Retete culinare, Aperitive – Flori de dovlecel umplute cu ricotta
Cred ca as fi in stare sa le mananc si crude atat de mult imi plac florile de dovlecel. De data aceasta am hotarat sa le fac umplute cu ricotta si sa le coc la cuptor, desi caldura este absolut infernala in aceasta perioada.
Ingrediente – Flori de dovlecel umplute cu ricotta
- 250 g ricotta
- 50 g parmezan/cascaval
- 50 g mortadella
- 1 ou mediu
- sare
- piper
- patrunjel
- 16-18 flori dovlecel
Mod de preparare
- Se lasa in apa rece florile de dovlecel cam 10 minute. Facem acest lucru ca sa scapam de eventualele mici insecte ascunse in flori si ca sa permitem florilor ca sa se deschida la maxim.
- Le scoatem din apa si le stergem foarte delicat dupa care cu mare grija rupem pistilul din interiorul florii.
- La reteta de Flori de dovlecel umplute gasiti pas cu pas cum se curata corect florile de dovlecel.
- Intr-un bol amestecam ricotta bine scursa, parmezanul, mortadella taiata in patratele micute, oul, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
- Umplem cu grija fiecare floare cu pasta obtinuta si le asezam intr-un vas ns cu o lingura de ulei de masline.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15-20 minute.
- Este o reteta simpla dar extrem de delicioasa.
- Pofta Buna!
- Gogosile cu flori de dovlecel sunt iarasi extraordinar de delicioase si simplu de facut.
[stextbox id=”info” bcolor=”877f78″ bgcolor=”f8e6e9″]Ricotta se poate inlocui cu o branzica de vaci foarte bine scursa iar parmezanul sau pecorino (ambele sunt tipuri de branza cu o consistenta dura) se pot inlocui cu un cascaval care are o consistenta asemanatoare parmezanului.[/stextbox]
Sumar
Nume Reteta:
Flori de dovlecel umplute cu ricotta
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
2 Review(s) Based on
Arata superb,ca pentru restaurant.Bravo…
Laura, arata mirific…Tu ziceai ca stai in Italia? Cum e vremea pe acolo ca la no in Romania e zapuseala si foarte mult soare.
Fain, felicitari
Imi lasa gura apa! Dar le ador pe alea cu acciughe! YUMMy!
Multumim pentru retetele publicate si pentru faptul ca sunt autentice si pot fi probate fara dubiu. Aveam curiozitati culinare si uite ca pe site-ul dvs. le gasesc explicate pas cu pas. De pilda aceasta reteta am auzit-o povestita si mi se parea riscant sa o incerc asa dupa ureche. Pentru noi cele care nu stim cum, cit si in ce fel se alcatuiesc unele preparate site-ul dvs. e un ghid pretios. Si foarte necesar. Cel putin pentru retele italiene pentru care am o slabiciune declarata.
Nu renuntati, multumim !
Cu mult drag, LB! Ma bucur tare mult ca iti plac retetele mele!