Papricas de porc cu galuste de faina


Retete culinare mancare – Papricas de porc cu galuste de faina

Papricas de porc cu galuste de faina
Papricas de porc, mancare traditionala cu carne si sos

Papricasul de porc cu galuste nu este deloc o mancare sofisticata si nici greu de facut. La mine se inscrie in categoria comfort food, pentru ca de cate ori gatesc aceasta reteta, imi amintesc de casa, copilarie si parintii mei dragi. Sa nu credeti ca nu am gatit deloc de cand sunt in Germania. E adevarat ca o saptamana nu m-am apropiat de bucatarie dar dupa o saptamana nu am mai rezistat si desi nu am conditii pentru un gatit relaxant, am facut un papricas cu carne de porc si galuste de faina, mancare pe care nu am mai facut-o de ani buni dar de care mi s-a facut o pofta teribila aici in Germania. Am urmat reteta de papricas a mamei mele si a iesit delicios!

Ingrediente – Papricas de porc cu galuste de faina

  • 500 g carne de porc slaba
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 2-3 catei usturoi
  • 6 rosii
  • 1 lingura rasa paprika dulce
  • 100 ml suc de rosii
  • 1-2 cani apa
  • 4 linguri sos picant de ardei (optional)

Ingrediente galuste de faina pentru mancare

  • 3 oua
  • 120-140 g faina
  • sare

Mod de preparare Papricas de porc

  • Taiem carnea in patratele mici si o punem la calt in 2-3 linguri de ulei.
  • Intre timp taiem ceapa in rondele subtiri, tocam marunt usturoiul si ardeiul gras.

Papricas de porc - legume curatate si tocate

  • Punem o craticioara cu apa la fiert iar in momentul in care apa incepe sa fiarba, scufundam rosiile pentru 2-3 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca putin. Dupa ce s-au racit, le curatam coaja si le tocam marunt.
  • Dupa ce carnea s-a rumenit putin pe ambele parti, adaugam ceapa, usturoil si ardeiul. Amestecam si lasam la calit pt cca 4-5 minute pana ce ceapa devine transparenta. Adaugam rosiile tocate marunt, paprika ,sucul de rosii si o cana cu apa.
  • Acoperim cu capac si lasam papricasul pe foc mic pentru cca 45 minute sau pana ce carnea devine frageda.
  • Pentru galuste, batem usor cu o furculita ouale si adaugam treptat faina pana ce obtinem un aluat mai gros decat cel de clatite. Aluatul este gata in momentul in care furculita lasa o “carare” vizibila.

Preparare galuste de faina pentru papricas

  • Sosul papricasului trebuie sa fie destul de lichid in momentul in care adaugam galustele in el. De aceea, daca mai este nevoie, mai adaugati o cana de apa cu 5 minute inainte de a pune galustele in papricas.
  • Inmuiem in sos o lingurita, dupa care luam cu marginea ei, mici portii de aluat pe care-l adaugam sosului.
  • Dupa ce am adaugat toata galustele, acoperim cratita cu capac si le lasam sa fiarba 5-10 minute.

Papricas de porc cu galuste de faina detaliu

  • Servim papricasul cu un pic de patrunjel pe deasupra, care mie mi-a lipsit, si cu multa multa pofta.
Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Papricas de porc cu galuste de faina
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 96 Review(s)

30 comentarii la “Papricas de porc cu galuste de faina

  1. catkitchen spune:

    O papika care imi aduce aminte de copilarie , de bunici , de alte vremuri mult mai frumoase si linistite 😉 … bravo !!

  2. Teobucatar spune:

    Buna idee!N-am mai facut de mult papricas si sotul meu adora mancarea asta.O sa fac reteta ta chiar azi.Te astept cu noutati…

  3. sinsdesign spune:

    Am facut reteta, a iesit extraordinar de bun. Multumesc si pentru aceasta reteta 🙂
    PS: Trebuia sa fi facut portie dubla, ca s-a mancat tot, imediat dupa ce am gatit. Acum trebuie sa gatesc altceva :))

  4. Daria spune:

    Daca nu ai pus paprika (boia de ardei), degeaba, e doar un alt fel de tocanita; ardeiul nu suplineste aroma data de boia. Papricasul fara boia de ardei e ca nunta fara lautari. In rest, sunt convinsa ca nu poate fi rau la gust 🙂

    • dante spune:

      Daria, a trecut in lista si boiaua ta, 1 lingura rasa de paprika dulce – ma rog – nu oricine stie de paprika… de multe ori multi dintre noi sarim peste unele ingrediente din afisarea bucatarului din graba, neatentie, din dorinta de a ne alege cea mai buna reteta, si sa o comparam cu ceea ce facem noi. Nu cred ca e stress! Este o reteta foarte tare.

  5. Mirabela spune:

    o sa fac si eu aceasta reteta pentru ca sotului meu ii place la nebunie papricasul 😀 in drum spre germania noi oprin la unguri sa dormim si chiar ultima data a comandat papricas dar mie nu mi-a placut deloc . O sa ii fac aceasta reteta si sper sa ii placa mai mult decat cea de la unguri 😀 eu aici in Germania am gasit in bucatarie o oala care cred ca e sub presiune si cu o carticica cu retete printre care se numara si papricasul nu am apucat inca sa o citesc da cand o sa am timp o sa vad ce retete sunt pe acolo.
    Trebui sa iti spun ca am avut o saptamana fara net si tare dor mi-a fost de blogul asta 😀 da dependenta, aveam impresia ca nu am gatit in viata mea parca nu mai stiam nici o reteta . Au mancat ai mei la pui si porc la cuptor cu cartofi de sau saturat :)))).

    • Laura spune:

      Mirabela, draga mea, ma bucur tare mult ca ai din nou net si ca putem astfel sa „ne auzim” mai des.
      Pup cu mare drag si abia astept sa-mi spui cum a iesit papricasul.

  6. adina spune:

    Foarte bun.Eram in pana de idei.Aveti postate retete minunate,le incerc cu mare drag.Simplu de facut si rezultate extraordinare.Multumesc!

  7. claudia spune:

    buna
    am facut si eu de multe ori reteta ta si a iesit super sotul adora mancarea asta
    si azi am facut .acum e pe foc! te pup si spor la mancaruri tuturor gospodinelor

  8. irina spune:

    suna grozav! eu nu am facut niciodata si nici nu cred ca am mancat! azi incerc, sper ca fetelor mele gemi si sotului meu sa le placa! stii ce as mai pune eu? niste tarhon! ador gustul sosului cu tarhon! merge? adica iese altceva sau se poate?

    • Laura spune:

      Irina, draga mea, si eu ador tarhonul, dar parca nu-l vad bine in papricas. Poti incerca sa adaugi intr-o portie micuta si daca iti place gustul, adauga in toata mancarea.

  9. dermi spune:

    Am facut si a iesit demential! Am pus si morcov, telina si radacina de patrunjel taiate cubulete, au dat o aroma inca si mai buna. Multumesc de reteta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor