Placinta de dovleac de post


Retete culinare Revista Femeia – Placinta de dovleac de post

Revista Femeia - Placinta de dovleac de post

 

(click pe imagine pentru o vizualizare mai buna a retetei)

Pentru ca se apropie Postul Pastelui si pentru ca placinta de dovleac de post prezentata in numarul din Noiembrie 2010 al Revistei Femeia a fost absolut delicioasa, m-am gandit sa o postez si pe blog. Aluatul de placinta de post este foarte fraged si deloc complicat de facut. Puteti inlocui umplutura de dovleac cu o umplutura de mere sau, daca nu vreti sa faceti o placinta de post, puteti face o umplutura de branza cu stafide.

6 comentarii la “Placinta de dovleac de post

  1. Mihaela spune:

    Arata f bine dar daca as face-o cu mere tot asa ar trebui sa calesc merele inainte? Noua nu ne place dovleacul 🙂

    • Alex spune:

      Am facut si eu placinta. Amavut probleme cu apa, a fost prea multa. Data viitoare o pun la final si o inlocuiesc cu zeama lasata de dovleac. Am redus zaharul la jumate deoarece o si pudram si a fost excelenta!

  2. Mitinita spune:

    Am descoperit dovleacul acum doi ani si placinta cu dovleac e favorita mea! Imi place ca e asa de versatil,incepand cu supe si terminand cu desert poate fi folosit la orice! Adina din HR

  3. Alex spune:

    Noi am facut placinta punand doar 1 cana de apa pt calirea dovleacului. Abiz dupa cateva clocote cand e „calit”, l am scurs si am pus zahar si putin unt. Zahar am pus doar jumate din cantitatea recomandata. A iesit perfecta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor