Legume natur in tigaia Dry Cooker Delimano


Retete culinare – Legume natur pregatite in tigaia ceramica Dry Cooker Delimano

Legume in dry cooker

In urma cu cateva saptamani am primit o tigaie Dry Cooker Delimano si bineinteles ca nu puteam sa nu incerc sa pregatesc ceva in ea.

Avand in vedere ca este o tigaie ceramica in care se poate gati fara grasime, am ales o reteta simpla si foarte sanatoasa, si anume, legume natur pe care le-am servit ulterior cu putin parmezan – daca renuntam la parmezan avem o reteta de post sau vegetariana :). Datorita stratului ceramic, mancarea nu se prinde de suprafata si isi pastreaza mai multe vitamine si minerale. Se curata extrem de usor dupa folosire si mie mi-a placut foarte mult ca legumele si-au pastrat culoarea iar timpul de preparare a fost foarte scurt.

In concluzie, daca doriti sa gatiti mai dietetic atunci va recomand cu drag aceasta tigaie.

Ingrediente – Legume natur

  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 1 vanata
  • 1 conopida mica / 1 broccoli mic
  • 1 fir de usturoi mai grosut
  • 150 g mazare
  • 5- ciuperci champignon
  • 5-6 rosii cherry
  • 1 praz (partea alba)
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

  • Spalam legumele bine si le stergem cu hartie absorbanta de bucatarie.
  • Taiem vanata in cubulete, morcovii, dovleceii, ciupercile, usturoiul, ardeiul si prazul le taiem in feliute subtiri.

Legume natur in dry cooker

  • Punem tigaia pe foc, fara sa o ungem cu nimic,  iar in momentul in care a atins temperatura potrivita, senzorul de pe maner se va inrosi.
  • Punem legumele in tigaie si acoperim cu capacul de sticla termorezistenta pyrex.
  • Datorita orificiului central prevazut cu 11 gauri, o coloana de aer cald se ridica in mod constant spre capac si circula in intreaga tigaie, preparatele fiind prajite sau fierte uniform.

Legume natur in dry cooker asezare in tigaie

  • Lasam legumele pe foc mediu spre mic pentru 20 –25 minute dupa care le servim cu putin parmezan ras pudrat pe deasupra.
  • Sincera sa fiu, nu ma asteptam sa imi placa atat de mult, dar legumele chiar si-au pastrat gustul si culoarea si au fost gata intr-un timp scurt.
  • Cu siguranta o voi folosi destul de des in aceasta vara !

38 comentarii la “Legume natur in tigaia Dry Cooker Delimano

  1. Anonymous spune:

    buna!v-am descoperit de curand blogul si am fost foarte incantata de retetele rafinate si deosebite!am deja in plan niste torturi inspirate de blogul dvs, iar azi am executat limonada postata recent si mi-a placut!si pe mine ma tenteaza tigaia asta!sunt curioasa cum ar iesi cartofii prajiti(oarecum, prajiti)si carnea!(monica)

    • niculae petre spune:

      Pentru necunoscatori…..aceasta tigaie pare excelenta….dar pentru cineva care gindeste …este o tigaie care va otraveste mincarea….toate gazele arse intra in interior si se amesteca cu mincarea …..daca doriti luati-va o tigaie normala nu cu gaurele ….

  2. Dulcegarii culinare spune:

    Arata tare bine. healthy and yummy in the same time 🙂 Cat despre tigaie nu mai zic… te invidiez maxim :)) Pupici Laura..

    Si inca ceva. Apreciez tare mult obiectivitatea de care ai dat dovada in jurizarea concursului Bloggospodina ! In speranta ca nu au fost incomode textele mele incluse in retetar, te mai invit cu drag in casuta mea 😉 O zi frumoasa.

  3. Laura spune:

    Bine ai venit, Monica draga mea!!
    Iti multumesc tare mult ca iti plac retetele mele si ma bucur sa aflu ca ti-a placut limonada.
    Inca nu am incercat sa fac cartofi sau carne in tigaia Delimano dar sunt convinsa ca ies excelente.
    Te pupic cu drag si te mai astept pe la mine!!

  4. Laura spune:

    Antonina, draga mea, tare multumesc ca-ti place retetuta. Cat despre tigaie, chiar merita toti banii.
    Ador blogul tau si fotografiile tale sunt excelent realizate, pline de caldura si culoare.
    Cu mare mare drag voi reveni in casuta ta.

    Pup pup !

  5. Dulcegarii culinare spune:

    Laura multumesc tare mult ! ma bucura nespus gandurile tale.. pana una alta cu pozele.. 😉 am aci un mare mester fotograf.. so,i'm watching you !! :)) a la long :)) Pupici

  6. Dulcegarii culinare spune:

    Laura multumesc tare mult ! ma bucura nespus gandurile tale.. pana una alta cu pozele.. 😉 am aci un mare mester fotograf.. so,i'm watching you !! :)) a la long :)) Pupici

  7. crystyan777 spune:

    Am cumparat tigaia minune, si as dori sa stiu cat mai multe retete de preparat legumele, sau preparate pt dieta.multumesc anticipat celui care ma poate ajuta.

  8. Irina spune:

    as vrea mai multe retete pentru dry cooker Delimano.
    cu ingrediente mai cunoscute de noi cei mai putin instruiti in domeniu.
    ceva din bucataria franceza aveti pentru aceasta tigaie?
    toti aveti retete ispititoare !!!

  9. Ionica spune:

    Buna! Toată lumea o lauda ( pe tigaie) si sunt convinsa ca fiecare vorbește serios, insa nimeni si niciunde nu se mentioneaza dacă se poate folosi si pe plitele cu inductie… Știe cineva ? Multumesc cu anticipatie!

    • Laura spune:

      Ionica, sigur ca se poate folosi si pe plitele cu inductie! Eu nu am incercat dar am o pritena care are plita cu inductie si o foloseste cu succes.

    • Laura spune:

      Felicia draga mea, eu te sfatuiesc sa mergi cu ea inapoi la magazin sa u aiba vreun defect.
      In cazul in care ai cumparat-o online, scrie un email celor de unde ai cumparat-o si intreaba-i cum se poate fixa.
      Te pup cu drag!!

  10. Nicolle spune:

    Am primit si eu o tigaie Dry Cooker Delimano si intrebarea mea este, daca se poate face si la cuptor ceva pandispane, prajituri, cum o folosesc in acest caz? Trebuie sa ii indepartez manerul, asa-i?

    Multumesc, imi place mult ceea ce faci.
    Tine-o tot asa!
    Sarbatori Fericite!

    Cu drag, Nicolle

  11. institutul verde spune:

    ce faci tu aici este reclama mascata, ceeace nu e deloc frumos din partea ta. puteai sa o faci pe fatza si era ok.Inteleg ca te plateste gras linkul de deasupra, de vanzare la tigai…o am de 6 luni dar degeaba, pe mine ma interesau niste retete ptr ea, ca ce prezinti tu mai sus nu e reteta ci ceva asa banal, ca si fiu meu de 12 ani stie…. de atata reclama, vanzatorii au uitat de retete (nici in instructiuni nu au pus ) cine o cumpara sunt majoritatea amatori in gatit, ca un maestru nu si-ar lua sigur tigaia asta.

    • Laura spune:

      Institutul verde, nu este deloc o reclama mascata. Este vorba despre un testimonial in schimbul caruia am primit aceasta tigaie. Nu este absolut nimic rusinos si nici deplasat ca un blogger sa accepte astfel de parteneriate.
      Articolul nu mi-a fost dictat ( nu accept astfel de colaborari) ci a fost scris de mine in urma folosirii acestei tigai. Reteta este intr-adevar una foarte simpla dar in acelasi timp extrem de sanatoasa si chiar am vrut sa fie simpla, astfel incat si un copil de 12 ani sa poata sa o realizeze.
      Daca dai un search pe google ( retete dry cooker ) vei gasi nu mai putin de 43.000 de rezultate.
      Eu consider ca sunt suficiente pentru a testa aceasta tigaie.

  12. alin spune:

    Nu este adevarat ca se poate gati fara grasime, la circa 400 grade stratul ceramic se deterioreaza iar o tigaie pusa direct pe foc fara apa si fara ulei depaseste sigur aceasta temperatura in concluzie nici produsele gatite in ea nu vor fi tocmai sanatoase.

    Aia cu punctul rosu e o glumita de marketing, nu ai nevoie sa stii cand o tigaie s-a infierbantat ci cand s-a infierbantat prea tare.

    Tigaia costa cat un aparat de gatit cu abur care este mult mai eficient si sanatos iar temperatura de gatire nu depaseste cca. 100grade => mai multe vitamine si substante hranitoare in starea lor naturala.

  13. Dogaru Goncea Anelia spune:

    Am descoperit intamplator blogul si sunt placut impresionata …..Voi reveni cu siguranta si mai ales cu drag.Noapte bune si racoroasa tuturor !!

    • Laura spune:

      Bine ai venit, Anelia, draga mea! Iti multumesc ca-ti place blogul meu si te astept, cu drag, sa ma mai vizitezi!
      O zi buna sa ai!

