Naut crocant cu mirodenii, reteta pas cu pas
Naut crocant, cat este de gustos! Daca va doriti un snack rapid, foarte sanatos, picant, crocant si absolut delicios, neaparat sa incercati aceasta reteta cu naut.
Nu mi-a placut mereu nautul, dar de cand am descoperit ce gust minunat are in retetele sarate sau dulci (vezi aici prajitura negresa cu naut), nu-mi mai lipseste din casa. Reteta de naut la cuptor este simpla foc, v-o recomand in cazul in care va place sa rontaiti ceva bun in fata televiziorului sau intre mese.
Naut crocant la cuptor – Ingrediente (2-4 persoane)
- 400 g naut fiert
- 2 lingurite curry
- 1/2 lingurita rasa curcuma
- 1 lingurita de oregano uscat
- 2 lingurite praf de usturoi
- 3 ardei mici iuti rosii uscati
- 6 linguri ulei masline
- 2-3 linguri suc de lamaie proaspat
- sare
Cum se preparara reteta de naut crocant
- Eu am folosit naut la conserva. Scurgem nautul, il trecem printr-un jet de apa rece si il lasam 10 minute la scurs intr-o sita. Dupa ce s-a scurs, il asezam pe o hartie absorbanta de bucatarie si il stergem cu grija.
- Amestecam nautul cu curry, curcuma, praful de usturoi (puteti folosi 1-2 catei de usturoi dati prin razatoare), cu ardeii rosii carora le-am eliminat samburii si pe care ii zdrobim in mici bucatele, uleiul de masline, oregano, sucul de lamaie si sare.
- Tapetam tava de cuptor cu hartie de copt si punem nautul in tava. Avem grija ca bobitele de naut sa nu se suprapuna ci sa stea frumos una langa alta,
- Punem tava in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa 15 minute, scoatem tava si o zgaltaim pana ce intoarcem tot nautul pe cealalta parte. Il mai lasam inca 15 minute pana cand devine crocant dupa care trecem la rontait.
Pofta buna!
Sumar
Nume Reteta:
Naut crocant
Autor:
Laura Adamache
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
5 Review(s) Based on
Una deliziosa ricetta, ciao 🙂
mmm ce bun e,si eu fac foarte des,la mine in casa toti il papam cu placere,mai fac si din facole boabe alba sau colorata,cateodata il fac si in tigaie pe foc,o seara buna
si noua ne place,o sa incerc si eu ideea de mai sus in tigaie…
arata foarte bine laura….ti am trimis si un msg pe fb te rog imi zici si mie ce aparat folosesti tu …ti am vazut pozele pe blogul foto si m ar interesa si pe mine un astfel de aparat.pupici
Grazie Stefania!! Adoro i ceci!!
Yaya draga mea, nu am incercat nicioadat sa prepar fasolea dupa reteta asta dar sigur am sa incerc.
Pup cu mare drag si multumesc!!
Mitinita, pup si ma bucur ca-ti place reteta.
Sa imi spui cum au iesit in tigaie.
Kryss scumpa, mii de scuze ca raspund atat de tarziu.
Am un Canon 500D si 2 obiective. Unul de 18-55 mm si altul de 50 mm f 1/8.
Puuup!!
Chiar azi sotul meu m-a intrebat cum se mananca nautul copt la cuptor; eh am aflat! il fac ori azi ori maine, mersi frumos de reteta
Claudia
mersi mult…pupici
Nici noua nu ne lipseste nautul din casa dar nu stiu sa-l folosesc decat intr-un fel, pasta. Am sa incerc reteta ta, pare delicioasa.
Buna Laura! Am nevoie de un sfat culinar 🙂 ai idee cumva daca in loc de faina de naut pot pune faina alba? Am niste retete de dulciuri care vreau sa le incerc si trebuie faina de naut…care e peste 10 lei 1 kg :-s am un buzunar cam mic de student… 🙂
Deeaalexx draga mea, mi-e teama ca faina de naut nu se poate inlocui cu faina alba. Cea de naut are un gust aparte pe care nu-l regasesti in faina alba. Cel mult o poti inlocui cu faina de castane dar asta in functie de retetele pe care vrei sa le incerci.
Grozave retete! Felicitari! Spune-mi, te rog, ce aparat de fotografiat folosesti? Pozele arata super!
Diana draga mea, multumesc ca-ti plac retetele mele!
Folosesc un Canon EOS 500D pentru fotografii.
Pup cu mare drag!!
si daca folosesc naut uscat, il pun la umflat peste noapte sau se fierbe?
Maria, draga mea, il pui la umflat peste noapte si a doua zi il clatesti bine si il pui la fiert. Apoi il scurgi bine si il stregi eventual cu hartie absorbanta de bucatarie si il coci la cuptor.
Buna..arata demential. Sigur o sa-l incerc. Voiam sa te intreb daca ar trebui sa-l curat de coji sau sa-l las asa. Merci!
Draga Larisa, nu este nevoie sa cureti cojile.
Cu drag!
Mie mi-a iesit nautul mai umed sa spun asa. Am folosit naut la conserva. Sincer era mai bun nepregatit. La final eate greu pt digerat cu ulei de masline in el, putin a devenit si cam condimentat. Salutari.
Liviu, data viitoare scurge-l foarte foarte bine. O sa iasa sigur crocant.
Am facut reteta si este delicioasa. Grauntele crocante au avut succes! Multumesc mult!
Incercati ca gustare cu perlute de branza si castravete taiat bucatele e super bun !