Incerc de jumatate de ora sa scriu ceva si nu stiu cum sa incep. Sunt atat de multe lucruri de spus incat imi este tare greu sa fac un rezumat al acestor minunati 3 ani petrecuti alaturi de voi.
Chiar daca la inceput blogul meu a porrnit in joaca, astazi il simt ca facand parte din mine, o casuta virtuala pe care voi ati transformat-o intr-un spatiu cald si primitor.
Va multumesc din suflet ca mi-ati trecut pragul in acesti minunati ani si va astept cu aceiasi dragoste si de acum inainte.
Pentru voi, am facut o bavareza cu cafea si va invit cu drag sa o serviti, chiar daca numai virtual, alaturi de un pahar de sampanie.
Va multumesc ca existati!
Ingrediente pt o forma de 24×10 cm:
- 4 galbenusuri
- 2 linguri rase de cafea solubila
- 300 g frisca
- 500 g lapte
- 130 g zahar
- 16 g gelatina foi
- 1 baton vanilie
Pt. bobitele de cafea:
- 100-125 g ciocolata amara
Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina.
Mixam galbenusurile cu zaharul pana ce se omogenizeaza si se umfla putin (cca 3 minute cu mixerul),
Incalzim laptele in care punem un baton de vanilie despicat pe centru, iar in momentul in care este fierbinte (ATENTIE, nu trebuie sa fiarba), stingem focul, eliminam batonul de vanilie si adaugam 2 linguri rase de cafea solubila. Amestecam bine si turnam laptele cald peste galbenusuri.
Trecem din nou pe foc mic compozitia obtinuta si o lasam cca 5 minute, timp in care amestecam incontinuu in ea. Atentie, din nou, sa nu cumva sa fiarba.
Dupa 5 minute, stingem focul si adaugam gelatina stoarsa bine si amestecam pana se dizolva complet.
Lasam compozitia sa se raceasca complet, timp in care mixam frisca pana capata consistenta. Nu trebuie sa fie batuta pana nu mai cade de pe paleta pentru ca este greu de incorporat cremei de galbenus. Cand se umfla si capata o consistenta matasoasa, ne oprim.
Incorporam frisca cremei de galbenus si cafea si amestecam pana la omogenizarea completa,
Ungem o forma rotunda cu foarte putin ulei si o umplem cu viitoarea noastra bavareza,
Introducem bavareza in frigider pentru 3-4 ore, eu am lasat-o toata noaptea.
Ca sa o extragem fara nici o problema din forma, desprindem cu un cutit marginile bavarezei de forma dupa care punem forma in apa clocotita pentru cateva secunde, atentie sa nu intre apa in forma pentru ca stricam bavareza, dupa care o rasturnam pe un platou si o mai lasam in frigider pentru 30 minute.
Pentru “bobitele de cafea”, Topim la bain marie 100 gr de ciocolata. Dupa ce s-a topit, o luam de pe foc si o amestecam pana aproape se raceste si se intareste putin.
Cu ajutorul unui sac a poche sau cu o punga taiata la un capat, formam mici bilute cu o forma usor alungita pe o farfurie pe care am tinut-o 10 minute in congelator si dupa ce se intaresc putin le crestam pe centru cu o scobitoare,
le bagam la frigider pana se intaresc complet, dupa care le desprindem de farfurie cu o miscare brusca si hotarata, cu lama subtire a unui cutit.
Decoram bavareza cu ciufuleti de frisca si cu bobitele de “cafea” si servim.
Pofta buna!!
La multi ani bloguletului..:) Laura muulte din retetele tale s-au regasit pe masa noastra….fan nr 1 este sotul pt pizza gata in 8 minute..ce facuta in tigaie 🙂
multumim
Daca e vorba de cafea si sampanie vin si eu 😀 La multi ani!! Ai un blog minunat si eu am gasit multe retete grozave aici. Felicitari si la cat mai multi ani!!
La multi, multi ani scumpa, cu muuult spor si retete minunate, asa cum ne-ai obisnuit!!! :* >:D<
La cat mai multi ani si retete minunate..pe care sa le savuram cu gandul la tine
Asteptam reteta si de bavareza 🙂
Pupici
Corina
Faci o treaba excelenta ! Bravo, te urmarim cu interes !
La multi ani pt. cei 3 anisori…e minunat tot ceea ce faci!…bavareza arta super delicios!
Felicitari!Imi face deosebita placere sa incerc de fiecare data cand am ocazia retetele care apar pe blog-ul tau si clatitele americane raman primele in top-ul meu:) sper sa faci acest lucru in continuare pentru ca pana acum nu ai dezamagit pe nimeni,ba mai mult ne-ai uimit:)te pup
La multi ani blogului tau.
Minunat arata bavareza. Sunt sigura ca si gustul e la fel de minunat.
La multi ani si multe retete minunate, Laura!!<3
La multi ani si la mai multe retete!
PS arata super tortuletzu' 🙂 chiar m-as infrupta nitzel din el 🙂
Felicitari! La multi ani pentru cei 3 ani de blog… succes in continuare, sa ne incanti cu retetele tale…felicitari inca o data, o zi frumoasa sa aveti! Adela
La multi ani! E o placere sa-ti descopar mereu retetele gustoase, asa ca iti doresc sa ai puterea si timpul necesar sa duci mai departe ce ai inceput acum 3 ani!
Sa stii ca iti suntem alaturi, orice ar fi! La multi ani! Pupici si imbratisari
La multi ani!Iti citesc blogul constant, insa nu prea am scris comentarii, pentru ca prefer sa iti admir retetele, pozele, dar bineinteles sa le incerc:)
Sper sa fii tot asa, de fapt si mai buna in ceea ce priveste blogul
🙂
La multi ani !!! Noi iti multumim ca existi !Pupici !
La multi ani si la multe retete! datorita blogului tau mi-am invins teama de aluaturi 🙂 . multumesc!
La multi ani ! Multumesc pentru aceste retete minunate. Mult succes in continuare.
La multi ani ! esti minunata si-ti multumim pentru tot ce ne inpartasesti cu atata drag… Bavareza arata intr-un mare fel hmmmmmmmmm !!!!!!!!!
Pupici, si la mai mare !
La multi ani de blog, Laura! Multumim ca impartasesti toate astea cu noi. Pupici.
FELICITARI si LA MULTI ANI!!!..Chiar daca odata,cu un comentariu si insistentele mele am avut impresia ca te deranjez,blogul tau continua sa fie intre preferatele mele si te urmaresc in fiecare zi;asa ca mi-am permis acum sa te felicit ca,eu cred ca meriti din plin.MULT SUCCES IN CONTINUARE!!!!
La multi ani, sa ne incanti in continuare cu retete delicioase si fotografii de exceptie asa cum ne-ai obisnuit !
La multi ani si cat mai multe postari ! Felicitari pentru tot ceea ce faci ! Te pup!
La multi ani!!!! blogul tau este cu adevarat minunat, si asta doar datorita tie!!!!!
La multi ani si la cat mai multe retete delicioase!!! Pupici
La multi ani si multe alte retete minunate,asa cum ne-ai obisnuit!
La multi ani!
La multi ani!!!!!!!!!! Blogul tau, draga Laura, a devenit o sursa de inspiratie pentru mine, cred ca de vre-o doi ani incoace. Norocoasa a fost ziua in care l-am descoperit!
Multi ani inainte si multa inspiratie si puteri, ca avem nevoie de tine.
o imbratisare!
La Multi Ani Laura! Multumim pentru toate retetele frumoase pe care le prepari si le imparti cu noi prin blogul tau!
La multi ani! Sa cresti mare, cu cat mai multe retete si sugestii de prezentare!
La muuuuulti ani in continuare si numai bine!!! AlyD
La Multi Ani pentru blog. Retetele tale sunt minunate. Te pup dulce.
La multi ani! Am un numar de site-uri pe care TREBUIE sa intru zi de zi, iar al tau este unul dintre ele. Uneori incerc retete, dar foarte des ma satur numai uitandu-ma la poze. Intotdeauna intru cu drag in casuta ta virtuala, sa vad ce mai pui la cale in bucatarie.
Toate cele bune, si spor la treaba in continuare!
P.S. Prajiturica din bannerul de mai sus este una dintre preferatele mele, dar ce ingrasaaaa!!!! 🙂
La multi multi ani! Iti doresc sa ai in continuare aceeasi putere de munca si sa impartasesti cu noi retete delicioase cu care ne-ai invatat.
Cu ajutorul blog-ului tau am invatat sa fac multe feluri de mancare, in special dulciuri. Multumesc pentru tot ceea ce faci, mult noroc si inspiratie in continuare! Roxana
La multi ani savurosi!
La multi ani bloguletului tau! Va doresc multi multi ani de blog, cu cat mai multe retete si poze exceptionale! Esti minunata draga Laura! Ma bucur ca te-am cunoscut prin intermediul blogului tau. Tu si minunata ta creatie m-ati facut sa-mi deschid si eu un blog acum ceva timp. Asa ca eu trebuie sa-ti multumesc tie ca existi! Sa-ti dea Dumnezeu multa sanatate si putere de munca!
La multi ani si la mai mare !!
Eu trebuie sa-ti multumesc de mai multe ori, pentru ca inspirata de blogul tau, am creat si eu unul, pentru ca datorita tie am intrat intr-o lume minunata, lume in care am legat prietenii.
Nu pot sa spun mai mult, decat : MULTUMESC.
Cu drag,
Cristina
La multi ani blogului :)… si tie sanatate si inspiratie 🙂 !
La multi ani blogului!Si cat mai multe retete deliciose!
La multe postari apetisante!
La multi ani pentru blog.Prezinti foarte bine retetele.
la multi ani si la mai mare
la multi ani ! si retete pe masura!
La multi ani,draga Laura!!!Multumim,pentru retetele minunate
pe care ni le daruiesti si de care se bucura si cei dragi noua.
Sa ai cat mai multi vizitatori pe blog,sanatate si iubire!
La multi ani !La multe postari ! La multi vizitztori !
la multi ani de retete frumoase si bune
Laurita draga mea, multumesc din suflet pentru urare!!
Pupicei cu mare drag!
Multumesc din suflet, Ile, pentru urari!! Sper sa-ti fi placut bavareza si sampania, chiar daca au fost doar vitual servite!:)
Edith scumpaaaa, multu mult mult muuult pentru urari!!
Pupicei cu mare mare drag!
Corina draga mea, mii de multumiri pentru urare!!
Am postat reteta care sper mult sa-ti placa.
Pup cu drag!
Multumesc mult Tigara Electronica!!
Violette draga mea, mmutumesc pentru urare!
Ma bucur tare mult ca-ti place bavareza! Pup!
Evelyne draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale.
Te pupic cu drag!
Cristina draga mea, multumesc ult pentru urare!!
Bavareza e un vis de bunatate. Noi adoram orice dulce care are cafea in compozitie.
Pupicei!
Multumesc mult, Daniela scumpa! pupicei!
Gabriel, multumesc mult pentru urare!
Imi pare rau ca doar virtual te pot servi cu o felie de bavareza, pentru ca este excelenta.
Adela draga mea, iti multumesc din suflet pentru urari!
Pupicei cu mare drag!
Magda draga mea, multumesc mult pentru cuvintele tale calde.
Te pupic cu mare mare drag!!
Ada draga mea, multumesc mult pentru urari!!
Pupicei!
Ana scumpica mea, fara voi mi-ar fi tare greu sa exist. Pupicei cu mare drag si multu mult pentru urari!!!
Liana draga mea, multumesc mult pentru urari. Tare ma bucur ca ti-ai invins frica de aluaturi. Te pupic cu mare drag!
Adriana draga mea, multumesc mult pentru urari.
Pupicei cu drag!
Lia scumpa mea, multumesc din inima pentru urari.
Pupicei cu mare mare drag!
Multumesc mult, Angighita draga mea!!
Pupicei cu mare drag!
Claudia scumpa mea, imi cer mii de scuze daca am lasat impresia asta. Chiar nu imi amintesc discutia in cauza dar daca am lasat o asemenea impresie, imi cer scuze!!!:((
te pupic cu drag si mii de multumiri pentru urari!
Caietul cu retete, multumesc mult pentru urari!
te pupic cu drag!
Amalia, scumpa mea prietena, iti multumesc din suflet pentru urari!!
Te pupic cu faorte mare drag!
Dana draga mea, multumesc mult pentru urare. Si voi contribuiti enorm de mult cu comentariile voastre care-l fac mai frumos si mai complet.
Pupicei cu mare drag!
Ancuta draga mea, multumesc mult pentru urare!
Pup!
Multumesc mult, Mimi draga mea!!
Pupicei cu drag!
Multumesc mult, Marti draga mea!
Irina draga mea, multumesc pentru cuvintele tale deosebite!!
Te pupic cu mare drag!
Explora Cuisine, multumesc din suflet pentru cuvintele tale!!
Pupicei cu mare drag!
Multumesc mult, Ani draga mea!!
Pupicei cu mare drag!
Anonim, iti multumesc tare mult pentru urare!!
Doina scumpa, multumesc din suflet pentru urare!!
Pupicei dulci!
Aurora drga mea, multumesc din suflet pentru cubintele tale. Iti multumesc ca ma vizitezi si ca-ti place ce gasesti la mine.
Tot ce-i bun ingrasa rau rau dar daca papam cu moderatie si mai facem si putin sport zilnic, ne mentinem in forma.
Pup cu mare mare drag!
Roxana draga mea. multumesc mult pentru urari!! Tare ma bucur sa stiu ca blogul meu ti-a fost de ajutor.
Pupicei cu drag si mult spor la bucatarit!
Multumesc mult, Andreea draga mea!!
Pup!
Andreea draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele tale. Tare mult ma bucur ca aud ca blogul meu te-a inspirat sa iti creezi si tu un blog. Iti multumesc mult!!
Pupicei cu drag si la cat mai multe retete delicioase si tie!
Cristina scumpa mea, iti multumesc din tot sufletul pentru cuvintele tale. Ma bucur atat de mult cand aud ca blogul meu a impulsionat atatea persoane dragi mie!!
Te pupic cu mare mare drag si mult succes cu minunatul tau blog!!
Adriana-Lucia, iti multumesc din suflet pentru urarile tale!
Pup cu drag!
La multi ani! Mii de felicitari, ai un blog super, foarte bine impartite retetele, le gasesc foarte usor, am facut multe retete de aici, cel putin torturile mi-au iesit super! La multi ani! Jos palaria! 🙂
Mariette draga mea, multumesc mult!!
Pup cu drag!
Adriana, multumesc mult!
Pup!
Anonim, iti multumesc mult!!
Diana draga mea, multumesc mult!!
Pupicei cu mare drag!
Pansy draga mea, multumesc mult!!
Pupicei dulci!
Anita draga mea, multumesc mult pentru urari!!
Pupicei cu drag!
Mandala draga mea, multumesc tare mult!
Pupicei!!
Multumesc tare mult, Ina draga mea!!
Te pupic cu drag!
LA MULTI ANI cu sanatate, iubire si noroc si la mai multe retete . un moment minunat pentru a-ti transmite felicitari si tot mai multe reusite care sa ne bucure in continuare!
Monica draga mea, multumesc mult pentru urari!! Te pupic cu mare mare drag si iti multumesc ca ai incercat din retetele mele.
Viorica draga mea, multumesc mult pentru urari!! Te pupic cu mare mare drag si iti multumesc ca ma vizitezi!
La multi blogului tau ,Laura draga…si tie multa inspiratie si felicitari pentru tot.
Te pupacesc cu drag.
Iti multumim tie pentru acest blog minunat!
ciupilica76: LA MULTI ANI! IN PRIMUL RIND TIE DRAGA LAURA CA AI RABDARE CU NOI TOTI SI CA IMPARTI ATITEA LUCRURI SI ATITEA TRUCURI,IMI PARE FOARTE RAU CA NU AM ONOAREA SA TE CUNOSC PERSONAL dar deja e un noroc si asa…,DAR DACA VREI SA ITI PETRECI VREODATA VACANTA IN INSORITA SPANIE ,MA OFER SA ITI FIU BUNA GAZDA…MERITUL TAU E CA ESTI FOARTE EDUCATA SI VEZI TOTUL NUMAI CU OKI BUNI..si iti ies lucrurile bine ca ai sprijin din partea sotului si e foarte important…eu iti doresc bafta multa si te imbratisez cu f mult drag..imi cer scuze ca nu ti-am trimis mes chiar pe blogul tau..dar mi-am prins un pik urekile cu adresa…si imi cer scuze daca primesti mesaje din partea mea aiurea dar fiul meu are 2 ani si jumatate si probeaza internetul..pupiki si sa stii ca te iubim tare mult
MULT SUCCES!!LAURA
Draga Laura, "La multi ani"!
Sa-ti dea Dumnezeu sanatate si putere de munca.
Daca te voi putea ajuta candva cu ceva, indiferent de ceea ce ne va aduce viitorul,stii cum sa dai de mine.
Te pup
Andra
Lissa scumpa mea, iti multumesc din suflet pentru urare!!
Iti doresc si eu sa ne incanti o vesnicie cu minunatele tale torturi!!
Pup cu drag!
Anonim, iti multumesc mult si te astept,cu mare drag, si in viitor, sa ma vizitezi.
Adriana draga mea, esti o scumpa si-ti multumesc din suflet pentru urare si pentru invitatie! Daca voi ajunge in Spania, mi-ar place tare mult sa ne cunostem!
Te pupic cu mare mare drag!!
Andra iubita, iti multumesc din toata inima pentru urari si pentru disponibilitate!!
Te pupic cu mare mare drag!!
Buna iubita! La multi ani ptr blog!n-am mai apucat sa-ti scriu dar tot incerc retetele tale care sunt intradevar super .mult noroc si la mai multe retete ! te pupic cu drag.
la multi ani, Laura! te urmaresc zilnic si imi esti tare draga! sa fi sanatoasa si frumoasa si sa ne incanti numai cu bunatati ca pana acum!
Claudia
Multi inainte, draga mea! Imi face o placere nespusa sa-mi beau cafeaua impreuna cu tine pe terasa. Pe terasa casutei tale:-)
La multi ani si la cat mai multe retete minunate, asa cum ne-ai obisnui. Pup!
Draga doamna Aluat (acesta este numele pe care vi l-am dat eu, impreuna cu fiul meu, pentru ca suntem de parere ca este un domeniu in care excelati, si toate retetele de aluat pe care le-am incercat de aici, de la Dvs de pe site au iesit minunat )va dorim sanatate, inspiratie si ani multi in blogosfera culinara.
Toate bune,
Ana&Alex
Felicitari Laura! ma uitam pe retetele de aperitive(maine am invitati si vreau sa pregatesc ceva) si vad ca in cei 3 ani ai evoluat foarte mult si frumos.
La multi ani!!!
Mara
Felicitari, multi ani inainte cu acest blog cald si delicios!
La Multi Ani! Iti doresc sa ai in continuare inspiratie si dragoste pentru ceea ce faci! Cristina
La multi ani scumpa!
Multa inspiratie, poze perfecte ca si pana acum si ani multi de blog in continuare 🙂
Te pup cu drag
Buni
La multe postariiiii frumoase, esti unul din blogurile mele favorite (top three), ai niste poze mai ales excelente. Asa ca te vizitez zilnic. Pupici.:)
Buna Laura!Cu putina intarziere iti doresc "La cat mai multi ani!" de blog.
Cred ca separarea fazelor s-a facut in frigider.Frisca se incorporeaza greu in amestecul de gelatina si fiind mai usoara s-a ridicat la suprafata.
Desi nu mai sunt tanara am invatat multe retete noi,deosebite si care mi-au reusit.
Felicitari pentru cei 3 ani de activitate si multi ani in continuare!!
La multi ani cu multe retete minunate iti doresc! sa ne-ncanti ochii, sufletul si mintea si de-acum incolo! pupici
La multi ani cu intarziere!Esti o femeie minunata!Noi iti multumim ca existi si ca ne impartasesti si noua retetele tale minunate si pozele tale superbe!Pupici
Gaby draga mea, multumesc mult pentru urare!!
te pupic cu mare drag si te mai astept pe la mine cand ai timp!!
O saptamana excelenta sa ai!!
La multi ani Laura draga mea! Multi ani inainte cu blogul caci faci treaba buna si folositoare! Felicitari din suflet!
Multi pupici!!!
Claudia scumpa, multumesc mult pentru urari!!
Te pupic cu mare drag!
Papadia mea draga, multumesc mult mult!!
Te pupic cu mare drag si te astept mai des sa ne bem cafeaua impreuna pentru ca si mie imi face mare placere.
Saptamana frumoasa sa ai!
Sara draga mea, pupicei cu drag si multumesc pentru urare!!
Vaaaaai ce frumos suna "Doamna Aluat" :)))
Multumesc mult, dragii mei Ana&Alex, pentru urari!!
Va pup si va mai astept cu drag pe la mine!
Mara draga mea, multumesc mult pentru cuvintele tale.
Te mai astept cu drag pe la mine!
Multumesc mult, Bucataras, pentru urare!!
Cristina daraga mea, multumesc mult!!
Te pupic cu mare drag!
Buni scumpa mea, multumesc pentru urare!!
Pupicei dulci!!
Laura mea draga, multumesc mult mult pentru urare!!
Te astept cu mare drag ori de cate ori doresti sa-mi treci pragul!!
Andreea draga mea, iti multumesc tare mult pentru urare!!
Te pupic cu mare drag!
Lia draga mea, iti multumesc din tot sufletul pentru urare!!
Sa stii ca si eu m-am gandit la lucrul acesta mai ales ca amestecul de cafea a fost mai lichid. Dar am mai facut-o cu ceva timp in urma si nu mi-a iesit in doua straturi ca acum.
Pupicei dragi si la urmatoarea bavareza elucidez sigur misterul.
Liana draga mea, iti multumesc mult pentru urare!
Pupicei cu mare drag si o saptmana excelenta sa ai!
Kryss draga mea, iti multumesc din toata inima pentru cuvintele tale!!
Te pupic si te astept si de acum incolo cu mare drag sa ma vizitezi!!
Felicitari! La multi ani si multe retete de vis cum ne-ai obisnuit!:)
Doamne cum arata!!! Felicitari iubita mea Laurica! Sa ne traiesti si sa ne incanti mereu cu retele tale minunate preparate cu asa mult suflet bun! Esti o inimoasa si te admir cu toata dragostea si prietenia!
La Multi Ani Laurici, multi multi ani cu blogul si retete delicioase!
Te pup cu drag! :*
La multi ani! 🙂
Multumesc mult, Anca draga mea!!
Ruxy iubita mea, esti o scumpa si-ti multu tare pentru cuvintele tale!!
Pupiciei cu mult drag!!
Alizel mic si frumos, multumesc mult pentru urare!!
Pup cu drag!!
Miha draga mea, multumesc mult pentru urare!!
Pupici cu mare drag!
Laura in reteta sunt trecute 16 gr gelatina foi, eu am granule sa folosesc tot 16 gr de gelatina ?
Leo, poti folosi 15 gr de gelatina praf. Eu nu o folosesc pentru ca o gasesc foarte greu aici.
Pot sa pun in loc de cafea ciocolata? Adica praf din ala pt ciocolata calda? Nu suntem fani cafea si caut o alta aroma…
Piersi, sigur ca poti pune praf pentru ciocolata.
Mamma mia ce bunaciune, te-as lua in brate de entuziasm!:))))
Felicitari pentru tot ce faci – creezi cu nadejde, iti cadem in plasa ca fluturii, hi hi.,
Spor la inspiratie!