Retete culinare – Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta
De Sarbatori am gatit mult, chiar foarte mult pentru numai 2 persoane, dar din pacate nu am reusit sa fotografiez toate preparatele pe care le-am facut.
Astazi va prezint ultimul aperitiv fotografiat de pe masa de Craciun: rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta. Un aperitiv delicios si foarte simplu de facut.
Crema de ricotta cu care sunt umplute rulourile este o adevarata minune de gust si se poate folosi in zeci de feluri: pt umplut rulade, tartellette, barcute de aluat foietat sau chiar clatite.
Ingrediente – Rulouri de prosciutto crudo cu crema de ricotta
- 8 felii de prosciutto crudo
- 250 g ricotta/urda
- 4 frunze de salvie proaspata
- 30 g samburi de pin usor prajiti
- 2 linguri de vin alb
- 30 g parmezan
- sare
- piper
Mod de preparare
- Prajim samburii de pin intr-o tigaie teflonata pentru 2-3 minute, fara sa adaugam ulei sau unt. Ii lasam sa se raceasca dupa care ii tocam nu foarte marunt cu un cutit.
- Amestecam ricotta cu 4 frunze de salvie tocate marunt, samburii de pin, 2 linguri de vin alb de buna calitate, parmezanul ras, sare si piper dupa gust.
- Lasam crema la rece pentru 1-2 ore, dupa care o ungem pe feliile de prosciutto si le rulam.
- Foarte simplu de facut iar crema are un gust intr-adevar special.
Am sa incerc si eu reteta,ma tenteaza!Felicitari pentru toata munca depusa si sa ai un an cum ti-l doresti!
da,cred ca au un gust foarte bun,e aspectuos ca aperitiv
Ce frumos arata!
Flory draga mea, ma bucur ca-ti place reteta. Iti doresc si eu un an minunat plin de realizari.
Ina draga mea, crema de ricotta este delicioasa. Noua ne-a placut tare tare mult.
Pup.
Multumesc mult, VertAnge!
Sint super atit la gust cit si la aspect,le-am pregatit pentru miine!!!pup
Any, scumpa, ma bucur tare mult ca ti-au placut!!
Puuup!!
Cu ce as putea inlocui semintele de pin?Multumesc!
Stefania, le poti inlocui cu migdale sau chiar si cu nuci.
Daca vrei un gust mai pregnant, coace migdalele sau nucile, asezate in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, cateva minute, la 200°C, cuptor preincalzit.
Pup cu drag!
Imi poti da o idee cu ce as putea inlocui salvia? m-am gandit la busuioc sau menta .. Multumesc
Draga Andreea, cu busuioc o poti inlocui. Si menta ar merge, dar eu iti recomand busuiocul.
Foarte buna crema dar mi-a displacut nota amara de final data de parmezan in combinatie cu vinul alb.
Draga mea, ma bucur ca ti-au placut. Data viitoare foloseste un vin demidulce sau demisec.