Va propun o reteta simpla si gustoasa de pizza cu anghinare si mozzarella.
Vi s-a intamplat vreodata sa va treziti cu pofta de ceva anume si sa va obsedeze gandul la acel ceva toata ziua?? Ei bine, asta mi s-a intamplat mie ieri dimineata. Imediat dupa ce m-am trezit mi-am zis ca trebuie sa fac pizza neaparat. Dar la noi a fost o caldura cumplita ieri si nu prea am avut curaj sa incing cuptorul la 250°C cand deja in casa era sauna curata.
Asa ca am asteptat seara si sincer am sperat sa-mi treaca pofta asta insistenta pentru ca sunt singura acasa de 2 zile si nu prea imi venea sa ma apuc sa gatesc dor pentru mine. Se pare ca pana la urma pofta a invins si drept urmare pa la 8 seara am scos din cuptor una dintre cele mai bune pizze mancate vreodata.
Faina de orez a facut blatul crocant iar topping-ul a fost unul simplu dar absolut delicios: suc de rosii, anghinare si mozzarella.
Am folosit doar jumatate din aluat iar restul l-am bagat la congelator urmand ca astazi sa mai fac o tura pentru Cris.
Ingrediente:
- 350 g faina alba pentru aluaturi (eu am folosit manitoba)
- 100 g faina de orez
- 25 g drojdie proaspata /7 gr drojdie uscata
- 230 g apa calduta spre rece
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa miere / zahar
- 1 lingurita rasa sare
- 200 g anghinare conservata in ulei
- 250 g mozzarella
- 2-3 linguri suc de rosii
Punem faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia proaspata dizolvata in apa calduta si amestecata cu 1 lingurita de miere sau zahar. Adaugam si cele 2 linguri de ulei de masline si incepem sa framantam pana cand aluatul incepe sa capete consistenta.
Adaugam sarea si framantam pana obtinem un aluat elastic pe care-l lasam la dospit 1 ora, intr-un loc caldut.
Intindem aluatul pe planul de lucru usor infainat si il asezam in tava de cuptor usor unsa cu ulei de masline.
Recunosc ca de data aceasta am intins aluatul cu facaletul pentru ca era deja tarziu si mi-a fost teama ca nu o sa mai apuc sa fac poze. Nu faceti ca mine! Intindeti aluatul cu mana pentru ca iese cu totul si cu totul altfel.
Ungem pizza cu sucul de rosii, adaugam anghinarea scursa bine de uleiul in care a fost conservata iar la sfarsit adaugam mozzarella sfaramata cu mana.
Coacem pizza la 250°C, cuptor preincalzit, pe treapta a doua de sus in jos, pentru 15 minute.
O servim cu pofta pentru ca este absolut delicioasa!!
Pofta buna!
Reteta Laura Adamache
Mie imi place mult anghinarea.
Oare de ce nu m-am gandit niciodata sa o pun intr-o pizza ?
Acum o sa ma bantuie si pe mine reteta ta. :))
cred si eu ca a fost delicioasa !!!!
Llevo tiempo buscando la receta de una masa tan fina como la tuya, te la copio! Tu pizza tiene una pinta increíble!
Besos
O nebunie!…Pupici!
n-am mancat anghinare niciodata .ce gust are ?am un borcan conservat in frigider,cumparat acum un an de la un targ international ce a fost la bucuresti.nu l-am folosit pentru ca nu m-au convins retetele si as fi vrut sa gust intai ca sa stiu apoi s-o folosesc.
:)) Lia scumpa, eu ador anghinarea si una dintre tipurile de pizza cel mai des consumate de noi, dupa margherita, este cea cu anghinare.
Pup cu drag si multumesc ca-ti place!!
Catkitchen, a fost ffff buna. Cu siguranta o s-o repet!!
Valerie, me alegro de que te gusta!
Besos!!
Pupici, Licuta draga mea!!
Tare ma bucur ca-ti place!!
Pansy scumpa, am tot stat si m-am gandit cu ce seamana anghinarea dar nu reusesc sa compar gustul ei cu gustul altei legume.
Anghinarea poate sa placa dar la fel de bine poate sa nu placa. Mie nu prea-mi placea acum 1 an dar acum o mananc cu fffff mare placere.
Pup cu drag!!
scuze cred ca sunt mai inapoiata in ale culinarului, intrebarea mea e>ce este anghinarea si cum arata? in italiana cum se numeste?
Alex draga mea, gasesti aici mai multe informatii despre anghinare, plus cateva poze:
In italiana se numeste carciofo.
Pup!!
Salve,
Felicitari pentru organizarea si continutul sitului.
Eram curios daca va iese pizza buna la 250 grade.
Ar trebui folosit minim 320.
Am incercat de multe ori sa fac pizza la cuptor ( am lucrat ca bucatar vreo 3 ani )
dar iese uscata. Cred ca trebuie folosita caramida refractara ca sa nu coboare
temperatura cand deschidem portita.
Mai toate cuptoarele electrice sau pe gaz au aceeasi problema- nu pot mentine temperatura constanta.
Florin, iti multumesc pentru aprecieri.
Pizza iese buna pentru un cuptor de casa. Bineinteles, gustul si consistenta sunt diferite fata de cele ale pizzei coapte intr-un cuptor profesional.
Piatra refractara este excelenta atat pentru pizza cat si pentru paine, numai ca sunt putine persoane care o au in casa.
O zi excelenta iti doresc si te mai astept pe la mine!
Noua ne plece anghinarea(il carciofo).Cea mai apreciata este o tarta simpla,simpla cu oua,parmazan si anghinare.Evident in conserva are un alt gust decat atunci cand e proaspat.
Sunt total de acord cu tine, draga mea!