Gogosi cu lapte condensat


Retete culinare – Gogosi cu lapte condensat

Gogosi cu lapte condensat - sectiune

Gogosi cu lapte condensat, pufoase, se topesc in gura. Cele mai pufoase gogosi, reteta pas cu pas. 

Pentru ca laptele condensat l-am facut pentru aceste gogosi divine si pentru ca astazi am avut mai mult timp, nu am stat pe ganduri si le-am executat. Nu va mai spun cat sunt de pufoase si delicate ci va invit sa le incercati pentru ca merita din plin.

Incearca si gogosile italiene, click pe poza de mai jos pentru reteta

Gogosi italiene ciambelle

Daca nu aveti timp de gatit, va recomand reteta de gogosi cu lingura. Se fac foarte simplu, iar aluatul nu se lasa la dospit.

Ingrediente – Gogosi cu lapte condensat

  • 600 g faina
  • 50 g zahar
  • 7 g drojdie uscata/25 g drojdie proaspata
  • 180 ml lapte condensat inducit
  • 250 ml apa calduta
  • 1 ou mare
  • un varf cutit sare

Vezi aici reteta de lapte condensat:

Mod de preparare – Gogosi cu lapte condensat

  • Amestecam faina cu drojdia uscata (daca folosim drojdie proaspata o dizolvam in apa calduta si o adaugam in centrul fainii).
  • Adaugam in centrul fainii apa calduta, laptele condensat, oul si zaharul si incepem sa framantam.
  • Cand aluatul a capatat consistenta adaugam un varf de cutit de sare si framantam pana obtinem un aluat elastic (daca aluatul mai cere faina, mai adaugati maxim 1-2 linguri rase).
  • Lasam aluatul la crescut cca 2 ore, dupa care il rasturnam pe masa pudrata cu faina si intindem o foaie nu foarte subtire, cam 0,5 cm, din care taiem cu o forma, gogosile.

Gogosi cu lapte condensat - forma decupat gogosi

  • Punem gogosile la crescut pe un fund de lemn bine pudrat cu faina, pentru 30-45 minute.

Gogosi cu lapte condensat - gogosi la dospit

  • Le lasam sa isi dubleze volumul.

Gogosi cu lapte condensat - gogosi dospite

  • Dupa ce si-au dublat volumul, le prajim in baie de ulei incins. Daca gogosile sunt crescute suficient, vor pluti la suprafata uleiului si vor face guleras alb de jur imprejur.

Gogosi cu lapte condensat - detaliu final

  •  Le servim pudrate cu zahar vanilat langa o cana de lapte, ceai sau cafea.

Gogosi cu lapte condensat - detaliu

Pofta buna!


Ai incercat reteta? Trimite-mi poza!


Sumar
recipe image
Nume Reteta:
Gogosi cu lapte condensat
Autor:
Publicata:
Timp preparare:
Timp gatire:
Timp total:
Voturi:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

34 comentarii la “Gogosi cu lapte condensat

  1. Narnia spune:

    Par incredibil de pufoase si banuiesc ca laptele condensat le da un gust deosebit. Am facut gogosi saptamana trecuta, dar data viitoare am sa incerc sigur reteta asta. Sunt convinsa ca sunt minunate.

  2. LLAAVVIINNIIAA spune:

    N-am nici o indoiala ca sunt minunate ca tot ce faci!
    Se executa caci e dulcele pe care pustiul meu mi-l cere cel mai des.
    Weekend minunat sa ai!
    Numai bine iti doresc!

  3. Laura spune:

    Narnia draga, asa este, sunt foarte foarte pufoase si chiar si astazi au ramas pufoase si bune. Eu gogosi nu cred ca am mai facut de cand ne-am intors din Germania sau nu imi amintesc eu dar le aveam in plan de multisor. Te pupic si daca le incerci sper sa iti placa.

  4. Laura spune:

    Lavinia scumpa stiu ca cei mic sunt inebuniti dupa gogosi asa ca ti le recomand cu drag pt ca sigur o sa-i placa pustiului tau. Pupicei si tie si weekend minunat sa ai!

