Sapunul de Alep – cel mai natural sapun din lume
Nascut si inca fabricat in Alep, Siria, acest sapun contine exclusiv ingrediente vegetale si este produs manual. Artizanii din Alep acorda o atentie deosebita fiecarei faze de preparare a acestui sapun care devine astfel unic in lume datorita ingredientelor folosite si a modului de preparare.
Cum se fabrica sapunul de Alep?
Sapunul de Alep contine doar doua ingrediente, ulei de masline si ulei de seminte de dafin. In noiembrie, dupa ce sunt culese maslinele, se fierb la foc foarte mic pentru mai multe zile adaugandu-se treptat soda extrasa din sare marina. La sfarsitul fierberii se adauga uleiul de dafin. In functie de continutul uleiului de dafin creste valoarea si pretul acestui sapun minunat.
Dupa ce este turnat si dupa ce se raceste complet, sapunul este taiat in cuburi si lasat sa se usuce timp de 10-12 luni. Caracteristica culoare maronie e datorata oxidarii naturale la aer si este un indicator al calitatii acestui sapun. Dupa primele spalari culoarea sapunului va deveni verde din cauza uleiului de masline continut. In poza de mai jos se observa o mica pata verde,
Sapunul de Alep este un produs biologic pur, 100% biodeogradabil, hipoalergenic si foarte delicat.
Cum, unde si cand folosim sapunul de Alep?
Acest sapun are mult mai multe intrebuintari decat un sapun obisnuit.
- Daca il aplicam pe fata si il lasam sa actioneze 3-4 minute, are un efect similar, daca nu cumva mult mai bun, cu cel al unei masti cosmetice.
- Se poate folosi in loc de spuma de ras, pentru barbati, deoarece uleiul de dafin destinde pielea si deschide porii.
- Sapunul de Alep este si un foarte bun sampon. Pentru cei care au probleme cu matreata dupa 2-3 utilizari scapati sigur de ea.
- Este indicat pentru diferite afectiuni ale pielii cum ar fi eczemele si psoriazis.
- Daca sapunul de Alep este pastrat in dulap, sigur nu vor mai exista probleme din partea moliilor.
Mai jos un mic filmulet despre cum este fabricat acest sapun.
In Romania exista o gama larga de sapunuri de Alep. Singurul sapun care se poate numi de Alep, trebuie sa contina doar ulei de masline si ulei din seminte de dafin.
In functie de continutul uleiului de dafin se poate determina valoarea sapunului de Alep. Deci daca il cumparati sa fiti atenti sa aiba un continut cat mai mare de ulei de dafin (intre 5% si 50%). Exista si sapunuri de Alep cu pana la 50% continut de ulei de dafin dar se gasesc mai greu si costa mai mult.
Eu il folosesc deja de 1 luna si pot spune ca nu am intalnit pana acum nici un sapun atat de perfect. Are un parfum natural, cu o usoara tenta de dafin, si lasa senzatia de piele perfect curata. Il recomand cu cea mai mare caldura tuturor. Este intr-adevar un sapun unic.
Foarte eficient sapunul,atat pentru haine cat si pentru par. L-am gasit si eu in Tunisia, cred ca ma tine 100 de ani. te pup.
Cu tot parfumul florilor, cu toate luminile din lume, cu toate zambetele copiiilor iti doresc ca visele sa ti se indeplineasca. Sa ai parte de cel mai frumos 2010! La Multi Ani!
Foarte interesanta aceasta postare! Nu auzisem de acest sapun, dar pare foarte bun iar pretul nu este mare pentru beneficiile lui. O zi buna iti doresc!
Cata scumpa eu m-am indragostit de sapunul acesta. Am o piele destul de sensibila si am incercat enorm de multe sapunuri pana am descoperit sapunul de Alep. Sunt mai mult decat multumita de el!! Te pupic cu mare drag si un 2010 minunat si plin de realizari iti doresc!!
Draga mea Paradis iti multumesc din suflet pentru urarea minunata. Iti doresc un 2010 plin de realizari si multa sanatate. La Multi Ani!!
Camelcutza este divin acest sapun. Eu ii dau nota 10 cu un infint de plusuri pentru ca merita cu adevarat. Te pup si o zi minunatat iti doresc!
Laura scumpa si draga, iti doresc in acest an sa ti se indeplineasca toate dorintele, sa ai parte de dragoste, intelegere si sanatate!
Cunosc atat de bine acest sapun, de peste 20 de ani si l-am folosit de atunci in cantitati uriase. Imi era adus direct din Siria. Este minunat!
Din pacate in ultimii ani nu am mai putut face rost, iar acum iti multumesc ca mi-ai dat sursa de aici.
