Retete culinare Mancare – Mancare de pui cu masline
Reteta de mancare de pui cu masline se afla, pe langa mancarea de limba cu masline, in topul preferintelor noastre. Desi am facut-o acum cateva saptamani, abia astazi am apucat sa o postez. Dupa cum am mai spus, nu imi place foarte mult aceasta carne, insa exista anumite mancaruri cu carne de pui pe care le ador.
Mancarea de pui si masline este delicioasa si foarte simplu de facut, iar daca sunteti norocosi si aveti si o punga cu malai (eu nu am reusit sa-l depistez in Germania) puteti sa serviti mancarica cu pulpe de pui alaturi de o mamaliguta fierbinte.
Ingrediente – Mancare de pui cu masline
- 1 kg pulpe de pui
- 100-125 g masline negre
- 4 rosii mari
- 2 ardei capia
- 1 ardei gras verde
- 1 ceapa medie
- 1 morcov mare
- 4 catei usturoi
- 3 foi dafin
- 2-3 cani apa
- 1 cana suc de rosii
- 50 ml vin alb sec
- sare
- boabe piper negru
- 4-6 linguri ulei de masline
Mod de preparare – Mancare cu pulpe de pui, sos de rosii si masline
- Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite (nu trebuie sa fie tocate marunt pentru ca le vom pasa la sfarsit).
- Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie, pe foc mic, iar cand acesta este incins, adaugam legumele. Le calim 3-4 minute, apoi adaugam vinul alb. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecata cu 1 cana cu apa, frunzele de dafin si o lingurita de boabe de piper.
- Acoperim tigaia cu capac si lasam sosul sa fiarba la foc mic pana ce legumele sunt fierte bine (cca 30 minute). Din cand in cand mai adaugam apa astfel incat sosul sa isi pastreze o consistenta lichida.
- Intr-o tigaie separata, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline, iar cand acesta este incins, adaugam pulpele de pui. Le prajim cate 10 minute pe ambele parti pana ce se patrund aproape complet si capata o culoare aurie.
- Scoatem pulpele din tigaie, scurgem uleiul si stergem tigaia cu hartie absorbanta de bucatarie. Punem pulpele in tigaia curatata.
- Eliminam frunzele de dafin din sos si il pasam cu blender sau cu ajutorul unei site cu gauri mici.
- Adaugam peste sosul pasat, jumatatea de cana ramasa de suc de rosii amestecata cu jumatate de cana de apa.
- Adaugam sosul peste pulpele de pui din tigaie. Punem tigaia pe foc mic si adaugam in mancarea de pui inca 2 frunze de dafin, maslinele spalate bine si putina sare (doar daca maslinele nu sunt sarate).
- Acoperim tigaia cu capac si lasam mancarea de pui sa fiarba cca 20-25 minute pana ce sosul scade la jumatate.
- Servim mancarea de pui cu masine, cu mamaliguta sau cu piure de cartofi. Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Mancare de pui cu masline
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
35 Review(s) Based on
vaiii cum arata!!! te pup :*
Dana scumpa, ma bucur tare mult ca-ti place!!
Laura nu am incercat cu masline si imi plac tare mult, arata super bine si am sa o trec pe lista ! Pupicei!
Adela iubita, daca esti fan masline, sigur o sa-ti placa. Eu nu ma omor cu puiul dar in combinatia asta imi place la nebunie. Puuup!!
Faina de malai gasesti in supermarketurile Globus in Deutschland 🙂
Claudia scumpa, multumesc mult!! Din pacate, nu am nici un Globus in apropiere dar o sa incerc la magazinul turcesc. Parca am vazut acolo. Pup!!
Am in frigider exact un castronel de masline si nu stiam ce sa fac cu el :). Reteta ta a picat la tzanc! :)) Multumesc mult! Privind la pozele tale parca si simt aromele iesind din monitor! Pup cu drag!
Andreea scumpa mea, pup dulce dulce si multu ca-ti place mancarica!!! Pup cu mare drag si multu mult ca-ti plac pozutele!!
Limba cu masline e preferata mea, dar pui nu am incercat. Dupa cum arata, cred ca e tare bun!!!Pupici!
Licuta scumpa, si eu ador limba cu masline dar si papicul asta cu pui e delicios! Pup cu mare drag!! 😀
excelenta mancarica, mai ales ca eu sunt mare devoratoare de masline ♥
te imbratisez cu mare drag :*
Emily iubita, semanam!!! Eu ador maslinele si rontai la ele pana le termin.:))))
Pup cu drag!!!
:-*
A ajuns mirosul pânã la mine, stii…chiar azi mã gândeam la tine:) am terminat gelatina de rodii si mã pregãtesc sã prepar alta, te pup:)
:)))) Ramona, iubita, ma bucur ca-ti place retetuta!! Eu nici macar nu stiu cum mai arata gelatina mea pentru ca sunt cam departe de ea.
Abia astept sa ajung acasa!!:))
Puuup si spor!!
Uhhhmmmmm, ce bine sunaaa… Pai daca nu aveam lasagnele in cuptor acum o faceam. Ramane pe maine, ca prea mare pofta mi-ai facut. 🙂 Pupici, frumoasa mea.
ps: Cand te intorci in Italia? :)))
Scumpica mea, mi-ai facut o pofta nebuna de lasagne. Nu am mai mancat de mai bine de jumatate de an si aici mi-am luat o data la restaurant dar nu se compara cu cele facute acasa si nici macar cu cele din restaurantele italienesti.
Iubita, mai avem de „suferit” pana pe 20 decembrie. Nu mai e asa mult dar mie mi se pare o eternitate!!:)))) De luni ma si apuc sa strang bagajele ca poate trece timpul mai repejor.
Puuuuuuuuuuuuuuuuuuuup!!!! <3 <3 <3
Delicioasa reteta asta! :-bd
Mihaela, ma bucur mult ca-ti place! Pup cu drag!!
Oh, ce reteta delicioasa! Trebuie s-o incerc si eu… Multumesc mult Laura pentru toate retetele tale, de fiecare data ca visitez blog-ul tau raman impresionata!
Salutari din Belgia,
Marian
Puiul pregatit asa a fost excelent…multumim ptr reteta…..Urmaresc de mult timp blogul acesta si e super fain realizat si retetele de ademenesc sa le pui in practica…Felicitari Laura
Cosmina scumpa, ma bucur tare mult ca ti-a placut!!
Sa va fie de bine mancarica! Pup cu mare drag!!
Arata foarte bine si mie imi e atat de foame acum… As manca doar privind, nu se poate? :))
Andreea iubita, sigur ca se poate si daca nu iti ajunge o portie, cu drag te mai servesc cu inca una.
Sa iti fie de bine!!
Am facut aceasta mancarica pentru prietenul meu care este innebunit dupa masline si pui, desi eu nu sunt mare fan al maslinelor. A iesit delicioasa chiar nu ma asteptam sa imi placa la inceput (eu nu mananc de obiecei masline), dar am savurat-o cu placere. Multumesc pentru reteta.
Ioana, draga mea, ma bucur atat de mult ca v-a placut. Nici sotului meu nu ii plac maslinele dar macarica asta i-a placut foarte mult.
Pup cu drag!!
foarte buna! usor de facut…multumim, laura!
Cu mult drag, Anamaria!
Pup!
acesta e un fel de mancare de la mami de acasa, miss it! 🙂
arata foarte frumos…am sa incerc si eu azi sa o fac,dar am o intrebare.este vreo problema daca nu folosesc si vin?multumesc pentru retete.foarte bune sunt.pup
Emy, draga mea, sigur ca nu este nicio problema. Il poti elimina din reteta. Pup!
maismehl este peste tot:billa,hofer,lidl etc.dar cred ca ai gasit deja.
delicioasa!!!!!!!!!!!!! doar sotul a apucat 1 portie. restul a fost doar a mea 🙂
Buna Laura, ma numesc Ionut. Am vrut sa fac o surpriza placuta familiei si, nestiind ce sa fac am cautat pe net si am ajuns la reteta ta. Mi-a dat o idee super buna. Am fugit repede la Supermarket sa mai cumpar cate ceva ce trebuia pentru puiul cu masline si, odata ajuns acasa m-am apucat imediat de treaba… Pot sa spun ca familia mea PUR SI SIMPLU SA LINS PE DEGETE la cat de bun a iesit… Mi-ai dat o idee cu care, ca de fiecare data mi-am impresionat familia… Te voi urmari mai des de acum… 😉
Foarte bun! Abia ce am terminat-o acum si e delicioasa! Multumesc frumos pentru reteta! O voi face logodnicului 🙂
Sa va fie de bine, draga mea!
Mâncarea în sine este una foarte aromată și gustoasă, mai ales dacă la final pui în tigaie/cratiță câteva felii de lămâie. Deci mâncarea este foarte bună dar reteta dvs este varză…… Păcat.