, dupa ce ii taiati, ii stergeti cu o carpa umeda de bumbac si ii adaugati imediat in tigaie. In ambele cazuri, se va forma un sosulet delicios la sfarsit.
Cand catelul de usturoi incepe sa sfaraie, il scoatem din tigaie si il aruncam. Adaugam ciupercile, dovleceii si 2 linguri de sos de soia light. Le calim 4-5 minute, pana se inmoaie putin.
Taiem rosiile in cubulete si le adaugam in forma. Zdrobim ceilalti doi catei de usturoi si ii punem si pe ei in tava ( intregi si necuratati ) iar din loc in loc adaugam boabele de piper,
Coacem dorada in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 30-35 minute.
Laura, hribii au fost proaspeti sau uscati/congelati? Multumesc, reteta e minunata, dorada e si pestele meu preferat!
Laura, scumpa, au fost congelati. I-am lasat vreo 10 minute la dezghetat si i-am pus in tigaie. S-a format un sosulet delicios.
Pup cu drag!
Imi ploua in gura! daca vede al meu titlul deja intra in sevraj 😉 E innebunit dupa dorada;) Pupici
Anto, da’ mie ce-mi ploua gura!! :)) Am facut reteta in Italia unde am norocul sa gasesc dorada la un pret super fain si proaspata foc. In Germania eu nu am vazut picior de peste proaspat, doar congelat.
Cand ajung in Italia fac cura cu dorada!!:))
Pup scumpa frumoasa!
Tu dorada si eu hribi! Asta as manca mereu. Pestele oricum e subinteles pentru aia crescuti pe malurile apelor 😀
delicios, frumos, sanatos si extrem de aratos ♥
te pup scumpa mea, sa ai o zi bestiala ♥
Laura aici nu se gaseste dorada,oare merge si cu pastrav?Aici gasesti pastrav proaspat mereu.Locuim in Maramures si doar pastrav gasesti proaspat,congelat sincer nu prea folosesc si nici piticilor nu le dau.Pupici si o zo frumoasa sa ai
Adriana, scumpa, sigur ca se poate folosi si pastrav. Ma bucur tare mult sa aud ca nu le dai copiilor peste congelat. Pestele are o carne extrem de delicata si daca nu este congelat cum trebuie ( de multe ori am auzit ca pestii se recongeleaza de mai multe ori si m-am ingrozit ) ne putem trezi cu intoxicatii destul de severe.
Te felicit! Pup cu drag!
Draga Laura ,ce peste e dorada ,are alt nume ca nu -mi dau seama dupa poze .Cum se numeste in engleza ?pa pupici .
Alina, draga mea, in engleza se numeste sea bream. Da un search pe google la imagini ca sa il vezi.
Dupa mine, este un peste absolut perfect.
Pup cu drag!
Grozav de delicioasa alegerea ta !!! 😉
Cat, scumpa, pup dulce!! Ma bucur ca-ti place reteta!
Arata delicios! Sunt in cautare de retete noi pentru peste si ma bucur ca le gasesc. Dorada am mancat pentru prima data in Italia si m-am indragostit de ea. E atat de gustoasa. Cu siguranta voi incerca aceasta reteta 🙂
Simina, dorada e pestele meu preferat. Il ador gatit in absolut toate felurile!
O sa mai postez retete cu acest peste delicios.
Te pup!
Buna Laura,
Imi plac la nebunie unele din retetele tale, iar carticica cu salate o folosesc f des. Ce nu prea am vazut pe site-ul tau, sunt retete pentru sosuri, in special pentru peste. Sigur cred ca ai cateva care ne-ar incanta si pe noi.
Andreea, draga mea, ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele.
Iti multumesc pentru sugestie, sigur voi posta mai multe retete de sosuri. In urma cu circa 1 luna, am lansat inca doua noi carti din seria „24 de retete delicioase si usor de preparat”. Una dintre ele este dedicata sosurilor. Daca te intereseaza, o gasesti deja in librarii.
Te pup!
Buna seara,
Reteta se poate face si fara vin, vreau sa ii ofer si fetitei mele de 1 an!
Seara buna!
Emilia, draga mea, sigura ca se poate si fara vin. Il poti inlocui cu aceeasi cantitate de apa.
Cu drag!
Multumesc!!