Nu ti-am mai scris, dar si mierea de Manuka am descoperit-o cu ajutorul tau si bineinteles ca am luat-o pentru intreaga familie, dar si pentru prieteni. E miraculoasa ! La fiecare lingurita luata, ma gandesc la tine. Iti multumesc din suflet!
Te pup si te imbratisez cu mare drag!
Am citit cu interes si choar m-am documentat. Din pacate in RO sa comanzi este mai scump transportul.
Exista si in Romania foarte multe sapunuri realizate cu ingrediente 100% naturale. Eu personal folosesc produsele de la Sapunel ) si pot sa spun ca m-am indragostit de cel Tropical.
Gabitzule drag si scump iti doresc sa ai un an minunat, cu multa sanatate, fericire si indeplinirea tuturor dorintelor!!
Eu am descoperit relativ recent acest sapun si sunt extrem de multumita de el. Deja am mai facut o comanda ca sa nu raman in pana. Eu am o piela foarte sensibila si de la sapunurile normale mi se usca foarte tare dar de cand folosesc sapunul asta ma simt excelent.
Pupicei draga mea si tare ma bucur ca va place mierea e Manuka!! Sa fiti sanatosi si numai bine in 2010!
acest sapun l-am gasit in Germania unde locuiesc.Am citit ca este bun si ptr. par…dar un producator spunea ca ai parul cam uscat vreo 5 sapt….Intrebare?????Iti speli si parul cu acest sapun?E adevarat ce spune producatorul?
Multumesc de raspuns.
Am cumparat acest sapun, dar trebuie sa faceti atentie la eticheta, pentru ca uleiul de masline este inlocuit de multe ori cu uleiul de palmier.
Uleiul de palmier este mai ieftin, dar nu este hidratant ca si uleiul de masline. Problema este ca se numesc toate sapunuri de Alep…
Laura draga inca nu m-am spalat pe cap cu el pentru ca in momentul de fata fac un tratament pt par cu sampon pe baza de argila Ghassoul dar cand ma voi spala cu el iti voi spune daca usuca parul. Eu zic ca actioneaza diferit in functie de tipul de par. Eu am parul gras si mie s-ar putea sa imi faca foarte bine. Un alt aspect este procentul uleiului de dafin. Cu cat este mai mare cu atat lasa pielea mai matasoasa.
Te pup!!
Draga mea Ciocolata si Zahar am avazut ca se gasesc multe sapunuri care poarta numele de sapun de alep numai ca cel original nu trebuie sa aiba nimic altceva in compozitie decat ulei de masline, de dafin, apa si soda. Te pup si multumesc mult ca ai atras atentia asupra acestui aspect!!
Laura,
Iti multumesc ptr. raspuns.M-am informat si am gasit sapunul intr-un shop din Germania cu 40% ulei de dafin si poti sa te speli linistita pe cap cu el.Un procentaj mai mic de 12% ulei de dafin nu aduce rezultatele dorite(ptr. parul gras).Mult succes in continuare ….ai un blog minunat.Te pup
Draga Laura ai dreptate. Cu cat este mai mare procentul uleiului de dafin cu atat este sapunul mai bun. Daca are 40% ulei de dafin este excelent! Te pup si eu!
Draga mea Laura, bine te-am regasit.Mi-a fost dor de blogul tau iar eu locuind prin "zona" mi-a atras atentia denumirea sapunului si cred ca l-am si zarit pe undeva dar nu aveam habar de calitatile lui. Te pup si bafta multa! Brigytte
in romania unde se gaseste sapun de alep?
Buna Laura!
Folosesc un sapun de Alep de care sunt foarte multumita. Citind articolul tau sunt insa putin nelamurita de ingredientele sapunului pe care eu il folosesc: aqua, sodium oleate, sodium linoleate, sodium laurate.
Sapunul este foarte catifelat atat pe ten cat si pe corp, nu irita pielea. Se potriveste descrierii tale, avea crusta aceea maronie la inceput, care dupa primele utilizari a devenit verde-maroniu.
Ce parere ai? Sunt ok ingredientele?
Anonim nu cred ca sapunul pe care-l folosesti este un sapun de Alep veritabil pentru ca nu vad in lista nici un ingredient care se foloseste pentru adevaratul sapun de Alep. Iti spun ce scrie la mine pe cutie:
1. Apa – 25,2% (provenienta Siria)
2. Ulei de masline – 55,7% (provenienta Siria)
3. Ulei samburi de dafin – 4,0% (provenienta Siria)
4. Soda – 8,4 % (provenienta Italia)
Sapunul a fost supus unui proces de invechire de 10 luni, de accea prezenta apei in produsul finit este mai mica decat cantitatea apei folosita pentru producerea sapunului.
Asta scrie pe cutia sapunului meu. Intr-adevar, culoarea corespunde, pentru ca si al meu devine verzuliu dupa cateva saptamani dar ingredientele nu mi se par foarte ok.
Incearca sa cauti un sapun de Alep cu ingredientele scrise mai sus.
O zi excelenta iti doresc!!
Buna Laura,o intrebare…..uleiul de dafin este din seminte de dafin sau din frunze de dafin?exista vreo diferenta?merciiii…o zi placuta
Buna Laura! Iti multumesc pentru sfat!
Wow… multumesc mult ! O sa comand la Eco Baby, sper sa reusesc ! C. Topoloiu
Laura,
Iti multumesc. Imediat dupa ce am citit articolul tau, am mers la plafar si am cumparat sapunul. Abia astept sa ajung acasa si sa-l folosesc.
Am facut cunostinta prima data cu acest sapun in Romania. Strangeam deja informatii despre el de ceva timp si am cumparat cea mai buna varianta pe care am reusit sa o gasesc la noi pe piata. Avea cred concentratie 8% ulei de dafin. Din pacate nu m-a impresionat prea tare. L-am incercat si pentru par, atat in stare solida cat si fulgi dizolvati in apa. Nimic special, din contra…:( Asa ca l-am uitat repede undeva pe un raft.
Acum cateva zile, plimbandu-ma prin Paris, am gasit la un targ doua doamne din Siria care vindeau sapun de Alep si tot felul de alte minunatii. Ma incapatanez si il cumpar pe cel care mi-l indica a fi cel mai bun. 60% concentratie ulei de dafin, iar doamna rade draguta pe sub mustata: „Sa il folositi macar cateva zile cat stati aici, ca ne revedem cu siguranta”! Avea dreptate si ne-am mai si intalnit! 🙂 Incantata purtatoare de piele si par fericit, a doua zi m-am intors si am mai luat inca doua! Scumpe foooarte, dar incredibile. In viata mea nu mi-am mai simtit tenul asa, iar de par nici nu mai vorbesc! Si credeti-ma, am incercat multe, satula fiind de parabeni, sodium laureth sulfat si alti „prieteni” foarte dragi mie!
Asadar, va recomand cu caldura sa incercati a gasi varianta originala, cu cat mai mult ulei de dafin, pentru a putea cunoaste cu adevarat miracolul acestui sapun! Nu va limitati la variantele pe care le gasiti aici in tara si care sunt niste imitatii (cateva mai iscusite, insa marea majoritate nu!). Asa nu veti cunoaste niciodata ce inseamna adevaratul Sapun de Alep, cu care va doresc din toata inima sa va intalniti macar o data! Va va fi greu sa renuntati! 🙂 Eu am ajuns acasa cu trei si regret acum ca nu le-am cumparat toata marfa :))), pentru ca stiu cat de greu imi va fi sa il gasesc din nou.
Cele mai bune ganduri!
Buna.
Si eu folosesc sapun de Alep .N-am gasit varianta cu 60%ulei de dafin insa cel de 35% ulei de dafin este foarte bun.
De cand ma stiu am avut probleme cu tenul. M-am’ luptat’ cu o forma de acnee rebela la orice tratament pana la sapunul de Alep .:)Acesta a facut minuni cu tenul meu si de aceea il recomand cu multa caldura tuturor celor care au nevoie de acest gen de produs.
Poate ca unora nu le place aspectul insa calitatea este exceptionala(vorbesc de sapunul meu).Am vazut si eu diverse tipuri de sapunuri de Alep dar nu cred ca toate sunt foarte bune.
Draga mea,
Eu am cumparat sapun din Romania de pe un site si am dat cam 25 lei pe el. Se poate sa-mi spui cat a costat in Paris? As vrea sa compar ca sa nu mai am dubii legate de pret. Al meu are 25% dafin. Multumesc!
Andreea
Andreea,draga mea, in Paris nu stiu cat costa pentru ca eu l-am cumparat di Italia. Am dat pe el 3 euro si ceva din cate imi amintesc.
Pup cu drag!
Am tot cautat pe internet pana am gasit din cel recomandat de tine la amorebio, cu mai mult ulei de dafin, adica 55%. Il foloseam pe cel cu 15%, dar de acesta sunt mult mai incantata, mai ales pentru par. Multumesc mult, Laura!
Cu mult drag, Ana Maria!! Pup cu mare drag!!
Este eronat spus ca sapunul de alep cu cea mai mare concentratie de ulei de dafin este cel mai bun. Cantitatea de ulei de dafin determina tipul de piele pentru care sapunul de alep poate fi folosit. Sapunurile de alep care au in compozitie o cantitate mai mare de ulei de masline decat de dafin sunt indicate pentru pielea uscata, foarte uscata si normala pentru ca sunt mai hidratante. sapunurile de alep care au 40-55% ulei de dafin sunt indicate pentru piele mixta, grasa.
Daniela, multumesc pentru informatiile suplimentare aduse acestui articol.
O saptamana excelenta iti doresc!
Eu am gasit unul cu 75% ulei de masline si 25%ulei de dafin sunt superrr multumita de el
Din cate am observat pe piata se vand destul de multe tipuri de sapunuri numite „Alep”, personal sunt sigura ca o parte semnificativa din ele nu pastreaza reteta/propietatile initiale. De aceea si preturile variaza intre 12 si 45 de Lei pe piata din Romania.
Un sapun se alege in functie de tipul tenului fiecaruia. Am citit pe alte site-uri cateva persoane care se plangeau ca au cumparat fie sapunuri care doar se numeau naturale, fie sapunuri care nu au dat randament pe pielea respectiva.
O zi buna!
Claudia Stefanescu
BUna!!
De unde pot cumpara acest sapun asa incat sa fie cat mai „veritabil” cu putinta?
multumesc!
Am citit un articol in care se spunea ca, datorita faptului că are pH alcalin (9-10), elimină mirosurile neplăcute, excesul de sebum, previne infecţiile pielii şi este bun şi pentru spălarea rufelor persoanelor cu piele sensibilă :).
Simona, asa este. Mai nou, exista si detergenti naturali pentru rufe care au aceeasi formula ca cea a sapunului de Alep.
Te pup!
VA ROG SA-MI SPUNETI IN CE FARMACII SE GASESTE SAMPONUL D`ALEP..?si daca l-ati folosit imi pica tare parul
va rog
Raluca, din cate stiu, se gaseste si la plafar, daca nu il gasesti, cauta in magazinele online. Sigur exista! Daca ai probleme serioase cu caderea parului, ar fi bine sa consulti un specialist. In spatele acesti probleme se poate afla o carenta de vitamine, minerale si un sapun sigur nu te ajuta. Sunt foarte multi factori care influenteaza caderea parului. Stresul, alimentatia, schimbarea anotimpului, etc.
Multa sanatate iti doresc!
Raluca sapunul poate sa calmeze si la urma sa clatesti paru cu otet de mere dar cum Laura te-aa sfatuit consulta un medic ar fi mult mai bine.
Iar Daniela vazand ca sunt in Franta de multi ani d zile pot sa-ti dau dreptate de ceia ce ai spus cu sapunul de alep si diferite uleiuri care este folosit pt. fabricarea lui.asa fiecare gaseste pt.pielealui.
otet de mere amestecat cu apa calda
Your comment is awaiting moderation dece imi apare tot timpul fraza asta?ce inseamna?
Am auzit foarte multe despre acest sapun…nu credeam ca va fi ceva mai specila decat alte sapunuri la care au fost facute reclame…dar m-am inselat…este cu adevarat un sapun extraordinar de bun:)
Bogdan, ai dreptate. Sapunul de Alep este unul dintre sapunurile cele mai bune de pe piata.
Buna Laura,
Iti pot recomand un sapun cu care eu am avut foarte multe rezultate atat pentru acnee dar si pentru excesul de sebum dar si pentru alte probleme. il recomand un sapun organi cu ulei 100% pur din arbore de ceai-tea tree de la Thursday Plantation. Pentru mine acest sapun a facut minuni
Mihaela, multumesc mult pentru recoamndare. O sa-l incerc neaparat.
Pot sa il fac lichid ? Cum ? Multumesc frumos.
Draga Diana, din pacate nu iti pot raspunde la aceasta intrebare. Sapunul de Alep din imagini este cumparat, nu este facut de mine.
Laura, ne poti spune exact brand-ul de sapun pe care il folosesti? Am cautat cateva dar oricat de ,,curat” ar parea, ordinea ingredientelor mentionata de tine, nu e aceeasi. Daca nu poti sa postezi, lasa-mi te rog pe email.
Multumesc! Sarbatori fericite!
Draga Andreea, se poate inlocui cu rom sau brandy.
Un an nou fericit iti doresc!
Despre sapunul asta
https://www.olx.ro/oferta/sapun-natural-de-marsilia-IDdelXk.html
ce parere ai? E bun de ceva?
Andrei, este foarte bun.