Retete culinare mancare – Omleta la cuptor cu sparanghel
Omleta la cuptor cu sparanghel, reteta cu oua pentru pranz sau cina. Cum se face omleta pufoasa la cuptor, reteta pas cu pas.
Pentru ca in ultimele zile nu prea am avut timp sa gatesc, am pregatit lucruri simple si foarte rapide. Gatesc foarte des aceasta reteta de omleta la cuptor pentru ca nu iese grasa, gustul este mult mai lejer decat cel al omletei prajite in tigaie si cel mai mult imi place ca imi iese intreaga, lucru care nu mi se inatmpla intotdeauna cand intorc omleta in tigaie.
Este o reteta simpla, economica si foarte satioasa. Putem inlocui sparanghelul cu orice leguma doriti dumneavoastra: conopida, broccoli, patrunjel, marar, fasole verde, spanac, urzici sau o putem face cu cubulete de bacon, sunca, sau doar cu branza, etc.
Mai multe retete de omlete mai jos:
- Omleta cu ciuperci si cascaval
- Omleta la cuptor cu flori de dovlecel
- Omleta la Cuptor cu Mazare si Ciuperci
Ingrediente – Omleta la cuptor (forma 24 cm diametru)
- 6 oua
- 125 g cascaval ras
- 1/2 pahar lapte (cca 40 ml)
- 6-7 fire sparanghel verde
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare- Omleta pufoasa cu sparanghel
- Punem o craticioara plina cu apa la fiert. Adaugam sparanghelul curatat de partea lemnoasa in apa care clocoteste si il fierbem 4-5 minute dupa care il scurgem si il trecem printr-un jet de apa rece.
- Il taiem in bucatele de 2 cm, sau mai mici daca doriti, apoi il calim 2 minute intr-o tigaie in care am incins 1 lingura de ulei de masline.
- Intr-un vas separat, amestecam ouale cu laptele, cascavalul ras, patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust.
- Adaugam sparanghelul foarte usor caldut si amestecam pana la omogenizare.
- Ungem o forma rotunda sau de chec cu putin ulei de masline si adaugam omleta.
- O coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute. Cand este aurie la suprafata, este gata.
- Este delicioasa si foarte simplu de facut. Se poate servi atat calda cat si rece.
- Pofta buna!
Woow ce bine arata cu siguranta am s-o fac si eu curand 🙂 Denisa
Buna draga mea,
Asteptam de mult o reteta de genul asta buna pentru orice masa a zilei. Pentru mine cred ca e perfecta o feliuta alaturi de o salatica, la birou, la masa de pranz. Imi place mult ideea si maine am sa o pregatesc sigur.
Weekend placut!
Alina
Ce bine arata Laura draga! Cred ca e delicioasa!
Laura, o intrebare: cand folosesti ventilatia la cuptor sau mai bine zis la ce preparate? Ca mi-am facut bucatarie noua si cumparat cuptor nou, cu ventilatie…pe care nu l-am folosit de teama sa nu stric mancarea. Nu prea ma pricep, sincer. Ma poti ajuta?
e delicioasa..de cite ori culeg sparanghel fac o omleta iese ffff fina si gustoasa,multumim laura ca te gindesti la noi
Ce buna trebuie sa fie omleta asta la cuptor!!!Arata foarte bine!!!
Pe cand ma gandeam cum sa mai prepar sparanghelul 🙂 foarte faina omleta! Un weekend minunat iti doresc!
Buna, Laura! nu mai fac de mult timp omleta pt ca evit prajelile si in general mi se pare grasa. Reteta ta insa arata incredibil, mai ales ca e facuta la cuptor. cand trece postul o incerc.
Claudia
Nemaipomenit arată!
Denisa draga mea, ma bucur ca-ti place. Eu o fac foarte des, mai ales cand sunt in criza de timp.
Pup cu drag!!
Alina scumpa, tocmai de asta imi place si mie. Se poate manca si calda si rece si nu e grea ca cea facuta la tigaie. Pup si sa-mi spui cum ti s-a parut!!
Weekend minunat sa ai, draga mea!!
Iulia scumpa, e minunata!! Mie imi place foarte mult cea cu patrunjel. Iubesc enorm patrunjelul pe care-l mananc crud in cantitati destul de mari iar in aceasta omleta este o minune.
Pup cu drag!!
Cata iubita, tare ma bucur sa te revad!!! Scumpa, eu folosesc fffff rar functia ventilata. Stiu ca se foloseste pentru aluaturile de prajituri si paine care sunt mai lichide si care au nevoie de ventilatie pentru a se coace si in profunzime. Eu o folosesc pt deshidratat fructe si legume, mai exact le las la 50-60 grade pentru 1-2 ore, cu usa putin intredeschisa. E foarte utila daca vrei sa coci 2 sau 3 tavi de biscuiti, bezele, fursecuri, etc, in acelasi timp. De exemplu, daca ai o reteta de biscuiti pe care trebuie sa ii coci la 180 grade pentru 30 minute, functie traditionala (gaz de jos si sus), tu ii coci cu 10 grade mai putin si ii scoti cu 10 minute mai repede, deci la 170 grade si 20 minute, functie ventilata.
