Cosulete de linte cu guacamole


 Retete culinare, Aperitive – Cosulete de linte cu guacamole

Cosulete linte cu guacamole-detaliu final

Incep prin a va ura in continuare Sarbatori Fericite si imbelsugate si sper ca ati avut un Craciun de vis alaturi de cei dragi.

Craciunul nostru a fost superb si linistit si, as spune eu, prea imbelsugat pentru numai doua persoane. Aveam de gand sa fac si un tort dar acum ma felicit din toata inima ca am stat cuminte si am renuntat la idee pentru ca am primit 3 cutii de panettone  plus inca o rulada cu tot felul de fructe confiate si inca ne luptam cu ele.

Nu am avut anul acesta un Craciun traditional pentru ca nu am avut ingredientele necesare dar astazi am avut noroc sa gasesc varza murata, afumatura, caltabosi si alte minunatii traditionale pe care le voi pregati de Revelion. Asa ca noi de Revelion vom savura sarmalute cu afumatura si alte bunataturi cu iz romanesc.

Unul dintre aperitivele de pe masa de Craciun si care ne-a placut foooarte mult, au fost cosuletele de linte umplute cu guacamole. Din pacate am facut poze foarte putine pentru ca nu am avut timp, dar reteta acestor cosulete de linte este atat de simpla incat chiar nu e nevoie de fotografii suplimentare.

Ingrediente – Cosulete de linte cu guacamole (12 bucati)

  • 280 g linte fiarta
  • 1 galbenus
  • 50 g parmezan ras
  • 30 g pesmet

Ingrediente –  Guacamole

  • 3 avocado copti bine
  • 1 ardei mic iute rosu
  • 1/2 ceapa
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lamaie (doar sucul)
  • sare
Mod de Preparare Cosulete de linte
  • Fierbem lintea dupa care o lasam la scurs cca 1 ora  pana cand pierde toata apa.
  • Amestecam lintea cu un galbenus, parmezanul ras si pesmetul.
  • Tapetam o forma de muffins cu hartiute speciale pentru muffins si punem in fiecare forma 1-2 linguri din mixul de linte dupa care il presam bine cu lingura astfel incat sa acopere fundul formei de hartie si peretii. Marginile cosuletelor nu trebuie sa fie perfecte ci usor franjurate pentru un  aspect modern.

Cosulete linte cu guacamole - preparare

  • Le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute.
  • Le lasam sa se raceasca complet in forme, dupa care indepartam cu grija hartia. Daca nu aveti hartiute de buna calitate, ar fi ideal sa le ungeti cu putin ulei inainte de a adauga mixul de linte.

Mod de preparare guacamole

  • Mixam miezul fructelor de avocado impreuna cu sucul de lamaie, ceapa, ardeiul iute si uleiul de masline pana obtinem o crema fina fina. Adaugam sarea si umplem cosuletele de linte. Daca serviti cosuletele a doua zi dupa ce le-ati facut, le umpleti inainte de a le servi.

Cosulete linte cu guacamole - detaliu

Pofta buna si promit sa revin curand si cu urmatoarele aperitive.

Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Cosulete de linte cu guacamole
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
3.51star1star1star1stargray Based on 23 Review(s)

26 comentarii la “Cosulete de linte cu guacamole

  1. Dana2dor spune:

    Sarbatori fericite si un an nou plin de dorinte implinite si realizari, draga Laura!!! Excelent arata cosulete tale si cred ca ma vor inspira pentru meniul de Revelion.
    Petrecere frumoasa in continuare:)

  2. Ionela spune:

    La multi ani, Laura, un an bun, sarbatori cu bucurii in continuarie! Foarte bine arata cosuletele tale si abia astept si celelalte aperitive! Nu pot uita aperitivele tale de la Revelionul de anul trecut! Au fost minunate! Lamaile umplute le-am incercat si au avut mare succes, nu stiu daca ti-am mai spus, iar cokteil-ul de creveti nu-l pot uita, desi nu am reusit sa-l incerc, poate ma incumet de Revelion daca apuc sa iau creveti.

  3. Sorina spune:

    Sfintele Sarbatori sa te gaseasca fericita si sanatoasa si sa iti aduca tot binele din lume. Un An Nou fericit si bogat. LA MULTI ANI!

  4. Laura spune:

    Dragele mele, va multumesc din suflet pentru urari!! Sa aveti un 2011 minunat cu sanatate si bucurii alaturi de cei dragi!! La Multi Ani!!

  5. Anonymous spune:

    Buna, faci excelente retete insa nu ar fi o idee rea sa specifici de unde le iei sau de unde te inspiri, asa cum fac bloggerii straini..

  6. Laura spune:

    Anonim, nu mi se pare normal ca o persoana care nu are bunul simt sa isi scrie numele, sa puna o astfel de intrebare. Inainte te semnezi si apoi iti spun cu mare drag de unde m-am inspirat daca este chiar atat de important pentru tine.

  7. MIHAI spune:

    Te-ai aprins prea tare si nu ai observat ca nu era o intrebare…Presupun ca daca iti scria un anonim care te ridica in slavi nu prea te-ar fi interesat numele si nici nu ii spuneai ca n-are bun simt. Vad ca pentru tine este mai important numele meu decat numele celor carora le folosesti (ca sa nu spun altfel) retetele in blogul tau si le pretinzi ca fiind propriile inventii…Numele meu este Mihai Trandafir, iar tu esti extrem de neprimitoare in "casa" ta, practic m-ai facut nesimtit, eu nu ti-am vorbit in felul asta. Am mai vazut pe aici alte replici de-ale tale, se pare ca nu suporti nici un fel de observatie, ca sa nu vorbim de critica. Mult succes in continuare…

  8. Laura spune:

    Scuza-ma, Mihai Trandafir, dar cumva ma acuzi ca imi insusesc retetele altora?? Unde am scris NEGRU PE ALB ca ceea ce prezint pe blog sunt propriile mele inventii??
    Am reactionat asa si voi continua sa reactionez in acest mod in fata tututror comentariilor care-mi aduc acuze mai mult sau mai putin mascate, asa cum ai facut si tu in comentariul anterior. As fi preferat ca sugestia de mai sus sa fie insotita si de un nume pentru ca mi se pare ca nu este deloc civilizat sa te semnezi ca anonim pe un blog care nu este deloc anonim.
    Replicile mele sunt acide numai in cazul comentariilor complet nefondate iar critica, atata timp cat este constructiva, o accept cu mare drag .
    Si inca ceva, atata timp cat fotografiile sunt ale mele iar retetele le execut din banii mei, si in bucataria proprie, nu am ce acuze sa primesc. Mentionez numai numele celor care au creat o reteta asa cum s-a intamplat in cazul Sfogliatinelor Capresi, create de Montersino.
    Sunt extrem de multe bloguri, atat romanesti cat si straine, care nu specifica sursa, chiar nu inteleg cum de ai nimerit tocmai pe blogul meu….

  9. Laura spune:

    P.S In caz ca te intrebi de unde este reteta de mai sus, o gasesti in revista "Cucina Moderna", din decembrie, pe la pagina 34, pe pagina din dreapta, in coltul de jos. Din pacate nu scriau nici ei cine a inventat reteta, asa ca imi cer scuze, dar nu-ti pot oferi mai multe detalii…

  10. Dada spune:

    As avea o intrebare. Lintea fiarba se lasa intreaga sau se paseaza putin? As vrea sa incerc reteta si nu vreau sa ratez cosuletele

    • Laura spune:

      Dada, draga mea, lintea se lasa intreaga. In momentul in care formezi cosuletele in forma, presezi aluatul foarte bine cu o lingura. Datorita galbenusului si parmezanului, aluatul se leaga foarte bine si cosuletetele vor iesi perfect.
      Pup cu drag!

  11. nicoleta spune:

    ai niste retete minunate acum ti-am vizitatt sit-ul dar suta la suta o sa gatesc si eu de pe retele tale cu multa stima………….

    • Laura spune:

      Iulia, draga mea, am folosit un mix de linte conservata (rosie, verde, galbena), dar am facut cosuletele si cu linte fiarta, linte de Casteluccio care nu se inmoaie inainte.
      Te pup!

  12. Ramona spune:

    Draga Laura, am incercat sa fac cosuletele, si desi am respectat reteta, nici parmezanul si nici pesmetul nu mi-au legat lintea.. Cosuletele mi s-au sfaramat cand am incercat sa le scot din forme, si am pus si ulei in fiecare forma de hartie, dupa sfaturile tale. Am fost ft dezamagita, pentru ca nu inteleg ce am gresit.

  13. Rovena Tufina spune:

    Draga Laura,
    Abia astept sa incerc aceasta reteta! Nu prea imi place sosul guacamola si cred ca ma voi gandi la altceva…vad eu ce!
    Sunt sigura ca vor fi delicioase! Vreau sa spun ca, toate retetele tale pe care le am incercat deja, au fost foarte gustoase si mi au iesit aproape la fel ca cele din pozele tale!
    Apropo! Pozele sunt minunate! Ma regasesc….gatitul si fotografiatul fiind doua cele mai importante hobby-uri ale mele!
    Iti multumesc si iti doresc toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor