Retete culinare – Pizza de casa cu salata
Iubesc pizza de casa! Chiar daca pizza din comert are o consistenta diferita, pizza de casa are un farmec aparte. Combinatia ingredientelor din aceasta delicioasa reteta de pizza cu salata, este absolut fenomenala. Sincera sa fiu, nu ma asteptam la un gust atat de delicios si cu siguranta am s-o repet cat se poate de curand. Asa ca va invit sa o incercati daca sunteti fani pizza!
Ingrediente aluat (pt 2 pizza – tava cuptor)
- 500 gr faina
- 25 gr drojdie
- 30 gr ulei de masline
- 250-275 gr apa calduta
- 10 gr sare
- 1 lingurita rasa zahar
Ingrediente topping pentru pizza
- 200 gr salata
- 200 gr mozzarella
- 4 ardei jalapeno
- 4 carnati cruzi
- 200 gr ciuperci champignon
- 100 gr rosii cherry
- busuioc
- sare
- ulei de masline
- 1 catel usturoi
Mod de preparare aluat de pizza
- Punem faina intr-un vas de plastic, facem o gropita in mijloc unde adaugam drojdia dizolvata in apa calduta amestecata cu 1 lingurita de zahar si uleiul.
- Framantam pana capata consistenta dupa care adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul cu un servet de bumbac sau cu folie alimentara si il lasam la crescut pentru 45 minute -1 ora.
Mod de preparare topping
- Eu am folosit un mix din patru tipuri de salata (scarola, riccia, pan di zucchero si radicchio rosso). Atasez o poza cu toate cele patru tipuri de salata,
- Daca nu le gasiti, puteti folosi doar salata verde.
- Punem intr-o tigaie teflonata 1-2 linguri ulei de masline si un catel de usturoi necuratat dar usor zdrobit. Cand uleiul este incins, aruncam usturoiul si adaugam ciupercile champignon taiate in feliute subtiri, rosioarele cherry taiate in doua si ardeii jalapeno taiati in feliute subtiri. Daca folositi ciuperci proaspete adaugati si o cescuta mica de apa. Eu am folosit ciuperci congelate si le-am pus inghetate in tigaie.
- Cand ciupercile se inmoaie, adaugam salata,
- Amestecam, adaugam putina sare si mai lasam pe foc mic pana ce salata se inmoaie. Stingem focul, scurgem eventualul lichid ramas in tigaie si lasam mixul de legume sa se raceasca complet.
- Intre timp, scoatem carnea din matul carnatilor si o desfacem in mici bucatele (in Italia se foloseste foarte mult in pizzerii carnea cruda din carnati pentru ca este deja condimentata). Taiem mozzarella in cubulete mici si tocam marunt busuiocul.
- Impartim aluatul in doua parti egale, si intindem cu mana cate o bucata de aluat pe rand, in tava de cuptor tapetata cu putin ulei de masline si faina.
- Punem pe fiecare foaie o parte din mixul rece de legume si cateva bucatele de carne,
- Stropim intreaga suprafata a aluatului cu putin ulei de masline, busuioc tocat marunt si o coacem la 25o grade, cuptor preincalzit, pentru 10 minute. Cand marginile pizzei au prins culoare, scoatem tava, adaugam cubuletele de mozzarella si o mai lasam la cuptor inca 5 minute,
- O servim calda si cu multa pofta pentru ca este absolut delicioasa!!!
- Pofta buna!!
Laura este formidabila reteta. Chiar nu m-as fi gandit niciodata la pizza cu salata. Arata incredibil! Nu stiu in ce masura se gasesc la noi salatele pomenite de tine, insa eu cu siguranta voi arunca un ochi dupa ele…pupici
Corina scumpa, ma bucur ca-ti place. Exista aici un tip de pizza, pizza alla scarola, in care intra numai salata scarola, capere, ansoa, masline si stafide. Foarta buna este dar mai mult mi-a placut asta!! Sa o incerci pentru ca este pur si simplu minunata!!
Pup cu mare drag!
Laura draga ce bunatate ai mai facut!Si ingredientele…….inghit in sec!
Niciodata nu m-as fi gandit sa pun salata pe pizza! great idea! Acum imi vine pofta sa-mi fac pizza. Poate poate maine 😉 Pupici!
Acuma m-as infige intr-o felie. 🙂
Ai adus primavara in casa cu reteta asta.
Imi place de mor poza de prezentare.
eu ma facut reteta de pizza dupa sfaturile tale,sincer…era gustul care il cautam in pizza si niciodata nu il gaseam…ai mei au fost sincer impresionati…am avut foarte mult succes..te pup Laura,
Foarte interesanta reteta! Bravo, Laura! Sunt foarte curioasa cum este gustul unei pizza cu salata. Cu prima ocazia o sa incerc si eu.
Waw,esti foarte creativa ,o sa fac si eu, multumesc pentru idee!
este tare interesanta reteta, merita incercata.
Claudia
Laura cat de bine arata… am sa o incerc intr-o zi cand am sa fiu acasa toata ziua ca sa fac aluatul cu timp si fara graba… Te pupic dulce de tot…
Laura draga, chiar vroiam sa fac o tava de pizza in week-end. Ideea e super si gustul cred ca e pe masura. Eu sunt fan nr.1 pizza asa ca trebuie sa o incerc. Multumesc pentru idee.
O zi buna!
Alina Stefanescu
Flory scumpa, este intr-adevar o bunatate de pizza!! Pup cu mare drag!!
Inucule mic, aici se gateste fooooarte mult cu salata. Cea mai buna pentru gatit e scarola pentru ca e crocantica si nu se inmoaie chiar atat de rau dupa coacere. Graziella, de multe ori, o rupe in bucatele si o caleste cateva minute in putin ulei de masline. Am mancat si eu si mi-a placut mult de tot. Pupicei!!
Lia scumpa, ma bucur mult ca-ti place!!!
Cred ca o sa refac curand pizza asta ca s-a dus atat de repede ca nici nu-mi amintesc cum a fost.:))))
Pup cu drag!
driana draga mea, tare mult ma bucur ca ti-a placut!! Si noua ne-a placut mult toppingul asta. Pup cu mare drag si sa va fie de bine!
Alina draga mea, sper sa-ti placa la fel de mult cum ne-a placut noua!! In caz ca o incerci sa imi spui daca ti-a placut!! Pup!
Mandala draga mea, ma bucur tare mult ca iti place! Pup!
Claudia, ma bucur ca-ti place!!
Pup cu drag!
Perfect ! As always… 🙂 Pupici !
Buna Laura ,am facut un blog culinar si
as vrea sa te rog sa facem schimb de link,
MULTUMESC!
Laura.draga mea azi am facut acest aluat de pizza dar cu alta umplutura(la vara o voi face cu legume din gradina mea)si mi-a iesit excelenta!!!chiar daca e pentru prima data cand fac pizza:)si am mai facut pulpe de pui cu seminte,insa numai de susan ca asa a preferat fata mea! Sunt super!!!!
Multumesc frumos!!!
te pup cu mult drag si sa vad ce mai „execut” zilele acestea:))
Ruxandra, draga mea, ma bucur tare mult ca ti-a placut!!
Pupicei cu mult mult drag!