Cupcakes cu cafea si crema de cafea, un desert pufos si delicios
Cupcakes cu cafea, o reteta pentru toti cei care iubesc prajiturile cu cafea! Sunt atat de bune! Le-am facut de doua ori in ultimele 4 zile si de fiecare data am facut cate 2 tavi, asa ca nu va mai spun cat sunt de bune, pufoase si aromate.
Va invit sa le incercati si voi, daca iubiti dulciurile cu crema de cafea la fel de mult ca mine.
Puteti sa faceti acesti muffins pufosi pentru masa de Craciun pentru ca sunt deosebit de gustosi!
Cupcakes cu cafea – Ingrediente
- 200 g faina
- 4 g praf de copt
- 1 varf cutit bicarbonat
- 140 g zahar
- 60 ml lapte
- 90 ml cafea
- 10 ml whisky
- 80 g unt
- 1 ou
- 50 g ciocolata alba (optional)
- 50 g ciocolata neagra (optional)
- 1 plic zahar vanilat
Cupcakes cu cafea – Preparare frosting (crema de cafea pentru decor)
- 260 ml lapte
- 100 ml cafea
- 30 g amidon porumb
- 40 g zahar
- 100 g unt
- 1 lingura faina de migdale (optional)
Mod de preparare cupcakes cu cafea – Pas cu pas
- Amestecam faina cu praful de copt, un varf de cutit de bicarbonat, zaharul si zaharul vanilat.
- Topim untul apoi il lasam sa se raceasca. Facem o cafea mai tare (daca doriti puteti folosi cafea decofeinizata) si o lasam sa se raceasca. Peste ingredientele solide adaugam 1 ou, laptele, whisky-ul cafeaua rece si untul moale.
- Amestecam pana omogenizam toaoate ingredientele. Nu folositi un mixer ci o lingura si nu amestecati aluatul indelung pentru ca vom obtine niste cupcakes nu foarte pufoase si gustoase.
- Tapetam o forma de muffins cu hartiute, apoi le umplem pe jumatate cu aluat.
- Pe deasupra fiecarui muffin punem bucatele mici de ciocolata alba si neagra. Puteti elimina ciocolata daca doriti.
- Le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute.
Crema de cafea – Frosting pentru muffins, preparare pas cu pas
- Pentru frosting, amestecam amidonul si zaharul intr-o craticioara mica. Separat, amestecam laptele cu cafeaua apoi il turnam incet peste mixul de amidon si zahar, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Punem craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana cand obtinem o crema cu o consistenta asemanatoare cremei de vanilie (cca 10 minute). Luam craticioara de pe foc si lasam crema sa se raceasca complet.
- Mixam untul la temperatura camerei pana se transforma in crema, apoi incepem sa adaugam treptat, lingura cu lingura, crema de cafea.
- La sfarsit, daca dorim, adaugam 1-2 linguri de faina de migdale.
- Decoram cupcakes cu crema de cafea si ii ornam cum dorim.
- Eu i-am ornat cu inimioare albe si roz de zahar si cu bilute de zahar verzi si albastre.
Sfat pentru crema de cafea pentru muffins
Va sfatuiesc sa folositi o faina foarte fina de migdale, in caz ca va hotarati sa o folositi, ca sa nu aveti probleme cand decorati cupcakes. Eu am un sac a poche cu varful destul de subtire, iar faina mea nu a fost fina, asa ca am avut probleme cu ornatul pentru ca-mi ramanea cate o bucatica de migdale intepenita in varf si crema iesea cu greutate.
adorabile ♥
iubesc tot ce are legatura cu cupcakes 🙂 iar acestea arata fermecator! te pup draga mea!
Emily scumpa, ma bucur asa mult ca-ti plac!!! cum cativa ani cam fugeam de cupcakes si muffins dar am inceput sa le iubesc mult mult si le fac destul de des.
Pup cu drag!!!
P.S Cum ai facut minunea aia de inimioara??? 🙂
Super frumos arata! Cred ca urmeaza sa fac un tort dupa reteta asta, pentru ca nu am forme din astea speciale. Multumim pentru reteta, ca de obicei, impecabila !
Lavinia, scumpa mea, sigur ca merg si sub forma de tort. Pupicei cu mult mult drag!!!
Ma bucur tare mult ca-ti plac!
O saptamana excelenta iti doresc!
Ca de obicei foarte frumoase si elegante. Iar inimioarele sunt finute si elegante. O sa le „fur” pentru Craciun. Multumesc draga Laura.
Ghiocel frumos, pup cu mare drag si multumesc mult pentru vizita!!
Sper mult sa-ti placa daca le incerci. Noua ne-au placut foarte foarte mult.
MMM ce bestiale cred ca au fost la gust.. yamy yamy
Bianca scumpa, au fost delicioase!! Cred ca nu ma abtin pana de Craciun si le mai fac o data!!:))
Pup cu drag!
ce frumusele sunt !si aromate !
Pansy, scumpa, pup cu drag!!
Ma bucur mult ca-ti plac!
ca sunt deliciose nu incape indoiala, dar arata ca niste bijuterii
Lina, draga mea, ma bucur tare mult ca-ti plac!!
Puuuup!!
Superbe!
Miha iubita, pup si multumesc ca-ti plac!!
Sunt superbe asa gatite de sarbatoare !!!
Cat scumpa, pup si multu mult ca-ti plac!! Au fost bunute foc dar s-au dus tare rapid.:))
Ma uit la poze si imi ploua in gura.
Haplea, ma bucur mult ca-ti plac!! La noi s-au cam dus imediat asa ca la ora asta si mie-mi ploua in gura cand ma uit la ele.:)))
Le iubesc la nebunie!!!Arata tare bine si sunt tare delicioase!Pupici!
Licuta, scumpa mea, ma bucur mult ca-ti plac!!!
Puuuup si o saptamana excelenta iti doresc!!
Draga mea ,esti o mare specialista la briose, de fapt ,in tot ceea ce faci, m-am inspirat de multe ori din retetele tale dar asta e super,chiar imi doream ceva cu cafea. La tine am vazut prima oara briose si tot din „cauza ta„ am cautat pana am gasit si niste forme frumoase pentru ele. Nu cred ca ma abtin pana la Craciun sa nu le fac ,asa ca voi trece la treaba ! { te astept, in Arad, la varza murata,hii,hi !}
Lucia iubita, tare mult ma bucur ca te-am „determinat” sa iti cumperi forma de muffins. Sper mult sa iti placa si retetuta asta daca o incerci.
Sa stii ca daca ajung in Arad o sa te anunt sigur sigur!!! Poate am noroc sa nimeresc cand ai facut sarmalute.
Pup cu mare drag scumpa mea!!
Me gustan mucho tus publicaciones.
Un saludo.
Gracias, Irmina!!
Un saludo.
Arata adorabil! Daca le-as avea in fata cred ca le-as admira muuult si poate m-as indura sa gust 1-2. Trebuie sa incerc pt ca ador cupcakesii + prajiturile cu cafea. 😉
Claudia scumpa, tare ma bucur ca-ti plac! Noi am trecut peste faza cu admiratul repejor si ne-am si ospatat din ele cu nesat.
Au fost tare bune!
Pup cu drag!
Draga mea, sunt adorabile cupcakes-urile !! Niste frumuseti demne de asezat in vitrina unei cofetarii de renume ! mi-ar fi mila sa le pap 😉 Dar spune-mi te rog, amidonul pentru frosting l-ai amestecat o data cu faina si zaharul nu? Ca ti-am citit retetuta de 2 ori si n-am vazut amidonul in preparare. Vreau sa le fac in acest week-end;) Pupici cu drag!!
Anto, scumpa mea, multu muuuuult mult ca mi-ai atras atentia. Nu stiu de ce am scris faina in loc de amidon.:))))) Miliarde de scuze. Am rectificat acum.
Pup dulce dulce si abia astept sa vad minunile tale!!
Laura, de unde iei dragalaseniile alea tip confetti pentru decorat? Nu am gasit decat niste faramite colorate de ciocolata si niste bulinute jalnice pe la magazin, aproape ca sunt pe punctul sa le fac singura, din ceva fondant, dar mi se pare cam mare bataia de cap… Multumiri anticipate 🙂
Zeeny scumpa, le-am cumparat din Germania de la Kaufland. Incearca sa le cauti si tu la Kaufland la noi ca poate sunt.
Puuup cu mare drag!!
Buna! Am o intrebare legata de reteta aceasta: am incercat de trei ori sa fac crema pentru frosting si de trei ori mi s-a taiat. Amestecul de cafea nu era cald, cred ca am frecat destul untul…ai idee care a fost cauza?
Gloria, scumpa mea, ca sa nu se taie trebuie sa folosesti un unt gras, cu peste 80% grasime.
In cazul in care doresti sa folosesti un unt care are sub 80% grasime, acesta trebuie mixat bine bine inainte si scursa apa pe care o lasa. Abia dupa aceea se adauga crema treptat in el.
Daca, doamne fereste, ti se mai intampla sa ti se taie, adauga in crema taiata 2-3 picaturi de apa clocotita si mixeaza bine. Crema se leaga fara probleme.
O alta metoda de a repara crema taiata este urmatoarea: intr-un vas separat mixezi 2-3 linguri de unt proaspat si apoi adaugi putin cate putin peste unt din crema taiata.
Pup cu mare drag si imi pare tare rau ca s-a taiat!:(((
Da, probabil asta a fost problema, am luat unt 65% grasime. Multumesc mult pentru raspuns!
Laura am si eu o întrebare. Acum am scos din cuptor mufinsurile făcute exact după retezat ta si au ieșit superbe doar ca hartia nu s-a dezlipit așa cum arată ale tale. Este poate un truc pe care ai omis sa îl descri?
Te felicit pentru rețetele frumoase păcat ca vizitatorilor tai le ploua doar in gura si nu sunt mulți care se si incumeta sa le si încerce.
Paula, draga mea, o singura data am patit si eu treaba asta. Dar vina a fost a hartiutelor pentru muffins.:(( Le-am inlocuit si s-au dezlipit tare frumos.
Daca nu gasesti alte hartiute, unge-le pe cele pe care le ai cu foarte putin unt, astfel incat sa formezi un strat de protectie intre hartie si aluat.
Nu e nevoie sa le pudrezi si cu faina, doar le ungi cu unt.
Pup!
udne ai gasit inimioarele? ce bine arata!
Crina, draga mea, din Germania le-am cumparat, dintr-un magazin Edeka.
Te pup!!
sunt ft frumoase ! ai putea sa imi spui unde gasesc hartia colorata pt forma ? multumesc
Cristina, draga mea, ma bucur mult ca iti plac. Hartiutele le-am cumparat din Germania dar sigur se gasesc si la noi.
Inceraca sa le cauti in supermarketurile mari sau in magazinele online.
Pup cu drag!
Multumesc pentru blogul tau. Este super.Dar am o mica problema, in orasul meu nu gasesc amidon de porumb, cu ce as putea sa-l inlocuiesc? Dar whisky? inca odata multumesc.
Draga mea, poti inlocui amidonul cu faina iar whisky-ul cu brandy sau, daca nu doresti sa folosesti alcool. cu lapte.
Pup dulce!!
Laura, am facut muffinsurile, au iesit super, dar crema mi s-a taiat 🙁 am vreo sansa sa o repar, sau trebuie sa o fac din nou??
Onnah, draga mea, sigur ca se poate repara. Pui o linura din crema taiata peste 1 lingura cu unt moale si incepi sa mixezi la viteza foarte mica. Treptat, treptat, adaugi toata crema taiata, lingura cu lingura. Se repara sigur.
Ca sa nu ti se mai taie cremele cu unt, foloseste un unt cu cel putin 80% grasime. Untul cu un procent scazut de grasime contine apa si din aceasta cauza crema se taie.
In al doilea rand, foloseste si crema si untul la aceeasi temperatura. Daca untul e rece si crema calduta, crema se taie.
Pup cu drag!
Se poate inlocui untul cu margarina?
Sigur ca da!:)
buna Laura !am tot vazut ca folosesti amidonul de porumb si nu stiu daca aici in Germania il gasesc.il pot inlocui cu altceva?multumesc
Katharina, draga mea, se gaseste in Germania si este foarte foarte bun. Se numeste Maisstärke. Daca nu-l gasesti il poti inlocui cu Mondamin-Speisestärke.
Il gasesti la Kaufland, Edeka, Netto si cred ca si la Aldi si Lidl.
Pup dulce!
P.S Daca-ti lipseste din casa cand te lovesti de el intr-o reteta, il poti inlocui cu aceeasi cantitate de faina.
Laura, pentru cate muffins sunt cantitatile astea? Mersi mult!
Cristina, draga mea, asa cum am scris la Ingrediente, cantitatile sunt pt 12 cupcakes.
Te pup!
Scuze! Acum am observat ca este deja scris! 🙂
Laura, am mai gasit o alta varianta sa reparam crema de unt taiata. Din discutiile anterioare am tras concluzia ca ar fi bine sa nu folosim unt cu 65% grasime si sa fie toate ingredientele la aceeasi temperatura. Numai ca in situatia mea toate erau la temperatura camerei, toate, toate si tot s-a taiat 🙁 Am folosit unt cu 65% grasime, e adevarat.
Am pus crema taiata pe bain-marie, si am amestecat usor cu telul pana si-a revenit. Pe bune si-a revenit 😀 Am vrut sa salvez alt unt, sa vad daca se poate repara fara sa mai apelam si la alta cantitate de unt. O mers fain.
O astept acum sa se raceasca sa o pot folosi. Eu am avut nevoie pentru alta reteta o crema care contine doar unt, zahar pudra si suc de portocale. Sincer, nu stiam pe care ingrediente sa le amestec prima data, asa ca am frecat mai intai unul cu zahar, a iesit o crema pufoasa perfecta, insa cand am inceput sa pun sucul de portocale, s-a intamplat cosmarul. O sa incerc data viitoare sa combin mai intai zaharul pudra cu sucul si apoi sa integrez unul frecat anterior.
Sper sa fie de folos si varianta pe care am scris-o.
Intr-o zi libera aveam chef sa fac ceva dulce si am inceput sa caut pe net o reteta de muffins, asa ca am gasit pagina ta, cu reteta de muffins cu cafea. Mi s-au parut incredibile (poate si datorita faptului ca imi place mult cafeaua) si m-am decis sa le fac. Nu am cuvinte sa descriu cat sunt de bune si aromate! Si daca nu luam la timp oala cu crema de cafea din fata prietenului meu, ma lasa fara crema de ornat. 🙂 Iti multumim mult pentru retetele pe care le postezi si pentru ca ne faci viata mai dulce! 🙂