  14. Daniela Gavrilescu spune:

    Buna ziua,

    tocmai am cumparat o tigaie de acest gen si nu stiu sa o folosesc
    am respectat intocmai pasii din reteta, legumele ies bune intr-adevar, dar stratul de jos se arde
    nu am pus ulei
    am incercat scurs bine legumele
    am incercat si cu o cantitate mult mai mica, deoarece la cantitatea din reteta nu are cum sa se faca fara sa se arda
    am intors legumele
    dar stratul de jos inca se arde
    lamuriti-ma si pe mine ce ar trebui sa fac sa nu se mai arda stratul inferior

    cu multumiri anticipate

    • Laura spune:

      Daniela, draga mea, daca se ard, incearca sa reduci focul la minim sau sa pui o tabla intre foc si tigaie.
      Amesteca des legumele si sigur nu se vor mai arde.
      Te pup!

  15. Ana spune:

    Hai ca ma bag si eu in discutie … Vad acum vreo luna, intr-o reclama tv, tigaia Delimano de 28 cm la reducere. Caut pe Google si gasesc site-ul delimano. Intru, citesc pe acolo, mai caut si pe alte site-uri, youtube, gasesc o multime de blogarese castigatoare de vase delimano … Bun! Zic, hai sa comand si eu una. Iau numarul de pe site si sun. Cand raspunde, zice: „Buna ziua, teleshoping …”. Ce-a mai zis dupa, nici nu mai tin minte. In capul meu rasuna doar teleshoping. Tipul vorbea iar eu ma gandeam daca sa comand sau nu. In cele din urma m-am hotarat sa incerc totusi tigaia. Am primit-o acum cca o saptamana si ca sa o testez am facut clatite. Am folosit reteta mea obisnuita si nu am fost tocmai incantata. Mi se pareau necoapte desi capatasera striatii aurii. Pana la urma m-am prins care era problema. Aluatul era prea gros si flacara putin cam tare. Am subtiat aluatul, am dat flacara la minim si mi-au iesit niste clatite perfecte. Nici nu a trebuit sa o mai ung. Ideea e ca se gateste putin diferit in tigaia asta. Se incinge destul de tare de aceea flacara trebuie sa fie intotdeauna medie spre mica. Am mai facut ciuperci sotate (care pana acum le faceam intr-un vas de inox si au iesit la fel de bine), clatitele tale japoneze, legume stir fry si cotlet de porc. In cazul cotletului, sucul care s-a scurs din carne s-a cam ars dar l-am indepartat cu un servetel in timp ce carnea era inca in tigaie. Eu nu suport mancarea arsa, nici macar rumenita ceva mai tare, de aceea gatesc intotdeauna carnea impreuna cu legumele.
    Tinand cont ca e un produs teleshoping, sunt chiar multumita de tigaie. Si inca ceva … Am mai gasit pe net fete care se plangeau despre faptul ca pe marginea tigaii s-a format acel cerc de grasime ca la tigaile de teflon. Am patit si eu asta cand am facut prima data clatite si am uns-o bine cu ulei. Cand sa o spal tot ramanea putin ulei care e ca lipiciul de la scotch si nu se spala. Eu il indepartez cu un servetel umed. Se ia foarte bine. Asa curat si tigaile pe verso apoi le spal cu detergent de vase si le clatesc.

    • Laura spune:

      Draga Ana, ma bucur mult ca esti multumita de tigaie si iti multumesc pentru toate sfaturile pe care ni le-ai dat.
      Sa o folosesti sanatoasa!
      Te pup!

  16. marina spune:

    poti sa imi spui cu ce sa curat tigaia delimano daca sa ars putin (ramane patata )si nu merge cu detergent obisnuit?

    • Mihail spune:

      cred ca cel mai bine o cureti de tot adica …..o arunci. O porcarie ca tot ce se vinde pe TELESHOPING. Un produs foarte scump pentru calitatea lui.

  17. georgeta spune:

    Daca initial am vrut sa va felicit pt. retetele interesante, mi-ati demonstrat cu aceasta reteta ca procedati ca si celelalte bloggerite care traiesc din reclame mincinoase.
    Poza initiala ( cu ingredientele neprajite in tigaie) nu este aceeasi cu cea de la final. In una este conopida, in ultima este brocoli. Oare asa face minuni tigaia Delimano? Si felul in care e taiat morcovul difera etc.
    Eu chiar am folosit aceasta tigaie si pentru a informa corect cititoarele Dvs., e nevoie de ulei ( intr-adevar, putin) si gatit la foc fioarte mic.
    Sunt curioasa daca veti publica acest comentariu…

    • Laura Adamache spune:

      Georgeta, sigur ca am publicat comentariul. Explicatia este foarte simpla. Pentru ca prima poza a iesit foarte prost, am refacut reteta si am inlocuit poza. Da, in a doua poza am folosit broccoli, exact cum am scris in lista de ingrediente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor