Ieri i-am facut si deja astazi sunt amintire. Sigur nu exagerez cand spun ca sunt cei mai pufosi muffins pe care i-am gustat pana acum. Asa ca va invit sa ii incercati pentru ca sunt foarte buni si delicati.
Ingrediente 12 muffins:
- 220 g faina
- 30 g cacao
- 150 g zahar
- 1 praf de copt
- 2 oua
- 50 g ulei
- 50 g frisca lichida
- 125 g coca cola
- 25 g bobite ciocolata
Glazura
- 100 g zahar pudra
- 1 lingura rasa cacao
- 2-3 linguri cola
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o crema si isi dubleaza volumul dupa care adaugam treptat uleiul, frisca lichida si la sfarsit coca cola. Mixam bine bine.
Amestecam faina cu praful de copt si cacaua si o adaugam compozitie lichide. Mixam bine dar nu foarte mult.
Umplem formele de muffins , tapetate cu unt si faina sau cu hartiute de muffins, presaram pe deasupra bobite de ciocolata sau ciocolata taiata cu cutitul si le coacem la 180 grade cuptor preincalzit pt 15-20 minute.
Dupa ce se desprins de pe marginea formelor de muffins inseamna ca sunt facute si deci le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca in forme.
Pana se racesc facem glazura simplu de tot si anume: amestecam zaharul pudra cu cacao si coca cola pana ce obtinem o crema semi densa. Va sfatuiesc sa amestecati bine bine pana se topeste tot zaharul. Eu m-am grabit si am folosit si zahar pudra facut in casa si am cam simtit zaharul dar nu m-a deranjat.
Scoatem muffins-ii din forma dupa ce s-au racit si ii ungem cu glazura dupa care ii servim.
Pofta buna!!!
O cred ca au fost minunati!
Sint mare,mare fan MUFFINS!Mor dupa ei!Nici nu-mi trebuie alt dulce oricit de sofisticat ar fi!
Arata minunat!
Te pup!
Arata de vis! Felicitari, Laura! Eu inca nu mi-am luat forme de muffins, asa ca nu pot visa inca sa-i fac. Cele cu morcov si alune au ramas la inima mea. Ti-au placut mai mult acestea cu cola, asa-i?
Laura sincer nu am mai auzit dulce cu cola :d, dar dupa cum arata muffins-ii precis sunt buuuni 😛
Arata super!
Se vor executa!
Mariana scumpa mea cat ma bucur sa te vad. Si mie imi plac tare mult muffins-ii si se fac tare rapid asa ca ii fac des cand sunt in criza de timp. Pupicei draga mea!!
Ionela scumpa trebuie neaparat sa iti cumperi pt ca sunt tare practice. Nu pot sa spun care imi plac mai mult pentru ca sunt diferite dar si cele cu morcov sunt o nebunie si fff parfumate. Te pupic!
Alizel tare dar tare bune au fost si mai ales foarte foarte pufoase. Pupicei!
Elena draga mea ma bucur ca iti plac. Te pup si daca le incerci sa imi spui cum ti s-au parut!!
Buna Laura,
Iti urmaresc blogul de ceva timp si chiar am incercat cateva dintre retele tale. Trebuie sa iti spun ca de fiecare data mi-au iesit excelent si cred ca in mare parte datorita talentului cu care explici procesul de pregatire. Nu gatesc de mult timp, insa aceste briose, pe care le-am facut asta seara, m-au dat pur si simplu pe spate. De departe cele mai bune pe care l-am mancat! Felicitari si iti multumim ca impartasesti cu noi toate minunatiile astea de retete!
Andie
Bine ai venit Andie draga mea si multumesc tare mult ca ti-au placut aceste briosele. Te pupic si te mai astept pe la mine cu mare drag!!
Le-am incercat si au iesit mai mult decat delicioase. Si sunt atat de pufoaaaaaase. Multumesc tare mult pentru reteta! 🙂
Buna Laura.
In primul rand multumesc pentru retete, sunt corecte si ies intotdeauna foarte bine.
O intrebare legata de acesti muffins. Au iesit f pufosi insa prea putin dulci pentru gustul meu. Eu am pus zahar pudra. Ar trebui sa pun zahar normal, sau sa pun un pic mai mult? Imi este frica sa schimb gramajele si sa nu mai creasca aluatul .
Un sfat te rog frumos.
Draga mea, te sfatuiesc sa folosesti zahar tos, nu zahar pudra care este mai putin dulce decat cel normal (zaharul pudra contine si amidon).
Te pup.
O reteta foarte buna…nu a ramas nici un muffins…eu nu iam mai glazurat pentruca am pus mai multa ciocolata..au esit super…cu siguranta voi mai incerca.