    P.S Aici ploua, e frig si uraaaaat foc asa ca noi nu am mai iesit din pacate. Sper la voi sa fie mai frumos. Pup!!

  5. Bucataria-Paradis spune:

    Deci joi le fac si eu aceste minunate gogosi.Laura,daca mai ai retete bune ce contin lapte condensat,please trimitemi-le pe …Am o lada plina de cuti cu lapte condensat si nu mai stiu ce retete sa mai prestez.Azi am facut ciocolata de casa..mai vreau retete.Multumesc.te pup.Happy Valentine's day!xoxo.

  6. Laura spune:

    Paradis scumpa abia astept sa incerci gogosile. Noua ne-au placut tare tare mult. Draga mea imediat ce ma ciocnesc de retete care contin lapte condensat ti le trimit cu siguranta. Eu nu prea am cautat pana acum pentru ca aici nu se gaseste lapte condensat dar acum am sa caut sigur. Te pupic cu drag!!

    P.S Nu stiu daca ai incercat negresa cu inima de cocos de la mine. Daca nu ti-o ecomand pt ca e tare tare buna. Aici link:

  7. Anonymous spune:

    Tot eu sunt Laura, am cautat retete de gogosi si am dat peste blogul Amaliei care ti a preluat reteta de gogosi banatene. Dar la ultima poza i au iesit aceleasi gogosi goale la mijloc. Uita te te rog pe lincul acesta pana jos la ultima poza de gogoasa sectionata.

    Exact cum nu vreau eu sa iasa. te pup ANA

  8. Anonymous spune:

    Buna Laura blogul tau e nr 1 pe lista mea, te urmaresc de 1 an de zile!
    Vizavi de gogosi vreau sa ma lamuresti cu un lucru. De ce marea majoritate a gogosilor facute de gospodinele din Romania ies dupa prajire goale la mijloc? Le pun in tigaie si se umfla iar cand musti din ele sunt seci in interior! Nu am facut pana acum gogosi de frica asta crede ma! Vreau si eu sa fac si de aceea te rog mult sa mi spui care este cauza din care ies asa si ce trebuie facut ca sa nu iasa asa; ci sa iasa pline! Cu respect ANA.

  9. Laura spune:

    Ana draga mea, nu stiu daca acest comentariu mi-era destinat mie pentru ca Amalia a preluat reteta de gogosi banatene de la Laura Laurentiu, nu de la mine. In general gogosile ies goale la mijloc daca aluatul este intins foarte subtire. Cu cat il lasi mai grosut, cu atat ies mai pline la mijloc. Daca doresti poti incerca reteta mea de krapfen:

    Ies pline in interior pt ca aluatul nu se intinde chiar in foaie subtire. Te pup cu drag!!

  10. Lale spune:

    Draga mea

    Am si eu o intrebare..pot sa prepar aluatul la masina de facut paine..si daca da cred ac nu e nevoie de 2 ore de dospire.
    Te pup

  11. Laura spune:

    Lale draga mea, sigur ca poti prepara aluatul la masina de paine.Programul de dospit dureaza mai putin de doua ore dar este arhisuficient pentru gogosi.
    Te pup cu drag!!

  12. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, mi-a mai ramas lapte condensat de la negresa cu cocos asa ca am facut si niste gogosi. Pana s-au racit au fost mancate aproape toate.
    Saptamana trecuta am sarbatorit in familie zilele noastre de nastere si am luat mai mult unt pentru prajituri. Mi-a mai ramas.
    Ca sa nu se strice ar fi cazul sa fac ceva din el; apoi imi mai raman niste galbenusuri si tot asa!! :))
    Deocamdata voi face o mica pauza de la bucatarit. M-am racit.
    Sper sa-mi revin repede.
    Te pup

  13. Nemes Andra spune:

    Draga Laura, am facut aceste gogosi si sunt foarte bune.
    Le-am mancat cu dulceata de piersici.
    Le-am facut deoarece mi-a ramas lapte condensat de la negresa. Apoi mai imi raman niste galbenusuri si tot asa. :))
    Astazi am sa fac o fiamminga. Suntem fani kurtocs asa ca e perfect.

  14. Laura spune:

    Andra scumpa mea iti urez cu putina intarziere La Multi Ani cu multa sanatate, fericire si impliniri!! Ma bucur mult ca ti-au placut gogosile dar daca esti racita incearca sa stai cuminte in pat la caldura. Bea multe ceaiuri si nu face efort ca sa te poti insanatosi repede. Si eu ma inscriu pe lista persoanelor racite de ieri cand m-am trezit cu durere de cap si de gat asa ca azi iau o pauza de treaba si stau cuminte.
    Te pupic cu mare mare drag si insanatosire grabnica iti doresc!!

  15. Anonymous spune:

    Buna Laura! Felicitari pentru ceea ce faci si pentru toate retetele minunate pe care le impartasesti!Eu am facut aseara gogosile si sunt super incanatata – au iesit super bune (sunt primele mele gogosi :), ce am mai incercat pana acum nu a fost comestibil 🙂 ). De cand am descoperit blog-ul tau am inceput sa fac dulciuri in mod special, aproape in fiecare zi – eu care nu stiam sa fac o prajitura la cuptor … acum am facut multe multe.
    Acum vreau sa trec la etapa urmatoare – vreau sa fac si tort – asta mi se pare incercarea cea mai grea… Imi place ca explici foarte clar toti pasii iar asta ajuta mult – chiar si pe cei "anti-talent" ca mine 🙂 Felicitari inca o data!!!!! Ioana.

  16. Laura spune:

    Ioana draga mea iti multumesc mult ca ai incercat gogosile acestea minunate!! Sun absoult convinsa ca iti vareusi si tortul pe care alegi sa il incerci. Daca ai nevoie de ajutor imi poti scrie si te ajut cu cea mai mare placere!!
    Pupicei!!

  17. Apetito spune:

    am refacut laptele condensat bulit la prima reteta pentru ca mi se infipsese in minte si pe retina reteta asta, si-am facut acum cateva saptamani si gogoshelele. le zic asa pentru ca le-am taiat cu formite de fursecuri. au iesit fantastice!!! sigur se repeta, lapte condensat mai e…deci un mare MULTUMESC!!

  18. cristina spune:

    ieri am facut placinta ta cu mere si mia iesit super buna si foate frageda asa cum ai spus am facut si laptele condesat si vrea sa fac si aceste gogosi pt sotul meu …. sper sa imi iasa….:)
    te pup si multumesc pt acest blog minunat

  19. anca muresan spune:

    Buna, azi mi s-a facut pofta de gogosi si mi-am amintit de reteta cu lapte condensat ……nu mai stiam exact la cine am vazut-o dar mi-a luat putin sa o gasesc 🙂 Vreau sa zic ca sunt…divine, super bune….au mancat ai mei ca spartii! Nu ma gandeam ca o sa iasa asa de bune caci, sincera sa fiu nu am mai facut niciodata gogosi…….dar este un inceput pt toate, si cum mi-au iesit asa de buni sunt sigura ca o sa ii mai fac.Multumesc de reteta, cine nu le-a facut sa le faca caci nu o sa regrete.

  20. RODICA-STEFANIA STAN spune:

    Draga Luara ,
    Sant ff bune aceste gogosi
    Si tot ce ai tu pe blogul tau
    dar intreb . laptele condensat , se pune asha cum se afla in cutie ? sau se fierbe cu , cutie cu tot , asha cum am mai citit in alte retete
    se fierbe laptele , in ambalajul lui , cate 2-3 ore , apoi se adauga la prajituri .
    noi avem aici , lapte condensat la un magazin marocan in San Polo d’Enza , Reggio Emilia .
    ( ASHA CA UN SFAT , LUI PARADIS , ANA MARIA CIOLACU DIN BOLOGNIA , ,,JUST LOVE COOKIN’,, ARE RETETE CU PRAJITURI CU LAPTE CONDENSAT )
    SANATATE , PASHTE FERICIT , CU DE TOATE PE MASA ,FACUTE CU MULT DRAG SI TALENT ,DE MANATUELE TALE

    SA AI VESELIE , ALATURI DE CEI DRAGI .
    DOAMNE AJUTA
    RODICA , REGGIO EMILIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lauraadamache.ro foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor