Retete culinare Revista Femeia – Placinta de dovleac de post
(click pe imagine pentru o vizualizare mai buna a retetei)
Pentru ca se apropie Postul Pastelui si pentru ca placinta de dovleac de post prezentata in numarul din Noiembrie 2010 al Revistei Femeia a fost absolut delicioasa, m-am gandit sa o postez si pe blog. Aluatul de placinta de post este foarte fraged si deloc complicat de facut. Puteti inlocui umplutura de dovleac cu o umplutura de mere sau, daca nu vreti sa faceti o placinta de post, puteti face o umplutura de branza cu stafide.
Arata f bine dar daca as face-o cu mere tot asa ar trebui sa calesc merele inainte? Noua nu ne place dovleacul 🙂
Ma bucur ca-ti place Mihaela! Daca o incerci cu mere, trebuie sa le calesti inainte de-a umple placinta. Pup!
Am facut si eu placinta. Amavut probleme cu apa, a fost prea multa. Data viitoare o pun la final si o inlocuiesc cu zeama lasata de dovleac. Am redus zaharul la jumate deoarece o si pudram si a fost excelenta!
Am descoperit dovleacul acum doi ani si placinta cu dovleac e favorita mea! Imi place ca e asa de versatil,incepand cu supe si terminand cu desert poate fi folosit la orice! Adina din HR
Noi am facut placinta punand doar 1 cana de apa pt calirea dovleacului. Abiz dupa cateva clocote cand e „calit”, l am scurs si am pus zahar si putin unt. Zahar am pus doar jumate din cantitatea recomandata. A iesit perfecta!
Sa va fie de bine, draga mea!