Retete culinare – Legume la cuptor cu crocant de paine
Zilele trecute am facut aceasta reteta abolut delicioasa care poate fi transformata intr-o reteta de post, fara sa pierdem din gust.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa peste sau friptura, daca nu suntem in post. Noi am servit-o ca atare si a fost excelenta. Ne-am ridicat de la masa cu o senzatie de primavara si de bine in stomac.:))
Daca dorim sa facem aceasta reteta in post, inlocuim mozzarella cu cascaval vegetal de soia si parmezanul cu fulgi de drojdie alimentara.
Ingrediente Legume la cuptor cu crocant de paine pt o tava de 30×20
- 1 vanata mare
- 3 dovlecei medii
- 6-7 ciuperci champignon
- 3 rosii mari
- 300 gr mozzarella
- 2-3 linguri ulei de masline
- 3 felii de paine uscata
- maghiran
- patrunjel
- 3 linguri de parmezan ras
- ulei de masline
Mod de preparare
- Spalam legumele foarte bine si le stergem,
- Taiem toate legumele in felii foarte subtiri dupa care le pudram cu sare. Taiem si mozzarella in felii subtiri.
- Ungem o forma cu cateva linguri de ulei de masline si incepem sa aranjam straturile de legume si mozzarella.
- Ca sa va fie mai usor sa aranjati straturile, sprijiniti unul dintre capetele formei pe o carte mai groasa astfel incat forma sa fie inclinata. Astfel, straturile se vor aranja foarte rapid fara sa cada in forma.
- Asezam intai un strat de felii de vanata, apoi de rosii, dovlecei si la sfarsit mozzarella,
- Continuam astfel pana ce terminam toate legumele.
- Pentru crocantul de paine, mixam in robot, miezul de paine, maghiranul, patrunjelul si parmezanul,
- Pudram din belsug legumele cu acest mix,
- le stropim cu putin ulei de masline si le coacem la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 30-40 minute,
- Mie mi-au mai ramas legume si mozzarella asa ca le-am aranjat straturi straturi in forme mici, le-am copt in acelasi timp cu forma mare iar dupa ce s-au racit le-am congelat,
- Daca vreti sa transformati aceasta reteta in una de post, eliminam mozzarella si parmezanul.
- Pofta buna!!
super reteta
Arata perfect Laura draga…cred ca este o minune!
Seamana un pic cu rattatouille, dar fara suc de rosii!
Claudia
Superb arata, mi-ai amintit sa prepar si eu un tian de legume curand 🙂
Super prezentarea…ca de obicei!!!
yummy,multe culori,gustos
Buna dimineata,
Imi place mult cum sunt asezate legumele in tava. Am sa incerc si eu reteta pentru ca sunt fan legume si mozzarela ca sa nu mai vorbim despre parmezan. In week-end sigur am sa prepar bunatatea asta, dupa o raita prin piata.
O zi buna!
Alina
Super fain arata seamana cu un tian de legume , sa stii ca si eu am facut ieri ceva asemanator dar cu piept de pui :)) gand la gand :))
Minunat vernal reţetă! Vă mulţumim!
Draga Laura,
Aseara am facut reteta asta. E asa de aromata si perfecta pt o cina usoara. Ne-a placut ffff mult.
Multumim!!
imi pare bine ca am gasit aceasta reteta…mi-a placut foarte mult cum mi-a iesit asezarea in vas, am avut rosii galbene si rosii 🙂 dar vroiam sa te intreb Laura, de ce mi-au lasat legumele lichid ? unde am gresit ? precizez ca am pus un strat mai gros de crumble deasupra
Laura d
Ai putea sa ne dai mai multe detalii si despre ustensilele folosite. Spre exemplu ce fel de tava e asta care ai folosit o pt reteta asta…e de ceramica?
Deea, draga mea, da, este o forma ceramica. Le poti prepara in orice fel de forma, dar cele ceramice sunt cele mai indicate in cazul retetelor de acest gen.
Te pup!
Absolut delicios!