Pup si sa folosesti cu mare spor cuptorul cel nou!!
Adriana scumpa si noua ne place tare tare mult si o fac foarte des.
Pup si multumesc ca-ti place reteta!!
Claudia draga mea, e tare tare buna si simplu de facut.
Pup cu drag si ma bucur ca-ti place!!
Explora Cuisine, gand la gand cu bucurie!! 🙂
Ma bucur tare mult ca-ti place reteta!!
Pup si weekend frumos sa ai!!
Claudia scumpa, exact din cauza asta nu mananc nici eu omleta prajita. Mi se pare teribil de grasa si eu foarte rar prajesc.
Sper sa-ti placa daca o incerci!!
Pup si post usor iti doresc!
Adelina draga mea, tare ma bucur ca-ti place!!
Pup cu mare drag!!
Copilul si sotul meu sunt fani omleta, iar eu sunt "reaua" care nu vrea sa le pregateasca mai des. De ce ? Tocmai din pricina prajelii. Voi incerca si varianta la cuptor, demult ma gandeam la o astfel de incercare.
Te pup,
Cristina
uite ca omleta la cuptor n-am facut inca !pozele sunt grozave!
N-am mancat niciodata sparanghel dar…arata tare bine !
Cu siguranta este delicioasa papara ta.
Mersi mult, Laura! In rest…doar pui mancarea, setezi gradele si minutele…si gata, nu? te mai uiti pe parcursul prepararii, coacerii…Eu credeam ca fiecare fel de mancare are un program special…hai ca-s aiurita tare! te pup.
E ora 1:44 noaptea, abia am ajuns de la munca si ce vad pe blogul tau? o omleta minunata. E prima data cand imi doresc sa vina dimineata sau pranzul, poate nu lenevesc si fac si eu una, dar cu conopida si fasole verde.
Cristinuta iubita, asa si la mine. Nici eu nu iubesc prajeala si evit sa fac omleta pentru ca de cate ori am mancat omleta prajita, nu m-am simtit ok la stomac.
Pup cu drag!!
Pansy draga mea, sper sa-ti placa daca o incerci. E tare buna! Pup!!
Sidy este delicios sparanghelul. E leguma mea preferata.
Pup cu drag si ma bucur ca-ti place omleta!!
Cata iubita, nu esti deloc aiurita!! Si eu la inceput am pus o groaza de intrebari pana m-am lamurit. Deci da, pui papicul la cuptor, setezi timpul si o lasi la copt. Eu mai verific din cand in cand dar deschid usa cuptorului abia dupa primele 15 minute ca sa nu am surprize sa mi se lase aluaturile.
Inainte de a coace orice prajitura sau aluat, trebuie preincalzit cuptorul. In general, la fiecare reteta este specificat la cat sa il preincalzesti.
Pup cu drag!!
:)))) Costin si mie mi se intampla tare des sa astept cu nerabdare dimineata ca sa incerc o reteta care mi-a placut mult.
Pofta buna sa ai!! Sunt convinsa ca iese nemaipomenit de buna cu conopida si fasole verde.
Laura, multam ! te pupacesc draga mea.
Imi place treaba ca retetele tale sunt foarte explicite si mai ales faptul ca spui si gradele si timpul…mare lucru! ca sa fie preincalzit…bla, bla!O sa-ti scriu cu prima ocazie dupa gatit in cuptorul asta. Aaa, cartea cuptorului nu ma prea lamureste.
Foarte gustoasa pe cum zici. Ma dau in vant dupa cascavalul topit, asa ca salivez si cu gandul.. :)) Eu am pregatit-o recent cu fructe de mare si a iesit yammy..:))
Pupici
Multumesc pt retete, abia am descoperit blogul, am o nedumerire, care e sparanghelul salbatic? Eu am sparanghel,dar cultivat.
Noapte buna!
Cu mult drag , Anonim!!
sparanghelul salbatic este mult mai subtire decat cel de cultura si are un gust putin mai amarui dar mult mai decis.
Aici poti vedea cum arata:
Cu mult drag, Cata scumpa!! Sa imi spui cum te descurci cu noul cuptor!!
Pup iubita!!
Dulcegarii culinare, cu fructe de mare este divinaaa!!
Pup draga mea!
Ce bine arata….Fur o bucatica pana fac si eu…. Te pup.
Fura si doua, draga mea!! Tare ma bucur ca-ti place!
Pup cu mare drag!
Ieri am pus in aplicare aceasta reteta numai ca am inlocuit sparanghelul cu ciuperci si masline. A iesit o minunatie! Multumesc, Laura!
Anca, draga mea, sa-ti fie de bine!
Pup cu drag!